Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Větrný, intenzivní a o to víc užitý velikonoční kemp Classic I..

Publikováno | Sdílet:

Větrný, intenzivní a o to víc užitý velikonoční kemp Classic I..

Klasicky prosluněná Mallorca si pro letošní účastníky kempu Classic I. připravila pořádnou velikonoční nadílku. O to víc intenzivní a užitý účastníky kemp byl. Přestože se nedá mluvit o nijak špatném počasí, provázel letošní velikonoční kemp po celý pobyt slušný vítr. Je pravda, že při jízdě proti němu, jsme si museli všichni trochu přišlápnout, ale o to příjemnější a svižnější byla jízda po větru.

Nijak nás tedy nezastavil, naopak jsme se z něj pokusili vytěžit co nejvíce při najíždění kvalitních kilometrů v sedle a objevování krás Mallorcy. Dohromady jsme s naší skupinkou (která kvůli nemocem a jiných důvodů několika dalších účastníků, tentokrát nebyla nijak početná) najeli více než 1000 až 1100 kilometrů.

Po krátké úvodní projížďce v okolí největšího mallorského města, Palmy, jsme se v prvním čtyřdenním bloku zaměřili zejména na jízdu v rovinatějším až mírně zvlněném terénu. Účastníky kempu jsme provedli známými místy jako je například krásné přímořské městečko Sa Rapita, Svatyně Bonany a horské městečko Orient. Na závěr tohoto bloku jsme pak společně zdolali dvousetkilometrovou nejdelší etapu kempu na nejsevernější cíp ostrova na Cap Formentor. Tato etapa byla pro účastníky zvlášť nezapomenutelný. První polovinu cesty jsme si užívali krásné svezení po větru místy až bez šlapání a následně jsme se pokochali úchvatnou krajinou v oblasti Formentoru. Na zpáteční cestě nás však čekal pořádný protivítr, který (řekněme k našemu potěšení :D) na posledních několik kilometrů nakonec ustal, vystřídal jej však vydatný déšť a ochlazení. Bylo to tedy, jak se říká, „z bláta, do louže“, ale zvlášť poslední kilometry byly pro všechny pořádný zážitek.

Po intenzivním "dvoukile" následoval odpočinkový den, který účastníci využili k procházce po Plamy (hlavního města Mallorcy) nebo k návštěvě místní zajímavosti Palma Aquarium, které se nachází jen pár kroků od hotelu.

V druhém tréninkovém bloku, čekali na účastníky zejména kilometry v místních horách, ve kterých jsme s účastníky navštívili ty nejúchvatnější výhledy a nejznámější kopce na Mallorce, na které se dá dostat na silničním kole. Navštívili jsme městečka Valldemossa a Sóller, projeli jsme krásné západní pobřeží ostrova a předposlední den kempu jsme zdolali královskou etapu se 14 km stoupáním Puig Major a slavným 10 km stoupáním Sa Calobra.

Večer jsme provedli slavnostní zakončení, kde účastníci obdrželi diplom a výživové ceny od značky Nutrend a následovalo také neformální zakončení přípitkem. V odletový den jsme poté podnikli už jen lehkou rozlučkovou vyjížďku do zátoky Cala Pi.

Součástí kempu byly také přednášky vedené Vojtěchem Beranem a Terezou Beranovou, kde si účastníci mohli osvojit či připomenout základy techniky jízdy na kole, zdravého stravování či regenerace.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT