Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Studená přesto medailová tečka za MTB sezonou 2016!

Publikováno | Sdílet:

Studená přesto medailová tečka za MTB sezonou 2016!

Dá se říct, že již několik desítek let platí ČT Auhor Cup za úplnou tečku MTB sezony. A ani zde neunikla medailová umístění mušce závodníkům z Alltraining.cz. A nejenom v Josefově dole ukořistili naši závodníci cenné kovy. V jaké disciplině zvítězila Hanka Falcová a v jaké disciplíně bral Ivan Šípal stříbro se dozvíte v následujícím článku. 

V Josefově dole se na start postavili reprezentanti Race i Hobby týmu. Mezi závodníky, kteří bojovali o stupně nejvyšší se nejlépe dařilo zároveň nejmladšímu zástupci. Michal Swárovský do poslední chvíle bojoval o TOP10, která mu jen těsně unikla, když do cíle dopsrintoval na skvělém 11.místě. Téměř v patách mu byli dva jeho týmoví kolegové Jakub Jirků a trenér Vojtěch Beran. Ti se ve férovém boji utkali spolu a s heslem mládí vpřed porazil svého trenéra právě Jakub když dorazil na vynikajícím 16.místě. Vojta dorazil ihned za ním na 17.příčce v celkovém hodnocení. O medailové umístění se postarala naše pódiová stálice Zdeněk Víšek, který 2.místem zakončil velice úspěšnou sezónu. Velmi dobrý výsledek za Hobby Team náleží Romanu Kučerovi. Roman dlouhou dobu atakoval umístění do TOP100. Bohužel se do ní o pouhá 4.místa nevešel, ale i tak mu v cíli patřilo skvělé 104.místo. Závod v Josefově dole není nikterak technicky náročný, je však extrémně těžký obdobím, ve kterém se odehrává. Velká únava po dlouhé sezoně a většinou špatné počasí si vyberou svou daň. Závodníci Alltraining.cz si i díky systematickému tréninku s touto výzvou poradili více než dobře a v podmínkách okolo nuly si s ní naši závodníci poradili na jedničku. V sobotu byl totiž vítěz každý, kdo v deštivém a velmi chladném počasí dojel do cíle.

Výsledky:

11./11. Swárovský Michal, 15./16. Jirků Jakub, 16./17. Beran Vojtěch, 44./59. Rydval FIlip, 29./104. Kučera Roman, 2./133. Víšek Zdeněk, 19./207. Průcha Vladimír, 91./283. Urban rené, 383./841. Jarolímek Pavel

 

Vítězství Hanky na Trek Night Bike

První říjnová středa patřila poměrně netradičnímu podniku. I když netradiční je při pátém ročníku nesprávně volené slovo. Netradiční je spíše hodina startu. Jedná se otiž o noční závody Trek Night Bike. V prvním závodě svou dominanci z minulého ročníku potvrdila naše Hanka Falcová, která opanovala jak celkové umístění, tak i prestižnější ze dvou ženských kategorii. 1.místem prokázala vynikající formu z druhé čási sezóny a navíc i výbornou technickou připravenost, která je při jízdě po tmě velice důležitá. V prvním závodě tak Hanka hned vykročila správnou nohou k celkovému vítězství v celé serii.

Ivan Šípal druhý i po zakončení MTB sezóny

V neděli 9. 10. se nedaleko Tábora pořádal závod TBC Série v cyklokrosu za účasti elitních závodníků. Tým Alltraining zde měl své zastoupení závodníkem Ivanem Šípalem, který poprvé startoval v kategorii 50-59 let. Do závodu odstartovalo více než 60 cyklokrosařů. Pořadatel připravil skvělou trať plnou zatáček a technických pasáží. Přes původní obavy z počasí (celý den se honily mraky a pršelo) závod proběhl bez deště. Teplota se sice pohybovala okolo7-8 stupňů, ale to cyklokrosařům nevadí. V cíli po téměř hodinovém závodě byli závodníci Jakub Skála před Davidem Kníže a Jakubem Ťoupalíkem - tedy česká špička. Ivan Šípal obsadil v absolutním pořadí 25. místo a ve své kategorii se radoval z 2. místa. Vzhledem k náročné bikové sezóně, kterou ukončil před týdnem a tudíž nebylo moc času si odpočinout, je to pěkný výsledek.

Kompletní fotogalerii naleznete ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT