Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Březnoví bikeři se na Mallorce s Alltraining.cz cítili jako profíci!

Publikováno | Sdílet:

Březnoví bikeři se na Mallorce s Alltraining.cz cítili jako profíci!

Další parta českých bikerů dorazila do cyklistického ráje na slunné Mallorce v polovině března. Na rozdíl od chladného českého počasí, užívali všichni sluníčko, spousty kilometrů a dobrou náladu, která provázela všechny účastníky po celý pobyt. Tentokrát byl kemp zasvěcen Kolu pro život. Pod hlavičkou legendárního seriálu bikových závodů se tu sešla opět skvělá parta téměř čtyřicet cyklistů z různých koutů republiky, ale s jasným cílem... dát si tu do těla a připravit se na nadcházející sezónu. Jak prožil kemp Milan, Vašek, Tomáš, Igor, Pavel?

Počasí opět přálo a dokonce i větrné mlýny už neměly tolik pohonu na své placky, takže balík Alltrainingu.cz mohl objevovat roviny i kopce po celé Mallorce. Někteří si na jízdu v pelotonu zvykali až tady, ale po počátečních obavách si začali plně užívat výhody skupinové jízdy.


Legendární trénink na Cap Formentor ani tentokrát nechyběl a tak si řada účastníků vytvořila osobní rekord přes bájných 200 km. Výkony s trenéry střídal stretching, odpočinek a besedy. Nezanedbávalo se ani ranní nastartování organizmu při rocvičce a pravidelná strava z nabídky výborné hotelové kuchyně a doplnění energie při zátěži v podobě HIGH 5 suplementů.

Nic nebylo ponecháno náhodě a nezbývá něž využít najeté kilometry v závodech Kola pro život.

Proháněl jsem se po Mallorce jako profík

“Cyklistický trénink na Mallorce jsem zvažoval již minulý rok, ale teprve letos jsem sebral odvahu. Rozhodoval jsem mezi několika variantami – např. jet sám s cestovkou a trénovat na vlastní pěst a nebo využít profesionálních služeb některého z tréninkových center, které tyto pobyty organizují.

Nejvíce mě nakonec oslovila nabídka Alltraining.cz. Vstupní náklady byly sice vyšší oproti jiným variantám, ale možnost mít zajištěno tak říkajíc vše od A až do Z mě nakonec přesvědčila. I tak jsem si ale říkal, jestli je možné vše v takovémto rozsahu perfektně zorganizovat.

Skutečnost nakonec ukázala, že to možné je – kvalitním ubytováním a stravou počínaje, přes velmi dobré a bezproblémově fungující kolo, perfektně vedené tréninky, skvělé rehabilitační služby a konče zajímavými a přínosnými přednáškami.

Navíc během celého pobytu jsem měl pocit pohodové atmosféry bez zbytečného stresu, takže i když tělo dostalo zabrat, hlava si báječně odpočinula.

A abych nezapomněl na to vlastně nejdůležitější, proč jsem se celé akce zúčastnil, tedy najet kvalitní kilometry v době, kdy to u nás není možné a zlepšit tak svou cyklistickou výkonnost – i toto se v mém případě podařilo naplnit. Na kemp jsem přijel cyklisticky „zanedbán“, když jsem předtím cca půl roku pořádně neseděl na kole.


I proto jsem se trochu bál, že nebudu stíhat, ale to se naštěstí díky rozdělení do skupin podle aktuální výkonnosti nepotvrdilo.I když postavou rozhodně nejsem předurčen k roli excelentního vrchaře, poslední den kempu v kopcích jsem se cítil již překvapivě dobře. Prostě jsem trénoval chytře s Alltraining.cz ;)

Ještě jednou bych chtěl tímto poděkovat Vojtovi Beranovi a jeho týmu profíků za to, že i já jsem si připadal jako profík. Na závěr tedy mohu s klidným srdcem říci, že vynaložených prostředků rozhodně nelituji a pokud mi to okolnosti dovolí, velmi rád se příští rok znovu tohoto tréninkového kempu, v příjemném prostředí středomořského ostrova Mallorca, zúčastním.”

Ještě jednou díky za skvělou akci. A dá-li bůh :) tak příští rok zase na Mallorce. Milan

Tréninkový kemp jsem si maximálně užil

Počasí se vyjjímečně vydařilo, nebylo horko, ale příjemné teplopty a oproti domovu, kde se teplotní stupnice nepodívala nad nulu to byl výrazný motiv k tréninku. Každé ráno jsem se protáhl, proběhl po pláži, aby tělo uvítalo nový den a vyzkoušel jsem nové cviky pro zlepšení stability, která se vždycky hodí.

Náročný výjezd na Sa Calobru dal pořádně prověřit nohy, ale odměna v podobě přírodních krás dodala opět sílu na namotání dalšíh kilometrů a dal bych si ji rád v každém tréninku. Sílu mi dodal dostatečný prostor pro regeneraci v podobě masáží i Compexů. Realizační team vytvořil dobrou náladu v tréninku a poté i v doplňových "českých" disciplínách.

Pavel


Na Mallorcu se s Alltrainingem za rok opět vrátím

O mém výletu na Mallorcu s Alltraining.cz jsem začal uvažovat už vloni, kdy mi kamarád vyprávěl zážitky z jeho kempu. Bylo to pro mne atraktivní, takže jsem se letos odhodlal a přihlásil se - v minulosti jsem již absolvoval několik náročných MTB dovolených v Alpách, takže jsem si řikal, že nic horšího už být nemůže.. :-)


Příjezd na Mallorcu byl zajímavý - nikdy jsem před tím neviděl tolik  silničních cyklistů na jednom místě.

Organizace kempu i ubytování a stravování v hotelu byly ve velice slušné kvalitě. Tréninky mi přinesly rozšíření mých obzoru a rekordu… :-)..

Nikdy jsem během jednoho týdne nenajel tolik kilometru a hodin na kole. Výlet na Formentor o délce více než 200 km byl skutečně úžasný. Netušil jsem, že Mallorca může nabídnout tolik zajímavých terénu pro silniční cyklistiku.


Trénink s Vojtou a jeho týmem vřele doporučuji všem cyklistickým nadšencům, kteří si chtějí začít budovat formu na začátku sezóny nebo si jako ja vyzkoušet svoje limity a zvýšit výkonnost. Těším se na příští rok, kdy na Mallorcu vyrazím znovu a otestuju si znovu své možnosti.

Igor

Tomáš se otrkal při jízdě v balíku a všechny protáhl pěkně v kopcích

Zpočátku jsem byl vyplašen z jízdy ve velkém balíku, ale pak si to sedlo a po druhém tréninku jsem si skupinovou jízdu užíval.


Cíl zakusit pořádnou porci tréninkových kilometrů byl bezvýhradně splněn. Pod vedením zkušeného Vojty Berana jsem si uvědomil své silné a slabé cyklistické stránky, a pod jeho vedením se na nich snažil zapracovat. Především trénink sprintů bych měl do budoucna zařadit běžně do tréninku. Hotel nabídl perfektní zázemí a pestrá strava mi dodala dost energie pro další nasednutí na kolo.


Kvalitní masáže Péti a Katky nabídly příjemnou večerní relaxaci po náročném tréninku.

Prostě úplně dokonalé....Navíc se mi Mallorca líbí i kvůli přírodním krásám a zajímavým výhledům pro suchozemce neobvyklým. Různorodost a pestrost terénu nabízejí blízké hory na pobřeží a roviny ve vnitrozemí. Nejsem tu však na kochání, ale pro trénink. Mám tak motivaci přijet příští rok znova.


Zdravím všechny bikery  a za rok na Mallorce opět na viděnou! Tomáš

Uteklo to jako voda a už zase zpět do reality

Sedím na letišti a říkám si, jak to rychle uteklo. Moc se mi sem sem nechtělo, „co tam budu dělat?“ myslel jsem si. A teď mám za sebou 10 dní na kole a nevím, co budu dělat doma.

Takže jestli se někdo ptá jaké to bylo, povídám že super. Po sportovní stránce bez chyby. Od úvodního zátěžového testu, kde došlo k rozřazení na výkonnostně srovnatelné borce, přes ranní rozcvičky, strečink, masáže a odborné přednášky.

Zázemí v hotelu, jídlo, bazén, kola – prostě i ten největší šťoura by těžko hledal chybu. A když se k tomu všemu přidá super parta a počasí nelze si přát víc.


Trénink pod vedením lidí co tomu rozumí, dává smysl a stává se zábavou. A  jestli někoho zajímá co znamenají výrazy Formentor, Sa Calobra nebo Túnel, San Miguel měl by vyrazit směr Alltraining Mallorka.

Chtěl jsem jet na neobvyklou dovolenou a teď vím, že se na Mallorku určitě vrátím.  Vašek

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ Z KEMPU NAJDETA V NAŠÍ FOTOGALERII


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT