Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Bajkový kemp BASIC v Novém Městě na Moravě

Publikováno | Sdílet:

Druhý červnový víkend se nesl ve znamení horských kol, proběhl letošní první bajkový kemp v Novém Městě na Moravě. Zúčastnila se jej necelá dvacítka nadšených bajkerů, a to různých věkových skupin – od mladých borců po seniory a na kemp dorazilo i několik tatínků, a i dvě maminky s dětmi.

Celý kemp provázelo opět bezchybné počasí ideální pro cyklistiku (tedy ani zima a déšť, ani úplné vedro).

Během úvodního dne čekalo účastníky kempu učení a procvičování základních dovedností na horském kole v okolí místa ubytování. Nechybělo přenášení těžiště, zvedání předního a zadního kola, stání na místě a řada dalších cvičeních. Nevynechali jsme ani oblíbenou hru „blokovačku“. Zejména u těch méně zdatných byly vidět opravdu značné pokroky.

Během večera jsme následně rozebrali to, co by šlo zlepšit, a případné chyby u viedocoachingu, účastníci si mohli poslechnout přednášku a k dispozici byly i regenerační služby v podobě masáží.

Druhý den jsme (po ranní rozcvičce a snídani) již prakticky celý strávili v areálu Vysočina Arény. Dopoledne jsme se naučili pár dalších dovedností, vyzkoušeli místní pumptrack a sjeli jsme si několik zábavných trailů. Po obědě a krátké pauze na načerpání nových sil jsme si vyzkoušeli další trail, který se ve Vysočina Aréně nachází a následně jsme se vrhli na pasáže, se kterými se musejí popasovat i ti nejlepší bajkeři na světě během závodu Světového poháru. Po instruktáži trenéra Vojtěcha Berana, názorné ukázce a s podporou našich trenérů, kteří byli připraveni ve střehu vždy pomoct a zajistit bezpečnost při případném zavrávorání, se odvážilo a zvládlo překonat několik účastníků třeba i celou nově rozšířenou sekci Rock’n’Roll.

Během cesty zpět na ubytování měli ti, co chtěli, možnost se delší cestou podívat i do širšího okolí Nového Města a najet tak i pár kilometrů navíc. Večer opět následoval videocoaching, přednáška o tréninku a zdravé stravě a masáže.

 

Nedělní dopoledne jsme se znovu po ranní rozcvičce a snídani opět přesunuli do Vysočina Arény, kde jsme si projeli další traily a vyzkoušeli si nově nabyté technické dovednosti i ve vyšší intenzitě během krátkého závodu. :)

Po návratu na ubytování, strečinku a obědě jsme kemp uzavřeli a všichni spokojeni jsme se rozloučili na viděnou. :)

 

Kromě servisu našeho zkušeného mechanika měli účastníci po celou dobu kempu k dispozici iontové nápoje a sportovní výživu od firmy Nutrend.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT