Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Velikonoční Mallorca se nesla ve znamení letních teplot a skvělých podmínek pro cyklistiku

Publikováno | Sdílet:

Přelom března a dubna je naprosto idálním časem pro návštěvu Mallorky a jak si užít pohodové Velikonoce na kole! Účastníci kempu Classic (26.3 – 4.4.) si vybrali to nejteplejší počasí, které tu za celou dobu konání kempů v tomto roce bylo. Podcenit tak pořádnou ochranu před sluncem se nevyplácelo, což jsme vypozorovali hned po prvním dnu u večeře. Něktré z nás již po první vyjíždce zdobily klasické cyklistické vypálené proužky.

Zátěžové testy proběhly, jak u nás tradicí hned první den. Jejich výsledky nám pomohly rozřadit naše zdatné pčastníky do 3 skupin. První a druhá skupina byla velice vyrovnaná a třetí skupinu tvořilo 4 – 6 cyklistů. Měli tak téměr individuální přístup během tréninku.Po zátěžových testech následovala kratší projížďka do středozemí ostrova, kde jsme vytočili nohy a odbourali laktát ze zátěžových testů.

 Druhý den následovala vyjížďka do města Felanitx za doprovodu paralympijského vítěze ‘’Ježi’’ Jirky Ježka. Bylo nám ctí si s tebou zajezdit, Jirko J. Do Felanitx jsme vyrazili ve dvou skupinách a zhruba v půlce cesty se od druhé skupiny oddělila skupina třetí a jela si už svoje pomalejší tempo.Třetí den byl na pořadu dne stoupání Orient a to pro první a druhou skupinu.

Třetí skupina si vyšlápla svým tempem kopec Randa, kde se občerstvili místními vynikajícími dobrotami a kávou. Společně jsme se sešli na tréninku sprintů u východního pobřeží. Sprinty byly vyhecované a srdcaři cyklisti do nich dali veškerou sílu, která v nich po tréninku zbyla. Po sprintech následovalo krátké občerstvení na pláži a večer jsme se oddali do péče našich masérů a fyzioterapeutů.

 Čtvrtý den. Ve vzduchu bylo cítit mírné napětí. A nebylo se čemu divit. Na pořadu dne nejdelší bájná etapa – Hotel Java – Formentor a zpět. Všichni jsme se na Cap de Formentor sešli v pozitivní náladě. První, druhá i třetí skupina s úsměvem na rtech. Ty, které nohy už hodně bolely, jsme pomohli domů autem. Většina však pokračovala do Hotelu Java v jedné skupině. Proti větru tahali ti nejsilnější z nás a s krásným průměrem jsme na našich cyklopočítačích Garmin na konci dne shlédli vzdálenost přes 210 km.

 Po náročném čtřdenním bloku následoval den volna, kde naši účastníci využívali regenereční procedůry, jako masaže, fyziterapii pod vedením velmi zkušené Terezy Beranové, miostimulátor Compex a nezpoměli ani ne velmi učinný Roller. Někteří využili čas a vyrazili na výlet objevovat krásy místího ostrova.

Den volna utekl jako voda a měli jsme tu šestý den, který se nesl ve znamení vnitrozemských hor a několika velmi známých stoupání, které by neměl opomenout žádný cyklista, který navštíví Mallorku, jako jsou “malý soller” a “Valdemossa”, přes tyto kopce jsme se dostali až do krásného přístavu Port de Soller, kde na nás čekalo zasloužené kafe.

Ve zbylích dvou dnech jsme pokračovali v horských etapách. Sedmý den jsme jeli objevovat zapadní pobřeží směrem na Andratxu, které nabízí kouzelné výhledy a na útesy. Syvým profilem velmi naročná etapa, kde moc rovinky nenajdeme se velmi vadřila a to i zejména díky přítomnosti několikanásobného paralympijského medailisty v cyklistice Jiřího Ježka, který ochotně předával své zkušenosti a rady našim účastníkům. Mnoho z nich neváhalo a ulouvilo si s Jirkou cenné selfíčko.

 Poslední den kempu čekala na naše účastníky horská královská etapa, která prověřila úplně každého a to doslova. Projeli jsme téměř celé pohoří Serra de Tramuntana, kde ti nejodvážnější zklesali až do horského přístavu Sa Calobra a na svých cyklopočítačích měli 160km a 3000 výškových metrů nastouáno což je opravdu super výkon!

 Věříme, že si kemp všichni užili stejně tako jako my, protože to byla opravdu jízda! Přidejte se již na ten další i vy a prožijte s námi týden plný cyklistiky a sportovních slunečných dní! Máme poslední volná místa na turnusy 1.-8.5. a 11.-18.5., tak neváhejte a pojeďte do ráje cyklistů s námi! Těšíme se na vás!

 

 Všechny fotky naleznete na naší 

FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT