Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Rozloučení se sezónou aneb cesta na bájný Říp (25. 10. 2009)

Publikováno | Sdílet:

Rozloučení se sezónou aneb cesta na bájný Říp (25. 10. 2009)

Přinášíme vám report, jak proběhl první ročník vyjížďky na rozloučenou se sezónou 2009 a jak si skupina cyklistických nadšenců nejen z řad tréninkového serveru Alltraining.cz užila jeden s posledních slunečných dnů letošní sezóny. Jak jinak než na kole.

Dvacet dva odvážlivců se vydalo pod vedením trenéra Vojty Berana a teamu Alltraining.cz pokořit na rozloučenou se sezónou 2009 bájnou horu Říp. Slunečná desátá hodina odstartovala pohodovou vyjížďku či  volnější trénink ve veselé skupině složenou nejen z řad a členů Alltraining.cz. Mezi „výletníky" byl i ředitel Kola pro život, Roman Čermák, který si přijel vychutnat poslední slunečné hodiny letošní sezóny, jak jinak než na kole. 

Vyráželi jsme za slunného počasí směrem do Kralup podél Vltavy stále po červené značce dál na bájný Říp. Rovinatou cestu kolem řeky jsme si zpestřili terénním „esíčkem" v draháňské rokli, kde se prokázala výkonnost a technická zdatnost cyklistů. V ní nás čekalo i několik brodů a technický výjezd s vyhlídkou na Vltavu. Někteří strmý výjezd absolvovali ve vysokém tempu, jiní z kola slezli již na začátku kopce a někteří dokonce sesedli z kola v polovině kopce elegantním kotoulem ze stráně dolů. Všichni první zatěžkávací zkoušku zvládli a po menší pauze se mohli připravit na další zkoušku, která prověřila odvážnost cyklistů.

Trasa pokračovala po úzké vlnité cestičce se srázem přímo do Vltavy téměř až do Kralup, kde jsme začínaly nabírat výškové metry a trasa vedla mírně do kopce. Po krkolomném bahnitém výjezdu, spíše výšlapu v polovině trasy, nás čekal poslední výjezd, za to nejprudší, na horu Říp. Stoupání bylo velmi obtížné a někteří na něho určitě hned tak nezapomenou. Přesto se všichni zdárně a plní dojmů sešli na vrcholů bájné hory, kde konec sezóny jsme oslavili občerstvením v podobě teplých štrůdlů a nápojů, které doplnili i ztracenou energii po cestě.

Poté jsme již posilněni pospíchali zpět, abychom naší 110Km bikovou poutí na rozloučenou stihli zdárně za světla dokončit, až do pražské ZOO.  Celý den nás provázela skvělá nálada a i když někteří podcenili  správný a pravidelný trasovací a pitný režim dojela celá skupina za nekonečného veselý zpět na startovní čáru opět do pražské Tróji. A tím definitivně zakončili sezónu 2009.

Dobrou zprávu máme ještě pro ty z vás, kdo budete chtít vyrazit opět s námi. Po krátkém odpočinku budeme pravidelně každý týden  pořádat  několik společných tréninků jak v terénu zaměřených na zdokonalení techniky jízdy, tak i silnici a dokonce i na dráze.  Veškeré informace budou na webu Alltraining.cz, kde vás srdečně zveme zažít odborně  vedený trénink ve skupině a zpříjemnit si tak monotónní osamocené trénování a přiučit se něco nového.

Kompletní fotoreportáž najdete v naší fotogalerii

Za tým Allraining.cz

Vojta Beran

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT