Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Březnová Mallorca s Alltraining.cz pokračuje v plném proudu dalším kempem plným slunce!

Publikováno | Sdílet:

Zatímco v čechách panovaly velké mrazy, my se proháněli po silnicích zalitých sluncem. Každý den jsme ukrojili pěknou porci kilometrů a za deset dní projeli ostrov křížem krážem. Sešla se nám opět skvělá parta, kterou ozdobil i dlouholetý svěřenec trenéra Vojtěcha Berana, Michal Prokop, který se zde rozjel do své nové cyklistické sezóny.

Na začátek kempu nás počasí na ostrově mírně potrápilo a prověřilo naše účastníky při jízdě ve větru . Všichni splnili zkoušku na výbornou a za odměnu jim Mallorca zajistila letní slunečné počasí.

První den jsme otestovali naše těla při zátěžovém testu, jehož výstupem bylo zjištění aerobních a anaerobních prahů, a to jak v hodnotě tepové frekvence, tak v hodnotě výkonu – ve wattech.

Podle výsledků testů jsme se rozdělili do tří výkonnostních skupin. Každá skupina pod vedením vlastního trenéra začala ukrajovat první kilometry v rovinatém terénu východního pobřeží a ve středozemí Mallorcy. Dbali jsme na to, abychom plnili systematicky tréninkový plán a trénovali chytře dle konceptu trenéra Vojtěcha Berana.

Nejenom závodníci, ale i nadšení hobby cyklisté se těšili z komplexně naplánovaného program a každý den se rozjížděli více a tak jsme za deset dní projeli téměř celou Mallorcu.

Po efektivním tréninku jsme se zúčastnili besedy zaměřené na sportovní tématiku a současně se oddali do péče našich masérů a fyzioterapeutů. Zkušená fyzioterapeutka olympioniků  Tereza Beranová každému předávala cenné rady a pomáhala odstranit neduhy pohybového aparátu, které si někteří přivezli již České republiky.

Druhý tréninkový blok se odehrával již v kopcovitém terénu. Docházelo ke stupňování zátěže, které vyvrcholilo třetím dnem druhého bloku, kdy jsme v královské etapě projeli celé hory Mallorcy a podívali se i na legendární výjezd nad horský přístav Sa Calobra. Všichni účastníci zdolávali kopce s úsměvem a nabití pozitivní energií. Naše nové stroje prémiové značky BMC nás povovelmi pěkně a z 1100km v nohách se všichni účastníci krásně rozjeli do nové sezóny.

Tréninkové centrum Alltraining.cz razí heslo trénovat chytře, a to ve všech výkonnostních úrovních. Právě proto máme připraven program úplně pro každého od začátečníků, až po vrcholové cyklisty, které právě v těchto dnech s námi na Mallorských silnicích zastupuje svěřenec Michal Prokop, který se zde s nami rovněž chytře rozjel do své další úspěšné cyklistické sezóny.

Rozhovor

Jakub Elbadri – závodník, 12 let

Co pro tebe cyklistika znamená?

Cyklistika pro mě znamená ten nejlepší sport na světě.

Trénuješ systematicky?

Snažím se.

Proč jsi si vybral právě Alltraining.cz?

Protože jsem s nimi začal jezdit na kole a velice mě to baví.

Jak by jsi ohodnotil kemp?

Dobře.

 

Lukáš Hula, cyclista začátečník

Co pro tebe cyklistika znamená?

Cyklistika je sport, který mě baví. Mám rád projížďky krajinou a rád se překonávám a cyklistika mi to umožňuje.

Trénuješ systematicky?

Netrénuji, ale pokusím se dle rad Vojty a trenérů trénovat více systematicky a hlavně pravidelně.

Proč jsi si vybral právě Alltraining.cz?

O Alltrainingu jsem slyšel od známých, co tady na Mallorce již byli. Chtěl jsem zkusit trénovat alespoň chvíli pod vedením zkušených trenérů, a to se mi díky Alltrainingu splnilo.

Jak by jsi ohodnotil kemp?

Kemp byl suprový, báječně jsem si to užil. Poznal jsem Mallorcu ze sedla kola. Nejhezčí švih byl na formentor. Velké díky patří trenérce Lence, která mě neustále motivovala k lepším a lepším výsledkům. Bez ní bych se tak daleko nedostal. Kemp proto hodnotím velice pozitivně. Výborné ubytování, zázemí pro cyklistiku, výborná kola až na sedla….. J Jistě se sem ještě vrátím. Děkuji, Lukáš (čokl)

Ján Tuhárský, cyklista 70 let

Co pro tebe cyklistika znamená?

Znamená pro mně životní styl.

Trénuješ systematicky?

Ano, trénuji.

Proč jsi si vybral právě Alltraining.cz?

Na základě doporučení.

Jak by jsi ohodnotil kemp?

Výborně, servis na trati, servis v dílně, individuální přístup, zajištěné doplňky stravy, zajímavé přednášky, testy, doprovodné vozidlo, zajištěný pitný režim.

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ Z KEMPU NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT