Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Spinning MB Alpine Pro: kromě ambic i hobby program

Publikováno | Sdílet:

 Spinning MB Alpine pro byl založen na jaře 2007. Ze začátku v týmu závodil pouze biker a cyklokrosař Václav Ježek, který přišel z České spořitelny MTB. Po prvních závodech se začal tým rozšiřovat o další členy - jak závodníky, tak hobíky. „Jezdí u nás například bývalá bikerka, mistryně republiky Jana Hladíková (Jeřábková), ale taky bývalý vynikající cyklokrosař Láda Šulc. Koncem roku už nás bylo pětadvacet, teď se tým ještě rozšířil,“ říká šéf týmu Josef Hladík. Do týmu přibyl například juniorský mistr republiky v půlmaratonu Jakub Šilar. „Tým je zatím spíš založen na hobíkách a na lidech kteří rádi závodí a měli by se umisťovat na bedně ve svých kategoriích. Tým není založen na hvězdných jménech,“ říká o týmu jeho leader Václav Ježek.

Spinning MB Alpine Pro (neboli zkráceně SA team) se soustředí především na maratony a závody seriálu Kolo pro život. Společně vstoupí tým do sezóny 26. dubna závodem Padesátka Českým rájem. Největší hvězdou bude i v letošní sezóně Václav Ježek, dále budou za tým závodit: Jakub Šilar, Vít Galandák, Jan Matějka, Dalibor Kopáč, Jana Hladíková, Josef Hladík, Jana Kábrtová, Lenka Dutá, Ladislav Šulc, Vlastimil Hájek, Ladislav Jirásko, Jaroslav Rys, Jan Boubín, Pavel Hendrych, Viktor Gorog, Miroslav Špalek, Radek Dutý, Martin Výborný.

„Já už nějaké velké ambice nemám, ale přesto bych chtěl minimálně zopakovat ty výsledky, kterých jsem dosáhl v loňském roce. Tzn. vyhrávat závody Kola pro život, zkusit být na bedně na poháru v cross-country a získat medaili z MČR v XC i v maratonu a půlmaratonu. Pokud mi vyjde termín, chtěl bych absolvovat i některé dlouhé maratony, například Malevil,“ říká Václav Ježek, jenž se v současnosti cyklistikou hlavně baví, což však neznamená, že by ji i nadále nebral vážně. Například letošní zimní přípravu neponechal Ježek náhodě a potřebně zimní kilometry se vydal v únoru najíždět na Kanárské ostrovy. „Spolu se mnou tam byli z našeho týmu ještě Jan Matějka a Dalibor Kopač. Tradičně bylo hezky, i když ne takové vedro jako loni – „jen“ okolo příjemných 20-25 stupňů. Pršelo jen dvakrát, takže se mi podařilo trénovat tak, jak jsem měl v plánu. Jako obvykle jsem trénoval ve čtyřdenních blocích po čtyřech až šesti hodinách. Za tři týdny jsem najel přibližně 2500 kilometrů.“ 

Významnou posilou týmu by pro letošní sezónu měl být Jakub Šilar, nadějný mladík, který v loňském roce, ještě jako junior, dosahoval vynikajících výsledků. Vyhrál mistrovství republiky v půlmaratonu, závod ČP XC ve Velkých Losinách a pohárové maratony v České Lípě a Sudetech, v celkovém hodnocení ČP XC skončil druhý a stejné umístění zaznamenal i na mistrovství republiky v maratonu.

O personální zabezpečení týmu se starají především Josef Hladík a Václav Ježek, k chodu týmu však přispívají i ostatní závodníci. „Vše je týmová věc a spolupráce. U nás dělají všichni všechno, neexistuje vyložený ředitel,“ říká Ježek.

Kromě závodění se tým věnuje i dalším aktivitám. 12. července pořádá závod v Mladé Boleslavi a nově také otvírá tzv. „Členský program.“

O co se jedná?

„Členský program je určen všem, kteří chtějí závodit nebo se jen účastnit závodů v našich barvách. V týmu jsou profíci, amatéři, hubený, tlustý ale hlavně je zde dobrá parta, tak se k nám připojte a využijte všech členských výhod s tím spojených,“ píše se na webových stránkách týmu. Závodníci, kteří se do Členského programu zapojí, získají zdarma týmový závodní dres, dva bidony a k tomu ještě 40% slevu na oblečení Alpine Pro ve stánku při závodech KPŽ, 30% slevu na týmové oblečení a budou moci využít zázemí týmu na vybraných závodech.

Jak se stát členem?

Stačí vyplnit přihlášku a uhradit roční členství 300 Kč. Do členského programu se lze přihlásit ve stánku Alpine Pro na závodech KPŽ, ve Spinning-MB centru v Mladé Boleslavi, anebo odesláním vyplněné přihlášky mailem na adresu spinning-mb@volny.cz 

Více na webových stránkách týmu: www.sateam.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT