Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Ski kemp techniky na běžkách odstartoval sportovní sezonu 2022

Publikováno | Sdílet:

Již tradičním místem pro zahájení nové sezony kempů se od 7. - 9.1.20122 se staly již po jedenácte Krkonoše, konkrétně oblast Benecko. Je to ideální místo pro běžecké lyžování a všechny milovníky zimy. Letošní počasí bylo příznivé, leč to dlouho nevypadalo, vše se podařilo odjezdit a odcvičit téměř v ideálních podmínkách. Na kempu se sešla skvělá parta lidí, od rodin se dětmi, páry či jednotlivce, kteří se chtěli naučit si zdokonalit svoji techniku jízdy na běžeckých lyžích.

Zahájení celého kempu proběhlo v pátek krátce po poledni v našem hotelu Bára, kde jsme představili program kempu. Poté už nic nebránilo, abychom vyrazili na první seznamovací trénink. Nejprve jsme začali bruslařskou technikou a postupně jsme šli metodickou řadou od jednoduchých prvků až po ty složité. V sobotu ráno jsme den odstartovali krátkým ranním výběhem spojený s protažením a posilováním pod vedením.

Po snídani jsme vyrazili na dopolední trénink zaměřený především na stabilitu a správné přenášení váhy na lyžích. Většina cviků se zdála jednoduchým, ale v praxi to vypadalo úplně jinak. Odpolední fáze se nesla v duchu rozehřívacích zábavných her a následně práci s hůlkami s pilování odrazu a pak vše sladit optimálně dohromady.

Veškeré chyby, které naši účastnici dělali, odhalilo video, které jsme každý večer rozebírali při videokoučinku, ale naopak také byl vidět obrovský pokrok u všech účastníků, kteří se našeho kempu zúčastnilo a to nám dělá tu největší radost.

Závěrečný den, tedy neděle se nesla ve znamení klasického stylu. Zde bylo velmi důležité optimálně přenést váhu z lyže na lyži a správně načasovat odraz. Po několika cvičeních to všichni pochopili a byla to radost pozorovat.

Závěrečný sranda závod byl už jen třešničkou na dortu již tak vydařeného kempu.

Postřehy našich účastníků:

Milan:"Ahoj Terko, Vojto a Adame,
jak jsem slíbil, posílám pár řádků, kde subjektivně popisuji své dojmyz absolvovaného kempu. Důvodem, proč jsem na kemp přijel, bylo dozvědět se od odborníků, si technicky správně počínat na běžkách. Hlavně jsem chtěl vědět co nejvíce o volném způsobu – bruslení. Moje očekávání bylo zcela naplněno. Pobyt byl pro mě velmi inspirující. Nyní jsem vynikající teoretik, ale na lyžích to stále není to pravé ořechové. Protože jsem samouk, mám hodně špatných návyků, které musím odstranit. A teď, díky vám, vím jak. Pokud mě na horách někdo
pozoruje, když si před tím než vyrazím, zkouším jednotlivé fáze bruslení, tak si musí myslet, že jsem magor. Mým cílem není rychlost, ale co
nejlepší technické provedení. Doufám, že se mi to podaří. Uvědomuji si složitost vést a trénovat lyžaře mojí úrovně, kondice a očekávání a o to víc si vážím vaší práce. Oceňuji hlavně přístup vás trenérů k nesourodé skupině běžkařů, profesionalitu, vaši ochotu a vstřícnost. Velmi si cením teoretické části kurzu, z které budu stále čerpat. Děkuji, bylo to moc fajn. Mějte se krásně."

 

Veškerou fotografie naleznete ZDE

Alltraining.cz

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT