Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Aprílové počasí a veselé kilometry na jarní Mallorce s Alltraining.cz!

Publikováno | Sdílet:

Aprílové počasí a veselé kilometry na jarní Mallorce s Alltraining.cz!

Všechno koření cyklistiky okusili při své pouti po mallorských silnicích účastníci kempů na Mallorce. Nebyli to jen cyklisti, ale taktéž zdatní atleti, kteří si střihli i půlmaraton ve dni volna. Celým kempem se nesla vlna veselí a spousty najetých kilometrů uteklo jako voda.

V pořadí již čtvrtý turnus je v plném proudu a my Vám přinášíme obvyklou dávku aktuálních informací formou krátkého reportu. Vše začalo první projížďkou po okolí a druhý den následovala vydatná rozcvička v podobě zátěžových testů.

Po nich celá družina opět vyrazila na první „stovečku“ s cílem na proslulé dráze v Ses Salines.  Celý první blok se opět nesl v duchu objemu a dlouhých kilometrů, které vyvrcholily až královskou etapou na nejsevernější cíp ostrova Cap Formentor, kde byla vyhlášena tradiční prémie za půletapu.

V první části etapy dominoval David Šperling, který si tak jako první mohl dopřát odpočinku v polovině tréninku a doplnit energii v podobě „voltů“ od Nutrendu. Tato vynikající tyčinka, která nese obchodní název Voltage energy cake, pomohla nejen Davidovi k pravidelnému přísunu energie po celý den.

Ač je tento březnový turnus zvaný hobby, rychlost nám překvapivě stále neklesá. To dokazuje i čas, za který naše skupina odvážlivců na kolech Speciaized Tarmac SL4 Comp 207 kilometrů zdolala za 7 hodin 20 minut. Je to čas, kterým by se mohla pochlubit i kdejaká skupina závoďáků.

Potvrdilo se i to, že systematické navyšování tréninkových dávek pod vedením zkušeného trenéra z řady profesionálních cyklistů Vojtěcha Berana opravdu funguje a i amatéři se mohou stejně jako vrcholoví cyklisté výrazně při pravidelné, správné a systematické zátěži stále zlepšovat.

Po tréninkovém bloku vždy přijde na řadu zasloužený den volno, který všichni účastníci využívají pro načerpání nových sil. K zahnání únavy jim celý kemp každý večer pomáhá tým skvělých masérů a fyzioterapeutů pod vedením fyzioterapeutky olympioniků Terezy Beranové, která udala správnou koncepci všech regeneračních procesů a při besedě si všichni vyzkoušeli i automasáže. Nemůžeme opomenout ani skvělého pomocníka z řad myostimulátorů – Compex, který taktéž pravidelně pomáhal od únavy namožený nohou.

Druhý blok začal pěkně zostra. Hned jsme se vrhli do kopců a nastoupali přes 2000 výškových metrů. Zasloužená kávička na prosluněném náměstí v Buyniole byla skvělou odměnou pro každého.

Další den se profil opět trochu narovnal a přidali jsme na rychlosti. Trénink techniky byl okořeněn i krátkou časovkou a tréninkem rychlosti. Hlavní trenér Vojta vypsal oblíbenou časovku hned na 10 kilometrů.


Nejrychlejším v jízdě proti času byl Pavel Tomášek. Ten se postavil na stupeň nejvyšší i v následném pavouku sprinterského klání.

Celý čtvrtý kemp okořenila i oslava 71. narozenin, kdy náš nejlepší hákař a celoživotní cyklista Fanda Beránek oslavil na kole celý narozeninový den a svým výkonem šel mnohým příkladem, že sportovat se dá v každém věku naplno a chytře.

Po celý turnus vládlo na Mallorce poměrně aprílové počasí, ale i přes to absolvovala celá skupina téměř plnou dávku naplánovaných kilometrů. Trenéři tréninkového centra Alltraining.cz Tomáš Bláha, Martin Řehák a Vojtěch Beran své družiny vedly ve všech klimatických podmínkách na jedničku, a tak si domů všichni odvážejí nejen skvělé zážitky se spoustou kilometrů, ale i plno zkušeností, které využijí v nadcházející cyklistické sezóně.

Perličkou bylo, že si nás vyhlídla i místní televize, která s námi natočila krátký report odvysílaný v hlavním mallorském večerním zpravodajství.

 

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT