Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Středomořské počasí v Krkonoších na kombinovaném cyklokempu

Publikováno | Sdílet:

V termínu 22.7. – 28.7.2018 proběhl kombinovaný týdenní cyklokemp, pro malé i velké cyklisty, či dokonce celé rodiny. Po celou dobu kempu nás provázelo nádherné počasí plné slunečních paprsků a vysokých teplot. Celou atmosféru kempu dokreslily Krkonoše, které nabízí nespočet velmi atraktivních míst a tras, jak pro silniční kola tak i pro horská.

 

Celý kemp byl rozdělen do dvou částí. Jak jsou naši klienti zvyklí, máme pro ně přichystaný program od rána až do večera. Od ranní rozcvičky, přes tréninkové fáze, podvečerní besedy věnované sportovní tématice, videocoaching a regenerační procedury. První tři dny jsme se věnovali převážně silniční cyklistice. Naši malí bikeři zůstali věrni svým horským strojům. S trenérem Adamem prozkoumali okolí, aby si vyzkoušeli nějaký ten vytrvalostní typ tréninku, ale ani zde jsme nezapomínaly na hry na kolech, které rozvijí rychlost a obratnost.

Královskou etapou byl pro malé bikery výlet na Horní Mísečky, kam všichni bez problémů dojeli. Odměna v podobě zmrzliny nemohla chybět. Tátové osedlali buď své vlastní, nebo od nás půjčené kvalitní Švýcarské stroje BMC. Než k tomu však došlo, všechny účastníky jsme podrobili zátěžovému testu a rozboru kompozice těla. Následné vyhodnocení určilo dvě skupinky, které brázdili okolní vrcholky, každá se svým trenérem. Během tři dnů nastoupali naši silničáři a jedna silničářka cca 4300 výškových metrů.

Úspěšně zdolali jedno z nejtěžších stoupání u nás na Pražskou boudu. Všem patří velký obdiv. Aby byli všichni kvalitně připraveni na následující den, využívali regenerační služby, které v rámci kempu nabízíme. Hojně využívali masáže, fyzioterapii, myostimulátor complex a také místní hotelovou saunu a bazén. U nás jsou naši klienti, jako v bavlnce.

 Ve středu, kdy se kemp překlopil do své druhé poloviny, byla na programu jen jedna dopolední fáze na horských kolech, která byla zaměřena především na technické prvky, aby si po náročném úvodu také všichni účastnici odpočinuli. V následujících dnech už byly na programu vždy dvě tréninkové fáze. Celá biková část byla zaměřena především na zdokonalení techniky jízdy v přírodních podmínkách, kterých místní okolí nabízí přehršle.

Začali jsme od jednoduchých prvků, jako je základní poloha jezdce, zvedaní předního a zadního kola, slalom a postupně jsme se metodickou řadou dostali až po ty nejsložitější prvky. Abychom nejezdili pouze v okolí hotelu Žalý, v rámci zdokonalení techniky a kondice jsme se dostali až na vrcholky Krkonoš na Labskou boudu a pramen Labe. Na závěr celého kempu jsme pro naše účastníky přichystali překvapení v podobě krátkého závodu na našich tratích. Velká většina účastníků, včetně malých bikerů, vzala závod velmi prestižně a na trati si nedarovali ani metr.

Přesto se v cíly se mohli radovat úplně všichni. Na úplný závěr kempu jsme pro naše účastníky přichystali slavnostní ukončení, kde byli dekorování všichni medailisté závodu a oceněny také osoby, které si svými výkony zasloužili zvláštní ocenění. Podle reakcí si kemp všichni užili a my doufáme, že se uvidíme zase na nějakém dalším cyklokempu či Mallorce. Pokud s námi chcete zažít srandu, něco naučit a odpočinout si, neváhejte se přihlásit na kemp do Nového Města na Moravě v termínu 21.9. - 23.9.2018.

Hodnocení našich účastniků:

Bob: „Ze všeho nevíce mě potěšilo počasí, které bylo naprosto dokonalé. Skloubení počasí s místním okolím mě hodně bavilo. Na kempu jsem byl poprvé a byl jsem velmi překvapen celkovou úrovní, kvalitní regenerační služby fyzioterapie a masáže. Dále výběr tras byl také občas překvapením.. Rozhodně jsem se zde neflákal.“

Ivan ml. (9 let) : „Bolo to tu hodně dobré a zabával sam sa, obcas to tu bolo tazke ale zas tu bolo dobre pocasie a srandovny trenery.“

Adam (7 let): „Nejvíc mě bavili dráhy, které trenéři pro nás nachystali v lese nedaleko hotelu a my jsme na nich mohli trénovat co jsme se naučili. Poprvé jsem vyzkoušel elektriku do nohou (myostimulátor Compex) a bylo srandovní sledovat, jak se mě klepou nohy. A taky mě bavilo padat .“

Všechny fotky naleznete v naší fotogalerii

 ZDE

Alltraining.cz

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT