Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Super Bikerka si splnila svůj výkonnostní cíl

Publikováno | Sdílet:

Super Bikerka si splnila svůj výkonnostní cíl

Sedmý závod seriálu Kolo pro život se tentokrát konal v Olomouci. Páteční liják bohužel od startu odradil mnohé předem přihlášené jezdce, avšak stejně jako v některých předchozích závodech se v den závodu počasí naštěstí umoudřilo.

Trať sice předchozí déšť poznamenal, ale zase ne tak dramaticky jak by se dalo předpokládat. Startovalo se z nového zázemí v areálu fotbalového stadionu v Dolanech.

                Mezi Super Bikery nastoupili mladá sociální pracovnice u Armády spásy Lucie Pouchová , průvodčí z Břeclavi Oldřich Prásens a zkušený jezdec těchto závodů  Ondřej Kavan z Opavy.

                Lucka jezdí na kole čtyři roky a z toho dva roky závodí v seriálech KPŽ. „Letos jsem vynechala pouze závod v Brdech. Umístění zatím nic moc, jsem ráda, když stihnu dojet před vyhlašováním výsledků, ale snažím se. Pro mě je důležitá spíše účast a prezentace našeho klubu." Směje se Lucka, která jezdí za tým „Černí koně". „Jedná se o sportovní klub - občanské sdružení - na podporu para-cyklistů, který založil můj bratr loni v říjnu." Dodává Lucie, která nyní spolupracuje také například s dietologem Havlíčkem. Trenér Vojtěch Beran Lucii chválil: "Prý když může, jede na kole i do práce a už týden před závodem se pustila do tréninku." Tak jsme byli zvědaví, jak se jí tentokrát pod naším odborným vedením Alltraining.cz jízda povede.

Vojtěch Beran rozdává nezbytné a užitečné trenérské rady před startem

                Oldřich jel vlakem do Olomouce a odtud na kole společně se svým švagrem na místo závodu. „ Na kole jsem začal jezdit minulý rok, a to právě díky švagrovi. Na starý kolena jsem se asi zbláznil, ale zlepšuji se. Na Orlíku jsem loni dojel kolem druhé stovky a celkově jsem byl na 56. místě." Prozradil na sebe Olda spadající do věkové kategorie M40.

                Ondřej patří mezi přední jezdce ve své kategorii. Závodí již od roku 2005. „S Vojtou spolupracuji od října a zlepšení je dost znát." Chválil si svého trenéra, pod jehož vedením již letos několikrát vystoupil na stupně vítězů.

                Uprostřed areálu se tedy naše trojice, po teoretických rozmluvách o závodě s odborníkem na trénink Vojtěchem Beranem, pečlivě rozcvičila s fyzioterapeutkou Terezou. Po té se vydali na nezbytné rozjetí před závodem završené aktivační předstartovní masáží.

                Na startu se sešlo celkem přibližně sedm set padesát jezdců včetně našich Super Bikerů a fyzioterapeutky Terezy, která jela tak svůj třetí závod fitness jízdy a podruhé ho vyhrála. Dvacet km dlouhou trať, která vedla odděleně od tratě hlavní, zdolala v čase 1:29. „No jo, asi je ten trénink s Vojtou opravdu znát." Tvrdila v cíli.

                Krásné místo si ukořistil i SB Ondřej, který s Alltraining.cz také již nějaký čas trénuje. Do cíle dojel celkově dvacátý a ve své kategorii M30 na druhé pozici v čase 2:03. „Dnes se mi jelo opravdu skvěle, díky profesionálnímu zabezpečení , které jsem okusil dnes pod vedením Alltraining.cz poprvé jsem se mohl plně koncentrovat na závod, kde mi Vojta pomohl s jeho přesným rozplnováním, které mi očividně pomohli a dovedli mě k dnešnímu druhému místu. „ Dodal Ondra Kavan. O dvacet minut později přijel pak Oldřich, který jel letos teprve 3. závod a dostal se na 12. místo své kategorie. „Asi na 35. km jsem chytil druhý dech a tak to jelo. Jinak jsem rád, že už to mám za sebou." Řekl hned v cíli Olda, který měl navíc problémy s dýcháním, protože ve středu před závodem spadl na tréninku z kola a narazil si žebro.

Lucie si v Olomouci splnila za profesionální podpory teamu Super Biker svůj výkonostní cíl

                Pak už jsme vyčkávali jenom Lucii, která nás mile překvapila. 51 km dlouhou trať s převýšením 1130 m zvládla do vyhlášení a splnila si tak důležitý výkonnostní cíl . „Musela jsem makat, bála jsem se totiž, že nestihnu naše vyhlášení na pódiu." řekla s úsměvem Lucka, podle níž byla trať náročnější než před rokem, ale díky dnešnímu skvělému zajištění to pro mne byla hračka," Dodává Lucka, která nejvíce ocenila podrobné rady kdy a jak konzumovat veškeré energetické tyčky a gely tak, aby ji opravdu pomohly.  Tradičně si všichni užívali pozátěžovou masáž s přístrojem Compex, při které s které s každým trenér Alltraining.cz Vojtěch Beran probral absolvovaný závod, v kterém za pomoci dat z přístroje Garmin bylo vidět, že všichni odvedli své maximum a krásně bylo poznat, kdo a jak se pilně tréninku věnuje.  „Jsem rád, že naše rady již nevyužívají pouze naši vybraní Super Bikeři, ale i ostatní závodníci, kteří si nevědí s přípravou na závody rady, od toho jsme tu pro každého a vždy se budeme snažit najít co nejlepší řešení pro každého jednotlivce na míru." Dodal závěrem trenér Vojtěch Beran.

Pokud i vy chcete zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" na KARLŠTEJNĚ jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 4.7. na "DRÁSALA"  byli vylosováni:

1. Kamila Henčlová

2. Jan Pražan

Vylosovaným gratulujeme a těšíme se na další odvážlivce. Vy, co jste neměli štěstí nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kola pro život, kde vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus a můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku všech zúčastněných sponzorů. 

Kompletní reportáž najdete ve FOTOGALERII na www.alltraining.cz

Těší se na Vás Team Super Biker

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT