Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Alltraining.cz na vysokohorském soustředění ve Sv. Mořici aneb Lukášovo první pořádné soustředění

Publikováno | Sdílet:

Alltraining.cz na vysokohorském soustředění ve Sv. Mořici aneb Lukášovo první pořádné soustředění

V prosinci je ideální etapa na první přípravný kemp. Vysokohorské prostředí ve svatém Mořici se stálo útočištěm pro posledních deset dnů skvělé party členů Alltraining.cz a předních českých cyklistů, kteří svůj trénink obohatili nejen o čerstvý vzduch, který je snížen i o nějaké to procento kyslíku, ale i taktéž o dobrou atmosféru, kterou s námi poprvé zažil i Lukáš Mikovec,který se s vámi podělí o své dojmy…

V rámci zimní přípravy na nadcházející sezonu jsem se rozhodl zkusit nějaké zimní soustředění. Do rukou se mi dostal návrh pořádného soustředění se vším všudy od svého trenéra Vojty Berana z Alltraining.cz a bylo jasno. Švýcary, Sv. Mořic, výška kolem 1900 m.n.m., tomu se moc nedá odolat. Na poslední chvíli jsem ladil správnou výbavu a jakožto biker jsem samozřejmě volil pouze skate. Klasika je pro mě zatím zapeklitá, co se techniky a mázy týče :-) . Pobyt na více jak týden zní hodně slibně a očekávání se později naplňují…

Do Mořice dorážíme v 19h a jediná aktivita je ve formě vybalování a zabydlování apartmánu.  Na další dny již ale máme pevně daný režim: v 8 ráno hodinová rozcvička formou běhu, pak snídaně do pohody a v 11h se vyráží na běžky. Postupně se přizpůsobují i další „účastníci zájezdu“ :-) .  Sešla se tu celkem velká parta lidí (bikerů, silničářů i běžkařů) z Čech, takže se vždy dalo něco vymyslet, nebo se s někým poradit. „Soustředili“ se zde třeba Matouš Ulman, "Škarny" Jan Škárnicl, nebo například Standa Kozubek s Vojtou Dlouhým z PSK. Takže společnost věru dobrá :-) .

Společné tréninky začínaly pravidelně podél krásných jezer, většinou za slunečného počasí. Co víc si přát.  Ze Surleje, kde bylo naše hlavní zázemí, jsme se vydávali dolů podél vody přes Mořic, Pontresinu a Samedan. Různé variace. Většinou se jezdilo kolem 4-5 hodin na běžkách v pohodové atmosféře a příjemnými zastávkami na horkou čokoládu nebo jiné pochutiny. Občas, ale trénink i pěkně bolel a byl jsem rád, že už ho mám za sebou. Pravidelně jsme ve stopě potkávali Heinricha Hauslera z Cervélo Test Teamu i s jeho tréninkovým parťákem, Mořic je prostě nejvíc! Zážitků, strastí a radostí z jednotlivých výjezdů je asi nespočet, ale nejvíc se mi líbilo v „kotli“ údolí Morteratch, kam se dalo dojet až přímo k ledovci.

Za totálního azzura tam bylo absolutně „vymraženo“, ale následný sjezd do Pontresiny stál fakt za to! Totálně „prošitej“ jsem pak dojel na hotel a síly byly tak maximálně na jídlo a odpočinek. Celkem v Mořici odtrénovali přes 40 hodin, na kilometry na běžkách kolem 390km, pro mě porce, co jezdím často za celou zimní sezonu :-).

Jsem rád, že jsem byl u toho a mohl s veselou a tréninkově disciplínovanou partou Alltraining.cz zahájit kvalitní přípravu na další sezónu. Určitě se v dalším postupu sezóny a tréninku se tato průprava projeví a zúročí. Byla to pro mne parádní dovolená s ještě lepším tréninkem = čím víc azzuro a čím víc trénink, tim víc Mořic! :-)

Zdar a sílu, kdo maže, ten jede. Lukáš.

KOMPLETNÍ FOTOREPORTÁŽ ZE SVATÉHO MOŘICE NAJDETE ZDE!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT