Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Alltraining.cz Mallorca Specialized test camp for Active Hobby i s mladými nadějemi z Vimperka!

Publikováno | Sdílet:

Alltraining.cz Mallorca Specialized test camp for Active Hobby i s mladými nadějemi z Vimperka!

Již čtvrtým kempem v řadě Alltraining.cz navazuje na rozjetou linii tréninkových pobytů na Mallorce. Pod zkušeným vedením trenéra Vojty Berana se opět sešla skvělá parta kvalitních cyklistů. Ti přijeli s touhou zlepšit svoji fyzickou kondici, dozvědět se něco nového o cyklistickém tréninku, zajezdit si ve skupině a potom zregenerovat, načerpat nové síly v jarním období. Do první tréninkové skupiny se zařadila i velmi silná skupina skvělých juniorů spolu s Janem Vastlem a dalšími. Nechyběla ani hojná zahraniční účast, tentokrát ze Slovinska, Finska i Slovenska.

Přes třicet cyklistických nadšenců začalo najíždět od  27.2. do hotelu Iberostar Royal Cristina, aby se ubytovali a připravili se na první trénink.

Po vyzvednutí připravených kol Specialized mohli nasednout k odpolední lehké projížďce pro aklimatizaci, seznámení s kolem, s okolím pro lepší orientaci a v neposlední řadě pro seznámení s kolegy.

Na oficiálním zahájení kempu se pak dozvěděli všechny potřebné informace, aby mohli začít další dny kvalitně trénovat.

Po absolvování zátěžových testů a přeměření některých tělesných parametrů se cyklisté rozdělili na tři tréninkové skupiny a vyrazili pro první porci kilometrů.

Kilometry rychle nabíhaly, protože na první čtyři dny byl pro jezdce připraven trénink v rovinatých terénech. Skupiny se postupně sjížděli a učili se respektovat jeden druhého.

První kopcovitou vlašťovkou se stal San Salvador„Svatý kopec“  v druhé polovině rovinatých etap. Na vrcholu je úžasný výhled na celý jižní cíp ostrova a zvláštní atmosféru umocňuje socha Ježíše, který tu dohlíží nejen na cyklisty.

Čtvrtý den byl pro některé velkou výzvou. Urazit na kole cestu na bájný Cap Formentor a natočit tak přes dvě stě kilometrů. 

Počasí přichystalo nástrahy v podobě velmi silného větru, ale kompaktní skupiny si s tím velmi dobře poradily. Se suplementy od Nutrendu nikomu síly nedošly a jezdci si poté mohli vychutnat oslavu, regenerační procedury nebo jen relax na pláži dle vlastního uvážení.

Během dne volna někteří zatoužili vyrazit na biky do nedalekých terénů a prověřit tak hardtaily i fully od značky Specialized, které byly příjemným zpestřením.

Jiní využili čas masáží, fyzioterapíí, spánkem, výletem. Zpestřením byly přednášky o možnostech tréninku, o stravě, regeneraci a třešničkou na dortu byla i beseda s paralympionikem Jirkou Ježkem, který se snažil osvětlit tajemství profi cyklistiky „trochu jinak“.

Energie se do dalších dnů hodila. Rychlostní schopnosti prověřil trénink spurtů v dalším dnu. Jehož vítězem se stal junior Vilém Bystroň

a dokázal tak rychlostní vybavenost pro nadcházející sezónu. Další dva dny se již nesly ve znamení kopcovitých tréninků.


Zkušení trenéři Vojta Beran, Štěpán Trmata a Jirka Blažek vedli své skupiny do dlouhých kopců, pro zvýšení silové vytrvalosti.

Mnozí jezdci vyzkoušeli možnosti zapůjčení kvalitních monitorů srdeční frekvence Garmin a top testovacích modelů Specialized pro snažší zdolání horských vrcholů.  


Poslední den byl ve znamení královské horské etapy. Od jejího počátku jezdcům přálo sluníčko a mohli tak „založit“ opálení pro novou sezónu 2014.

Všichni si užili krásné výhledy, okouzlující jarní přírodu a cyklistiku naplno. Po slavnostním ukončení a posezení s přáteli se jezdci, na konci prvního březnového týdne, rozjeli do svých domovů. Tam navážou na všechny získané zkušenosti a zužitkují kondici pro nadcházející sezónu.

Postřehy z první skupiny nám přiblížil vítěz spurterů Vilém Bystroň. Na cyklistickém kempu s Alltrainingem.cz byl již podruhé. Jak říká: „je to dobrá možnost jak si postavit slušný objemový základ do nové sezóny“.

Na kempu se vyskytly tři typy jezdců: a to závodníci, hobíci a úplní amatéři. Kdo by si myslel, že se tito jezdci navzájem omezovali v tréninku, je na omylu.


Všichni účastníci byli rozděleni do tří skupin na základě jejich výkonnosti a každý si přišel na své a mohl si pořádně zatrénovat a prožít krásnou cyklistickou dovolenou.

Kilometry jsme najížděli na perfektně připravených kolech značky Specialized, které nám seřizovali servisáci kempu. Na kempu nás také naučili jak se starat o své tělo, regenerovat, trénovat a jak celkově přistupovat k cyklistice.

Kuba Jirků se svěřil, že byl s průběhem kempu maximálně spokojen a předčil jeho očekávání. Servis byl famózní, opravdu jako pro profíky! Jak i mnozí účastníci kempu pravili,



"tady se nemusíš vůbec o nic starat, jenom šlapat". Hotel se svými službami Kuba považuje za nejlepší, ve kterém kdy byl.

 

Kola, byly v podstatě nová, nešlo na nich najít chybu. „Na jeden den jsem si půjčil model Venge, a při jízdě na vysokých ráfcích, zvláště na rovinách, je neuvěřitelně cítit, jak stroj  s malým úsilím valí svižným tempem“.


A jak jsme pojezdili? Byl jsem rád, že jsem jezdil v „chrtí“ skupině, kde asi polovinu tvořili závodníci mého věku, kteří se ale pohybují na závodech o pár příček výš. Pro mě to byla výtečná motivace, abych s nimi udržel krok.


Nejvíce jsem se těšil na závěrečné kopcovité etapy, v horách jezdím rád, navíc tamější kopce nabízejí pro středoevropana nezvyklá panoramata a neuvěřitelně zábavné sjezdy.

Za poslední dva dny jsme nastoupali vertikálně skoro 6 kilometrů, nutno podotknou, že Vojtův pokyn "a jedem to v tempu" jsme dodrželi v každičké serpentině.

Po kempu cítím příjemnou únavu, ale musím upozornit budoucí účastníky, že na servis o kolo si snadno zvyknete a doma  bude líní se zase o něj starat :).A ano, příští rok, se uvidíme znova.

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT