Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Aprílový únor na Mallorce zahájil jarní sérii tréninkových kempů

Publikováno | Sdílet:

Začátek února bývá vždy na Mallorce plný překvapení. Na úvod se nám sešla skvělá parta, která najela spousty kilometrů, užila plno legrace s nevšedními zážitky a společně si užila teplé a slunečné počasí okořeněné únorovým aprílem.  

Účastníky prvního kempu jsme přivítali 19. února na Mallorce, kde už byla cyklistická sezona rozjetá v plném proudu. Ihned po příjezdu nikdo nelenil a všichni si vyzvedli již připravená nová kola švýcarské prémiové značky BMC, aby je ještě před západem slunce stihli otestovat a navnadit se tak na další dny strávené v jejich sedlech. Aby byla jízda komfortní, posedy všem odborně nastavil garant všech mallorských kempů Vojtěch Beran.

Protože tým Alltraining.cz chce poskytnout každému z účastníků plný servis a přehled všeho, co je čeká, první večer proběhla seznamovací beseda, kde byly podány podrobné informace k průběhu celého kempu. Kromě toho také každý dostal týmový dres LAWI a bidon od Nutrendu. Pohodovou náladu jsme ztvrdili sklenkou sektu a připili si tak na nadcházející cyklistické zážitky.    

Aby ujeté kilometry byly co nejefektivnější, na Mallorce začínáme každý den rozcvičkou. Zařadíme krátký výběh, protáhneme a posílíme všechny partie a probudíme tak těla do nového dne. Po vydatné snídani se vydáváme vstříc naplánovaným trasám. V prvním bloku únorového kempu jezdíme především po rovince, aby si naše nohy zvykly na šlapání po zimní pauze. Učíme se správně projíždět zatáčky, spurtovat, jezdit plynule ve skupině a hlavně máme radost z pěkného počasí, které nás po většinu dní doprovází.

Na nejedné z etap potkáváme známé cyklisty jako Erik Zabel, Tony Martin či Zdeněk Štybar, kteří se připojují do našeho pelotonu a jsou tak třešničkou na dortu našich jízd.

Aby měl trénink smysl, absolvujeme zátěžový test pod vedením Mgr. Vojtěcha Berana, který poté každému individuálně poradí, jak chytře trénovat a dosahovat těch nejlepších výsledků. Nejde jen o aktivní pohyb, ale komplex skládající se také z regenerace a výživy. Nejen o tom se dovídáme na každovečerních besedách.

Rovinatý blok zakončujeme královskou etapou na nejsevernější cíp ostrova Cap de Formentor a i ti nejmladší z nás točí na cyklo computerech Garmin 210 kilometrů. Po tomto švihu si užíváme den volna a svěřujeme svá těla do rukou masérů a fyzioterapeutů pod vedením Terezy Beranové.

Podle tréninkové koncepce Vojtěcha Berana pokračujeme dalším blokem najíždějí kilometrů, a to převážně v kopcích. Nenecháme se zastrašit ani lehkým deštěm a míříme vstříc jak vrcholům hor, tak našich cyklistických zážitků. Náš vlak se dle výkonosti rozdělil na dvě skupiny, které statečně bojují a ukrajují další a další kilometry. Ti zdatnější poslední den zdolávají horský přístav Sa Calobra a zakončují tak dvoutýdenní trénink etapou, při které nastoupají přes 3000 metrů. Mladší osazenstvo nezůstává pozadu a jejich vrcholem se stává Col de Soller. Aby nedošly nikomu síly, doplňujeme pravidelně energii tyčinkami, ionťáky či gely od Nutrendu.

Vyčerpaní, avšak nabytí endorfiny, novými zážitky a osobními rekordy, se poslední večer loučíme předáním diplomů, a to nejen za účast, ale i za bojovnost, vytrvalost a sebepřekonání. V přátelském duchu vypijeme sklenku mallorského vína a těšíme se jak na nadcházející sezonu, tak na další kemp na Mallorce.

Mallorca pohledem mladíčka Dana

Bylo to tady super. Byl jsem velmi spokojený s Alltraining týmem a jejich službou 24 hodin denně :) Ráno jsem se potrápil na rozcvičce, ale stálo to za to, aspoň jsem se probral. Najel jsem spoustu kiláků na kole (943 km) a můžu tak vyhrávat závody na biku. A taky mi chutnalo jídlo a mám novýho kámoše Tomáše :)... Za rok opět na viděnou! Dan, 14let

kompletní reportáž najdete v naší fotogalerii

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT