Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Ski kemp na Benecku odstartoval nový sportovní rok!

Publikováno | Sdílet:

Již tradičním místem pro zahájení kempů v novém roce se od 5. - 13.1.2019 se stal již po desáté opět hotel Žalý na Benecku. Je to ideální místo pro běžeckové lyžování a všechny milovníky zimy. Letošní počasí bylo velmi příznivé a všichni účastníci si mohli téměř metr sněhu užívat plnými doušky.

Kemp byl rozdělen na dvě části, přičemž ta první byla zaměřena na kondici a sešli se zde spíše jezdiči, kteří chtěli najet kilometry a nabudovat fyzičku. Dva stateční, Antonín a Kamil, zůstali celý týden a mají náš velký obdiv. V první části nás neminula oblíbená destinace Horní Mísečky, kde jsme objeli několik náročných okruhů a užili si několikahodinový trénink naplno. Někteří nevynechali také známou útulnou hospůdku U Piráta.

Protože náplň našeho kempu, je od rána až do večera a regenerace je nezbytná, byla na programu každý večer sauna, která byla opravdu balzámem pro tělo. Kdo s námi jezdí pravidelně, tak ví, že regeneraci nepodceňujeme, a proto mohli naši účastníci využívat služby masérek a fyzioterapeutek. Leč byla první část kempu zaměřena spíše kondičně, pilovali jsme také techniku na lyžích, která je velmi důležitá. Ve středu byla úspěšně ukončena první část kempu a pomalu jsme se mohli chystat na technickou část kempu.

Technickou část jsme zahájili ve čtvrtek krátce po poledni krátkým představením programu kempu. Poté už nic nebránilo, abychom vyrazili na první seznamovací trénink. Nejprve jsme začali bruslením a postupně jsme šli metodickou řadou od jednoduchých prvků až po ty složité. Program kempu byl opravdu nabitý, začal ranním výběhem na rozhlednu Žalý spojený s protažením a posilováním. Po snídani jsme vyrazili na první trénink a po lehkém obědě vyrazili na odpolední část.

Před večeří byl vždy video koučing s odborným výkladem, spojený se suchou technickou přípravou pro běžecké lyžování a jako zakončení dne byla na programu beseda se sportovní tématikou, trénink, výživa, regenerace. Novinkou, byla možnost nechat si namazat lyže aby to našim účastníkům pořadně jelo. Pak už jen večeře. Po ní následoval regenerační večer, který si mohl každý nastavit, jak potřeboval. Na úplný závěr jsme uspořádali malý závod družstev, při kterém si naši účastníci vyzkoušeli vše, co se za uplynulé dny naučili.

Na kempu se sešli různí lidé, ale se stejným zájmem a tím byl sport a pohyb. Na konci kempu bylo krásné sledovat, jak si všichni rozumí a jak jsou spokojení. A to je hlavní důvod, proč nás to stále baví a pobízí k další práci. Všem děkujeme za účast, bylo to s Vámi boží!

Kemp očima našich účastníků:

Ivča: „Ve svém pokročilém věku jsem zjistila, že sportovní kamp není jen pro skalní sportovce, ale i pro nás, co nás baví se hýbat. Oceňuji obzvláště citlivost a trpělivost k mým fyzických a obzvláště mentálním schopnostem při koordinačních cvičeních. Jela jsem sem, protože kamarád, s kterým si sport užívám, vás chválil. To co jsem mohla zažít, však předčilo mé očekávání a zažívala jsem radost jako na pionýrském táboře.  I tam jsem díky nadšení neřešila stravu, která myslím¨stejně  jako tady, měla dost velký prostor pro zlepšení. A co hlavně: jezdí mi to o 100% líp a už se konečně svezu! Což neznamená, že mě tu příští rok máte znovu“.

Martin: „Na kempu jsem se hodně posunul v technice skejtu. S klasickým běžeckým lyžování jsem se již párkrát setkal, ale až teď jsem se konečně svezl. Když bych se měl vyjádřit k náplni kempu (trénink, besedy, regenerace) - no neměl jsem čas na nic jiného. Více než příjemná byla možnost využít večer saunu a zajít si k holkám na masáž nebo fyzioterapii a odprostit se celý den od běžného pracovního dne.

Kamil, 80. let: „Kurz mě překvapil svou  náročností a hlavně tím ,že co jste slíbili jste také splnili. Mám s podobnými akcemi velmi negativní zkušenosti. Např. žena mě k sedmdesátinám dala zájezd na Mount Blanc, ale nakonec jsem byl jediný kdo na kopec chtěl lézt. Ostatní trávili čas po barech přejezdech autobusem do jiných míst a zábavných podniků. Organizace kempu byla velmi dobrá a těším se již teď na příští rok.

Petr: „Kurz je pojatý  komplexně od přípravy běžek přes stabilizační a posilovací cvičení, výživu a rehabilitaci až samotná běžkařská cvičení. Prostředí je voleno velmi příhodně, pro mě překvapivě dobré široké trasy na skate, což jsem nečekal (na Benecku jsem poprvé)“.

Alltraining.cz

 

 

 

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT