" />
Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

5. ročník rozlučkové vyjížďky na bájný ŘÍP s Alltraining.cz i s Janem Strožem a Dominikem Haškem!

Publikováno | Sdílet:

5. ročník rozlučkové vyjížďky na bájný ŘÍP s Alltraining.cz i s Janem Strožem a Dominikem Haškem!

V neděli 26. Října se téměř osmdesát bikerů vyrazilo směrem na Říp. Známá rozlučka s cyklistickou sezónou směrem k bájné hoře byla díky přívětivému počasí, ale i špičkové organizaci i za přítomnosti České televize velmi povedenou akcí za letošní uplynulou sezónou. Záznam můžete sledovat již ve čtvrtek 30.10. 2014 na Čt4 sport od 16:00 v pořadu Sport v regionech.

U tréninkového centra Alltraining.cz se sešlo téměř osm desítek bikerů v čele se zkušeným trenérem Vojtěchem Beranem, vynikající fyzioterapeutkou olympioniků a též výbornou závodnicí Terezou Beranovou, hvězdou NHL a několikanásobným vítězem Stanleyova poháru Dominikem Haškem a jedním z nejúspěšnějších závodníků ČR, kteří ctí Vojtovy tréninkové metody, Janem Strožem.


Ten pro svoje zkušenosti byl zvolen hlavním tempařem vyjížďky a staral se o střídání pohodového a místy i závodního tempa. Pro vyjádření dojmů z jakékoli akce není lepšího způsobu než nechat promluvit samotné účastníky. Takže zde jsou dojmy dvou bezprostředních aktérů akce.

Petr Skůček (dlouholetý bikový nadšenec)

„Zakončení cyklistické sezóny je pro mě vždy taková událost, kterou si chci užít a  oslavit. Ráno při příjezdu do cyklistického tréninkového centra Alltraining.cz mi bylo hned jasné, že jsem si společnost vybral správně. Na vyjížďku jsem dostal kvalitní bidon, iontový nápoj a energetickou svačinku od Nutrendu. Když jsem se potom rozhlédl kolem sebe na skoro 80 spokojených účastníků, byl jsem moc rád, že jsem i letos mohl oslavit konec sezóny s Alltraining.cz krásnou podzimní vyjížďkou na Říp.


Byla to událost veliká, i vzhledem k pozvaným hostům, kteří s námi jeli v neděli na skoro 100 km projížďku. Na pátý ročník zavírací vyjížďky na Říp nás doprovodili například hokejová legenda Dominik Hašek nebo kvalitní závodník Honza Strož. Moc se mi líbila diskuze s Dominikem o potřebách tréninku pro „stání v hokejové brance“, ale ještě víc jsem ocenil pár kvalitních rad a zajímavostí pro mou cyklistickou zimní přípravu od Honzy Strože a trenéra Vojty Berana.

Účastnit se takovýchto kolektivních akcí a v takovéto společnosti přináší nejen spoustu fajn zážitků a nových známých, ale také možnost získat zajímavé zkušenosti přímo od profíků pro zlepšení vlastní výkonnosti. Jedno dodatečné díky patří za energetické „Smarty“ osvěžení Dominikovi Haškovi a další velké díky celému kolektivuAlltraining.cz, že pro nás tuhle cyklistickou slávu (kde nechyběl společný přípitek meruňkovicí) připravili.“


Radek Gruber (biker, který letos na sobě zamakal a ujel celou vyjížďku na Říp v pelotonu)

„Do Bohnic jsem dorazil radši s větším předstihem. Tam už se registrovali další odhodlaní bikeři a bikerky, tak i já jsem se registroval a to pod číslem 33 (dle mého věku). Hodně moc mě překvapil dárek ve formě bidonu, ze kterého se už těším na první loky z cyklojízd ;-)



Další překvapením byla návštěva České televize, která zde dělala reportáže jezdců. No a poté jsme se všichni přesunuli na ovál, kde jsme se doufám všichni zvěčnili a následoval pohodový start směrem k Řípu. Cesta byla svižná, ale držel jsem se a to mě velice potěšilo, ba dokonce cesta přes pole (které jsem se docela dost obával) byla sjízdná bez problémů!!!

Po dojetí pod Říp mě překvapil znovu štáb ČT a po jeho povzbuzení jsem se s dalšími pár jezdci vydal k jeho zdolání, ale bohužel jsem krátký úsek šel po svých, jelikož je opravdu strmý, ale povzbuzení od Vojty mi dodalo zbytku sil a závěr Řípu jsem už zdolával zase v sedle!!! Na vrcholu jsem se zvěčnil s celým kolektivem skvělé vyjížďky  ;-) Velké díky také patří za skvěle odvedenou akci a ještě skvělejší překvapení (Meruňkovice byla opravdu skvělá).

Poté jsme se přesunuli k doplnění energie pod Říp na parkoviště, kde nás napojil svým energetickým nápojem white nebo black osobně Dominik Hašků :-) Cesta zpět byla pohodovějšího rázu převážně po okresních silnicích a tak to krásně utíkalo.


Nejhezčí úsek byl pro mě podél Vltavy (jak sám si nazval stezka odvahy). Poté jsme společně s Michalem (měl č.23) dojely zpět do areálu ZŠ, kde na nás čekalo další překvapení ve formě skvělé čokoládové buchty!!!“

Luděk Jambor (dlouholetý svěřenec Alltraining.cz a vášnivý blogger)

„Vyjížďky na Říp jsem se zúčastnil už počtvrté, což znamená, že zúčastnit se stojí za to. Akce měla charakter svižnější turistické vyjížďky a jako spolek turistů jsme také pořídili společnou vrcholovou fotku. Podpůrný tým zajistil, že na vrcholu bylo čím hromadně připít, a na úpatí čekala dodávka s občerstvením. Tam se Dominik postaral o ochutnávku nového energetického nápoje s obrázkem lišáka.


Příjemné bylo, že nám přálo počasí. Bylo poměrně teplo, bez větru a deště a skoro bez bláta. Pro mě bylo přínosné, že jsem si dal dlouhý švih ve skupině, protože sám bych se v tomto ročním období k tak dlouhé bajkové vyjížďce neodhodlal. Naposledy v sezóně jsem se setkal se známými tvářemi ze závodů a kempů. S většinou z nich se nejspíš setkám znovu až za půl roku.“


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT