Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Alltraining.cz posílá lyžařský pozdrav ze zasněženého Benecka!

Publikováno | Sdílet:

Alltraining.cz posílá lyžařský pozdrav ze zasněženého Benecka!

Štěstí přeje připraveným a těm co trénují chytře! Po roce se sešla opět skvělá parta na kondičním kempu a jak jinak, než opět na běžkách. Do nového roku jsme nezaháleli, hned v sobotu jsme zahájili první letošní kemp roku na oblíbeném Benecku, které opět nezklamalo, a již od prvního dne jsme zahájili bez improvizačního programu.

Sešla se nás tu skvělá parta lidiček, pozitivně naladěných, dát si hned z kraje roku pořádně do těla. Momentálně jsme zahájili kondiční, fyzicky zaměřený kemp, s polovinou celkové skupiny, zbytek dorazí ve čtvrtek na kemp věnovaný zejména technice a kromě ostřílených běžkařů dorazí i úplní začátečníci.

První den nás lehce zastrašil slabým popraškem sněhu, tak jsme si poradili vydatným během, podvečerním posilováním, speciálním stabilizačním cvičením vhodné pro průpravu běžecké techniky pod vedení naší fyzioterapuetky Terezy.

Hned druhý den ráno neleníme a den zahajujeme hodinovou, spíše běžeckou rozcvičku s lehkým protažením na lačno, abychom zapracovali i na následcích vánočního „obžerství“.

Po snídani se přesouváme na Horní Mísečky, kde je první krásný úsek plný sněhu, kterého je jinak v celé republice nedostatek, a na běžkách začínáme ukrajovat první kilometry a neopomíjíme ani nácvik techniky běžeckého lyžování, kdy se postupně věnujeme v návaznosti každému prvku.

Po třech hodinách za stálého sněžení v -10°C si někteří jedinci ještě střihnou na závěr výstup sjezdovky, doplní na vrcholu energii z tyčky Voltage energy bar a zázračného gelu Carbosnack od Nutrendu a vydají se na výklus do našeho hotelu Žalý na Benecko a po necelých pěti hodinách tréninku máme za sebou druhý tréninkový den. Únava je na místě a již se těšíme na večerní regeneraci v místní sauně a další tréninkové dny pod vedením zkušeného trenéra našich předních cyklistů, Vojty Berana, který všem účastníkům každým dnem systematicky zvedá tréninkovou zátěž a fyzička každého běžkaře roste bez výraznějších následků únavy stále kupředu.

Kromě sauny můžete na našem kempu dopřát svému tělu uvolnění a nechat jej v klidu regenerovat. Masáž od naší nové posily Ondry Paura, je bezkonkurenční a ti z vás, co mají nějaký problém mají možnost využít naší fyzioterapeutku olympioniků Terezu Beranovou, která pomůže odstranit i dlouhodobé trvalé pohybové problémy jako mávnutím kouzelným proutkem.

V následujících dnech se jeví i slibné podmínky pro kvalitnější lyžování, neboť každým dnem nám tu nějaká ta sněhová pokrývka přibývá! Tak s námi vyrazte ve čtvrtek i vy, máme posledních pár volných míst! VÍCE ZDE

Na Benecku se na vás těšíme!

kompletní reportáž najdete v naší fotogalerii

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT