Další kemp naší cykloškoly MTB techniky proběhl v Brdech. Rozmanitá partička malých i dospělích bikerů se ve dnech 4.-6.8.2017 pod vedením trenérů Alltraining.cz učila správnému a bezpečnému průjezdu terénem. Kemp se nesl ve znamení rodinné atmosféry a naši nováčci za tři dny plné adrenalinu, nevšedních zážitků a udělali velké pokroky. Na naše účastníky jsme přichystali spoustu krásných tras v okolí Prahy. Metodickou řadou pod koncepcí Vojtěcha Berana jsme prošli od základních prvků, až po prudké výjezdy, sjezdy, brody, skalky, kořeny tak, aby se každý biker cítil na kole jistý, bezestrachu a dokázal si zvolit správnou cestu terénem.

" />
Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Rodinný kemp cykloškoly MTB techniky v Brdech je za námi

Publikováno | Sdílet:

Další kemp naší cykloškoly MTB techniky proběhl v Brdech. Rozmanitá partička malých i dospělích bikerů se ve dnech 4.-6.8.2017 pod vedením trenérů Alltraining.cz učila správnému a bezpečnému průjezdu terénem. Kemp se nesl ve znamení rodinné atmosféry a naši nováčci za tři dny plné adrenalinu, nevšedních zážitků a udělali velké pokroky. Na naše účastníky jsme přichystali spoustu krásných tras v okolí Prahy. Metodickou řadou pod koncepcí Vojtěcha Berana jsme prošli od základních prvků, až po prudké výjezdy, sjezdy, brody, skalky, kořeny tak, aby se každý biker cítil na kole jistý, bezestrachu a dokázal si zvolit správnou cestu terénem.

První seznamovací den, jak už tomu bývá, při třídenním kempu byl pátek. Po přivítání, rozdání dárků se naši malí, velcí bikeři a dámy bikerky převlékly do cyklistického, abychom mohli zahájit kemp a seznámit s koncepcí tréninkového centra Alltraining.cz pod vedením trenéra Vojtěcha Berana. a veškerými informacemi co všechny čeká a nemine. Po těchto oficialitách jsme vyrazili na první seznamovací vyjížďku všichni dohromady. Následně se naši malí bikeři oddělili a učili se základní principy jízdy na horském kole. Naši dospěláci se věnovali také základním principům, jako je základní poloha jezdce, správně rozložené těžiště a další věci, protože bez těchto věcí se není možné se posunout v technice dál. Vše bylo pečlivě zaznamenáváno na kameru pro následný videocoaching. Podvečer probíhal ve znamení besedy, která byla zaměřena na správný posed na kole a o cyklistickém oblečení. Nechyběl ani videorozbor, u kterého se ideálně ukažou všechny chyby každého jezdce a krásně se vše ukáže a vysvětlí. Po večeři byl prostor i na regeneraci a tak si každý mohl dopřát jakouoli regenerační proceduru. V kurzu byly zejmena oblíbené klasické masáže.

 

Druhý den začal hned od brzského rána rozcvičkou, která se těšila téměř 100% účasti, a to bylo velmi příjemné. V 10 hodin dopoledne jsme vyrazili na trénink již ve třech skupinkách, dospělí, děti a ženy, každá pod vedením jednoho z terénu. Všechny skupiny začala lehkým opakováním z předešlého dne, následně navazovalo trénování techniky, jako byl výjezd a sjezd z prudkého kopce, slalomy, přejezdy atd.. Následoval lehký oběd a odpoledne jsme vyrazili na kolo.

Technika je velmi náročná, a proto jsme zvolili vyjížďku na místní vyhlídku, která byla doplněná o převod naučené techniky do praxe. Jako odměnu za pokroky dlouhý výjezd bylo osvěžující občerstvení v místním bufíku na poutním místě Skalka. Večer jsme šechny zůčastněné zasvětili do tajů sportovního tréninku, sportovní výživy a suplementace a celý společenský večer ukončili opět oblíbeným divadlem všech - videorozborem, který opět ukázal chyby s porovnáním k obrovskému zlepšení všech zúčastněných. Večer byl ve znamení konzultací v místní vinárně a velmi hezky se pobavili a stmelili kolektiv.

 

Posední den, tedy neděle se nesla v duchu opakování, pilování techniky především v praxi na lesních a kamenitých cestách s nejtěžšími sjezdy a terénimi přírodními překážkami... Dopadlo to obrovskou radostí a zlepšením u všech. Všem se podařilo zdolat každou překážku, kterou Vojta a Adam s Matějem nachystali a tak měli i trenéři velkou radost.  Na závěr jsme nechali nacvičení a po pečlivém natrénování těchto dvou disciplín jsme zorganizovali závod. Všichni tak zjistili, jaké je využití technických dovedností v závodním modu, kdy jedou naplno, obtížné a nesmírně důležité. Po vyhlášení výsledků, jsme na krásné louce nedaleko hotelu kemp zakončili. Podle spokojených úsměvů a děkovných přání si troufáme říct, že se nám kemp velmi povedl. Největší radostí pro nás je, když vidíme pokroky a překování samy sebe.

Účastnice Zuzka zahodila strach v Brdech a dodává: 

"Chtěla bych vám všem poděkovat za krásné tři dny, které jsem mohla s vámi strávit na kempu v Brdech. Sešla se skvělá parta lidí. Trenéři se každému věnovali ne jen na vyjížďkách, ale i po jejich skončení. Všechny tréninky probíhaly v uvolněné atmosféře a jednotlivé prvky byly srozumitelně vysvětleny a předvedeny. No a teď už je to jen na mně, abych vše procvičovala a dostala to do krve. Takže jezdit, jezdit a zase jezdit.

Byla jsem ráda, že jsem mohla strávit sobotní den s týmem holek, který s přehledem vedl Adam, i když to mněl s námi asi někdy trošku náročnější . Společná vyjížďka na Skalku byla prostě super! Krásná trasa s jasným cílem - občerstvení  a skvělý Adam. Holky celou trasu zvládly skvěle, i když byla dost náročná – vyhlídky bývají holt většinou na kopci . Z nedělní vyjížďky jsem měla nejprve trochu obavy. Jednak jsem už byla unavená z náročného tréninku (Adam nás nenechal, abychom to flákaly) a vzhledem k tomu, že jsem byla přiřazena ke zkušenému a hlavně vyježděnému mužskému týmu jsem se bála, jak to budu zvládat fyzicky. Byla to fuška, ale bylo to super! Vojta prostě umí motivovat a jeho neustále dobrá nálada je povzbuzující. Jen mně mrzí, že jsem nesebrala odvahu sjet ten nedělní prudký sjezdík. Ten bych chtěla jednou dát. Musím říct, že celý kemp utekl strašně rychle, až mi to bylo líto. Na konci kempu jsem již byla hodně unavená, ale byla to krásna únava.

Chtěla bych vám všem moc poděkovat za krásný víkend a doufám, že se brzy uvidíme na další akci. Přeji celému vašemu týmu hodně krásných dní a spokojených klientů, kteří se k vám budou rádi vracet.  Kluci děkuji!"

Zuzka

Jarda si užil kemp naplno a dodává: 

"Kolo je můj velký koníček, ale většinu km najedu na silničce - možná i 90%. Ale letos na jaře jsem s kamarádkou začal objevovat Brdy. Úžasná lokalita, krásná příroda a hodně druhů náročnosti terénu. Běžné lesní cesty mi problém nedělaly, ale jakmile se odbočilo víc mezi stromy na menší cestičky zjistil jsem, že moje technika jízdy prakticky neexistuje. Až velmi často, k mé nelibosti, jsem slézal ať už to bylo do kopce, z kopce někdy dokonce po rovině. Když pak kolem mě profčel nějaký “profík” moje frustrace jen rostla. Když se mi pak nějaký úsek povedl projet celý, zažíval jsem euforii. Začátkem léta mi kamarádka navrhla, že se můžeme jet učit od profíku právě do Brdských lesů na letní školu cyklistiky - MTB, dlouho jsem neváhal. 

Tři dny velmi intenzivního učení v terénu předčilo moje očekávání. To, co bych v pátek ani náhodou nesjel, nevyjel nebo neprojel, jsem v neděli dával s pocitem jistoty. Kluci všechno nejdříve teoreticky vysvětlí, pak ukážou a nakonec pomáhají aby každý biker zažil jak se to jezdí. Večer se pak sedí u videi, které trenéři během dne natočí a člověk vidí, co mu dělá (nebo dělalo) problémy a kde mu to už jde. Následují zajímavé přednášky o kole, o jídle, o tréninku, o údržbě, o kondici atd. atd… Program je opravdu nabití zážitky a informacemi, které každý cyklista velmi ocení.

Za sebe tým z Alltraningu vřele doporučuji. Za tři dny mě kluci naučili jak si plně užívat kolo v náročném terénu a nebát se kamenů, kořenů a kopců…Kluci díky, děláte dobrou práci a věřím,  že se jsme se inaposledy… "

Jarda

Malí bikeři si užívali radovanek kempu a zhodnotili ho pro nás následovně.

Tom (8 let): "Na kempu se mi líbilo, protože jsme jezdili na kole. Líbí se mi nový dres. A líbily se mi ranní rozvičky."

Julie (9 let): "Moc se mi na kempu líbilo. Měli jsme skvělého trenéra Matěje. A líbilo se mi, že mi říkal princezno. Jsem ráda, že jsem se naučila skoky na skokánku. A bavilo mě sjíždění kopců. Nejdřív jsem se bála, ale pak jsem to sjela."

David (11 let): "Kemp mě bavil, nejvíc mě bavily singltreky. Instruktor byl fajn, dovoloval mi hodně věcí, třeba lezení na stromy. Naučil jsem se skákat a jel jsem dvě kola dráhy."

 Poslední volný kemp letošního roku máme v polovině řijna 13. - 15.10. 2017. Rozlučte se v koutech s letošní cyklistickou sezónou s námi i vy.

více informací zde

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT