Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Bikeři kempu Kolo pro si na Mallorce prožili svou malou Tour de France!

Publikováno | Sdílet:

Bikeři kempu Kolo pro si na Mallorce prožili svou malou Tour de France!

Opět slunečný kemp s rekordním počtem kilometrů i účastníků nám právě skončil. Skupinka třetího kempu jezdící zejména závody seriálu Kolo pro život dojela nejen na druhou stranu ostrova, ale zdolala i bájnou Sa Callobru. Jak kemp prožila Simona, Bohouš a Vlasta?

Trénuj chytře s Alltrainingem!

Nejsem žádná „profi-bikerka“, kolo mě prostě baví. Jsem spíše závodní laik, který jednoduše sedl, jel a neřešil. Vždy bylo mým snem odletět za jarní přípravou někam na jih, nastartovat tak svojí cyklistickou sezónu dříve, a dozvědět se jak vůbec taková příprava vypadá. Ta skutečná příležitost přišla letos v březnu s ALLTRAININGEM na Mallorce. A proč Alltraining? Jejich pestrou kempovou nabídku doplnila doporučení od známých, a bylo rozhodnuto.

Hned po příletu začal skvěle organizovaný cyklistický kolotoč 42 účastníků: zátěžové testy, ranní rozcvičky, vyjížďky na kolech spojené s prozkoumáváním ostrova a večery zakončené přednáškou, masáží nebo společným strečinkem. Cílené rovinné objemové tréninky začaly v průběhu kempu střídat silové v kopcích. Pokroky byly znát u nás všech každý den – sladili jsme se v jízdě v balíku, zažily si signály, respektovali se navzájem. Měli jsme i den zacílený na nácvik spurtů.

Můj velký dík a respekt zaslouží všudypřítomní trenéři – Vojta Beran, Ivan Rybařík, Terezka Trefná a Tomáš Jičínský, který navíc svým svědomitým servisem zaručoval bezchybný provoz kol SPECIALIZED. Každý den nás na vyjížďkách doprovázelo týmové vozidlo Alltrainingu, starající se o doplnění našich zásob pití a jídla. Postupem času se z nemalé části účastníků stával lazaret, o jejichž bolesti se svědomitě starala fyzioterapeutka Terezka a galantní masér Renda.

 

A pocity po absolvování kempu? Odvážím si spoustu pozitivních zážitků, které předčily očekávání a na které jen tak nezapomenu, protože mě posunuly dál. Zdokonalila jsem si svoji jízdu, pochopila jsem klíčové základy tréninku, stravování, regenerace a strečinku. Vojtovo „trénuj chytře“ bez nadsázky oslovilo i mě. A navíc nikdy jsem netušila jaký cyklistický ráj Mallorca opravdu je. Cvrkot kol se rozléhá celým ostrovem. Všude jsou na cyklisty zvyklí a připravení.

A co vy? Ještě stále váháte? Pojďte do toho! Za sebe můžu potvrdit, že o vás nemůže být postaráno lépe!

Simona Valentová, účastnice kempu KOLO PRO, březen 2012, Mallorca

Prožít si svou malou Tour de France si zaslouží každý!

Ahoj cyklisti,
rád bych se podělil o svůj nevšední zážitek z cyklistického kempu na Mallorce, který zastřešoval Vojta Beran a jeho tým z Alltraining.cz.

Když řeknu, že se mi splnil dlouholetý sen, tak to přesně vystihne to co se odehrávalo na Mallorce. Cyklistiku mám rád a doma v CR se dostanu pouze na MTB. Vždy jsem si chtěl vyzkoušet, nějakou pěknou silničku, ale na škole jsem na to neměl peníze a poté co se mi narodil syn, tak už zase nebyl čas. Díky kempu jsem mohl skloubit dovolenou s rodinkou a jízdu na opravdu parádním silničním kole dohromady.

 


Ze začátku jsem měl spoustu obav z toho, jak to vše bude probíhat, ale obavy se rozplynuly hned v den příjezdu. V hotelu nás ubytovala velice milá recepční, zvláště manželka z toho měla velikou radost, ale musím konstatovat, že celkově personál hotelu byl velice empaticky a vždy plně nápomocen, ať už se jednalo o obsluhu v restauraci nebo úklid na pokoji. Ale konečně k tomu podstatnému, samotnému kempu a cyklistice. Je těžké pospat tu nádheru, když jedete v balíku stejně nadšených jedinců rychlostí 40km/h a slyšíte kolem sebe zvuky precizně seřízených přehazovaček (díky Tome).

 

Povídáte si samozřejmě o svých zážitcích z různých akci na kole a předáváte si zkušenosti ať už sportovní nebo mnohdy i jiné:-), ale hlavně hltáte desítky kilometrů, jako by se nechumelilo. Jak už jsem zmínil na začátku, byl to pro mě první kontakt se silniční cyklistikou, ale po absolvování tohoto kempu je mi jasné, že ne poslední.

 

Celý Vojtův tým se o nás staral jako o opravdové ´´profíky´´ na TdF. Po vyjížďce byly na programu masáže od Rendyse nebo fyzioterapie od Terezky, kola vždy nachystané a seřízené na nový trénink od Tomáše a v neposlední řadě perfektně připravený a vždy pozitivně motivovaný tým trenérů - Vojty, Jirky a nesmrtelného Ivana. Když jsem mluvil o splněných snech, tak ještě nesmím zapomenout na další věc, která mi celkem vyrazila dech.

Několik tréninků s námi absolvoval náš několika násobný Paraolympijsky vítěz Jirka Ježek, který se na Mallorce připravoval na nadcházející Paraolympiádu, no prostě neuvěřitelné:-) Myslím, že řečeno již bylo dost, pokud si někdo chce vyzkoušet jízdu v překrásném prostředí, kde cyklistikou opravdu žije celý ostrov, vydejte se na jaře na Mallorcu. Pokud si ovšem chcete vyzkoušet jaké to je jezdit v balíku, prožit si své malé Tour de France, trénovat s borci nejvyšších kvalit a setkat se s perfektní partou lidí, jeďte na Mallorcu s Vojtou a jeho maximálně profesionálním týmem z Alltrainingu.


Děkuji všem, které jsem na kempu poznal, za cenné rady a budu se těšit navidenou třeba v Jizerkach nebo jinde u nás doma:-)

Bohuš

Mallorca Camp 2012 očima účastníka

Camp s  www.alltraining.cz pro mne začal příletem na ostrov Malorca dne 18.3.2012. Důvod proč jsem vůbec letěl na Mallorcu byl ten, že jsem chtěl poznat nové lidi, najet první jarní kilometry a naučit se něco nového o silniční cyklistice, neboť v tomto směru jsem nováček.

Po přistání na letišti Palma de Mallorca na mne čekal člověk, kterého bych vůbec nečekal. Tím člověkem byl Ivan Rybařík, který byl a je dosud velmi úspěšným českým cyklistou. Již toto setkání bylo zábavné a informativní a v tu chvíli jsem věděl, že jsem si vybral dobře.

Check-in proběhl v rychlosti a já jsem neváhal a hned jsem si vybalil a připravil se na vůbec svoji první vyjížďku a první kontakt se silničním kolem od Specialized.

 

Další překvapení mne čekalo večer, na večeři, tolik jídla a takový výběr pokrmů teplé a studené kuchyně a moučníků, dortů a zákusků jsem nečekal a byl jsem velmi překvapen. Jídlo, ať již snídaně či večeře bylo vždy velmi chutné a občas jsem nevěděl co bych si dal.

Další den bylo vůbec první setkání s realizačním týmem, všichni působili profesionálním dojmem a vstřícností. Dopoledne následovaly testy, které měli zjistit naši aktuální výkonnost, abychom mohli být rozřazeni do skupin podle výkonnosti.

Byl jsem šokován, jak nepřipraven jsem byl. Člověk si myslí, že je připraven, ale testy mne vyvedly z omylu. Zjistil jsem, že mám opravdu co dohánět a že má fyzička je na tom hooodně špatně. Byl to pořádný impuls a motivace do budoucnosti. 

Byl jsem zařazen do třetí skupiny, která se skládala ze začátečníků a lidí, kteří na tom byli s fyzičkou velmi špatně, obrazně řečeno 'v prdeli'. 

Ale nakonec to vůbec nevadilo, každý den jsem jezdili průměrně 80-100 km a naše skupina byla velmi soudržná, hecování a podpora byli samozřejmostí, byli jsme velmi dobrá parta a i když večer jsem byl utahaný a moc se mi další den nechtělo na kolo, vždy jsem se přemohl, neboť každý den sliboval nové a nové zážitky a zkušenosti.

 

Nebyl jsem zklamán. Naučil jsem se za deset dní jak jezdit v pelotonu, jak ukazovat díry a překážky, základy správného řazení, jízdy do kopce, a moje nejoblíbenější spurty.

To je okamžité zrychlení až na maximální tepovou frekvenci.

U mne nebyl problém zrychlit z 20km/h na 55km/h během několika sekund. Tep mi okamžitě vyletěl někam ke 190. Jistě, tu rychlost člověk nevydrží dlouho, jen několik sekund, ale pomáhá to tehdy, pokud jsme těsně před cílem a snažíme se předjet další cyklisty a navíc, spurty pomáhají k lepší koordinaci na kole při jízdě do kopce. 

A tak jsme spurtovali a spurtovali, až na nás zavolali policajty, naštěstí se všechno obešlo bezproblému, dostali jsme jen varování, abychom se sbalili a vypadli. Tak nám nezbylo nic jiného pokračovat na hlavním tahu. Byla to ještě větší sranda.

Vše vyvrcholilo 188km na Cap Formentor, což je maják na nejsevernějším cípu ostrova, zhruba 80km po rovince a potom dalších 15km krásné stoupání. No pro mne nebylo krásné, dost jsem se zapotil, ale nakonec stálo to za to.

Cesta se obtáčela kolem hory, takže mnohdy bylo stoupání i 15% a následný sjezd do údolí a zase stoupání. Cesta byla místy na defekt, takže jsem měl mnohdy strach. Zajímavostí bylo, že kousek vedla cesta tunelem v hoře.

Normální vyražená díra skrz menší horu. Tunel nebyl nijak osvětlen, měřil sice jen 300m, ale jediné co jste viděli, byly bílé silniční čáry. Dost nepříjemný pocit.

Den po výletu k majáku přišlo zasloužené volno. Já osobně jsem nic nedělal, jen procházky a následné regenerace jako jsou masáže a fyzioterapie. Bylo potřeba nechat tělo odpočinout a připravit se na další čtyři skvělé dny, tentokrát v kopcích na západě Malorky.

Nebyl jsem vůbec zklamán, najeli jsme dalších 300km a poslední den jsem měl toho dost. Naštěstí cyklovýlety byly dobře naplánované, takže to byla příjemná únava. 

Nastal den odjezdu, člověku se ale vůbec nechtělo. Krásné počasí, sice jeden den pršelo a foukal silná nárazový vítr. Ale jinak slunce celý den.

Camp Mallorca 2012 bych teďka doporučil opravdu každému.

Já osobně jsem byl maximálně spokojený, bylo to tak, jak si představuji aktivní sportovní dovolenou. Celý tým Alltrainingu počínaje našim vedoucím Vojtou Beranem a konče mechanikem Tomem byl velmi profesionální a kdykoliv, když byla potřeba, ať již s radou či opravou nebo servisem kola, byli vždy po ruce.

Ono, když se o vás večer ještě stará pěkná mladá fyzioterapeutka........ co více si přát.

Ubytování a strava v hotelu Iberostar byla uspokojivá. Nečekal jsem takový komfort a příjemné prostředí.

Na camp budu ještě dlouho vzpomínat a co je důležité, přivezl jsem si plno zážitků, nové kamarýdy a plno rad jak správně trénovat a připravovat se na závody. Určitě toho hodlám využít a kdo ví, třeba se příští rok potkáme na Mallorce.

Sportu a Alltrainingu Zdar Vlasta

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ Z KEMPU NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT