Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

24 hodin na kempu na Mallorce pohledem účastníka Michala

Publikováno | Sdílet:

Další parta nadšených cyklistů si s námi užila svůj tréninkový kemp na jarní prosluněné Mallorce. Mezi nimi byl i nováček Michal, pojďte spolu s ním zažít jeden tréninkový den téměř na vlastní kůži!

 

7:45-8:15 rozcvička

Každý den ráno začínáme rozcvičkou pod vedením trenérů a fyzioterapeutů alltraning.cz. Protáhneme ztuhlé a zkrácené svaly a jemně aktivujeme svaly oslabené a svaly se stabilizační funkcí. Tím se dokonale nastartujeme na celý den a připravíme se na další sportovní aktivitu.

8:30 snídaně

Po rozcvičce je pro nás v hotelové restauraci připravena bohatá snídaně formou bufetu, kde zaručeně doplníme potřebnou energii. Po snídani nám zbývá dostatek času na přípravu na nadcházející trénink.

10:30 – 16:00 trénink

V půl 11 vyrážíme na trénink. Scházíme se s dostatečným předstihem, abychom mohli doplnit zásoby tekutin a energie ve formě iontových nápojů, gelů a tyčinek od firmy Nutrend. To vše je k dispozici přímo v místě srazu. Dnešní trénink jsme započali tréninkem techniky sprintu, který vyvrcholil i soubojem o nejrychlejšího sprintera, jímž se stal Lukáš. Sprinterská dovednost je velmi důležitá, a to nejen při sprintu jako takovém. Tuto techniku využijete také při jízdě do kopce i tréninku síly. Spravné provedení je velmi důležité a díky našim profesionálním trenérům se ho snadno naučíte.

Po krátké zastávce jsme pokračovali na jednu z nejkrásnějších pláží Mallorky – CalaFiguera. Po 75 km a 500výškových metrech jsme se občerstvili nedaleko přístavu a užili si tak nejen výbornou kávu a místní speciality, ale i krásné výhledy. Na místě na nás již čekal doprovodný vůz, kde jsme mohli nabrat zásoby na další cestu a po přestávce pomalu znovu vyrazit. Michal se rozhodl šetřit síly na zítřejší královskou etapu a využil možnost odvézt se zpět do hotelu naším doprovodným vozem. Druhý den tak mohl nasbírat své osobní maximum v počtu kilometrů i nastoupaných metrů bez větších problémů.

Zbytek skupiny v druhé části tréninku pokořil dalších 60 km a 330 výškových metrů.

16:15-16:30 strečink

Ihned po tréninku jsme pod vedením fyzioterapeutky společně protáhly namožené svaly.

17:00-18:00 regenerace

Před večeří dopřáváme našim tělům zaslouženou regeneraci. Dle potřeby je v našem centru možné absolvovat fyzioterapii, masáž nebo využít k regeneraci myostimulátor compex. Michal si dopřál péči o namožená záda ve formě masáže a nechal zregenerovat bolavé nohy pomocí myostimulátoru compex.

18:30 večere

Po regeneračních procedurách na nás čeká v hotelu zasloužená večeře.

20:30-21:30 beseda

Po večeři je připravena tematická beseda o tréninku. Dnes jsme se zaměřili na tréninkové parametry. Vysvětlili jsme si, jak tělo správně zatížit v jednotlivých tepových zónách a následně dát do pohybu správné metabolické děje. Při videocoachingu jsme rozebralitrénink techniky sprintů, což Michal, jakožto nováček, jistě ocenil. Nakonec jsme vyhlásili ocenění z dnešního tréninku a zakončili tak další povedený tréninkový den.

A jak kemp hodnotí Michal, se kterým jsme dnešní den prožili?

Alltraining servíruje cyklistiku na Mallorce v nejlepší možné úpravě. O vše podstatné je skvěle postaráno.  K dispozici je špičkové vybavení a kompletní zázemí. Trénink je promyšlený a profesionálně vedený. Naučit a zažít se dá opravdu hodně. To vše v příjemné atmosféře, za kterou lidem, co Alltraining společně tvoří, děkuju.

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT