Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Strach zahynul v Sedloňově

Publikováno | Sdílet:

Strach zahynul v Sedloňově

Ve dnech 2.-5. srpna se v Sedloňově v Orlických horách uskutečnil v pořadí IV. tréninkový kemp tréninkového serveru Alltraining.cz. 30 bikerů a bikerek pod vedením trenéra Vojtěcha Berana získalo cenné informace v oblasti sportovní výživy, metodiky tréninku a regenerace. O fyzioterapeutické a masérské zajištění včetně využití přístrojů Compex se starala studentka fyzioterapie Tereza Trefná.

Novinkou byl nácvik techniky jízdy za pomoci videonahrávek pod vedením redaktora Cykloservisu Dušana Mihalečka. Pozvání přijal úspěšný český maratonec Martin Horák, který se s účastníky podělil o své zkušenosti a přímo z pobytu v Sedloňově odlétal do Kanady, kde právě v těchto dnech společně s Milanem Špolcem zápasí s nástrahami proslulého závodu TransRockies. Dalším lektorem byla Martinova partnerka a několikanásobná mistryně ČR v horských kolech, Ilona Bublová. Váženým hostem byl Ján Svorada, jenž se kvůli časovému vytížení zúčastnil pouze dvou tréninkových vyjížděk a večerního povídání, jehož tématem byla nejen Jánova skvělá závodní kariéra a Tour de France, ale také otázky týkající se tréninku a situace na české bikové i silniční scéně.



Každý den pobytu v krásném prostředí Orlických hor se spoustou více či méně náročných cyklistických tras se účastníci soustředění, rozdělení na tři skupiny, vydali na dva zhruba tříhodinové tréninky, při nichž se pod vedením svého lektora věnovali nácviku výjezdů do kopce v terénu, seskakování a naskakování, a pilování techniky ve sjezdech. Tato položka se ukázala jako velmi atraktivní a potřebná, protože česká biková veřejnost má v tomto ohledu značné rezervy. Kvalitní instruktáž a Dušanův trpělivý přístup přinesly své ovoce v podobě výrazných pokroků u dosud technicky slabších jezdců a jezdkyň. Po tréninku vždy následoval strečink pod Tereziným vedením.



Každý večer pak Vojta připravil přednášku s následnou diskusí na téma správného tréninku, výživy a regenerace, kterou doplňoval Martin svými poznatky profesionála v oboru. Jako velmi užitečné se ukázaly večerní rozbory videozáznamů natočených během dne. Bikeři tak měli příležitost vidět chyby, jichž se dopouštěli, a tím pádem účinněji zapracovat na jejich odstranění. Velmi pozitivně vnímali své pokroky v technice ovládání kola, jež mohli „naostro" otestovat hned následující víkend v závodě série Kolo pro život v Liberci.



Hlavními atributy srpnového Alltraining kempu v Sedloňově bylo profesionální vedení, individuální a obětavý přístup Vojty Berana ke každému závodníkovi či závodnici a velice příjemná atmosféra. To se bezpochyby kladně odrazilo na pokrocích závodníků všech výkonnostních úrovní, kteří nadále rozvíjejí svoji výkonnost díky on-line kontaktu a konzultacemi s Vojtou. Na další soustředění projektu Alltraining se můžou těšit.......

Kompletní fotoreportáž z celé akce najdete v naší FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT