Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Česká spořitelna v čele s Dominikem Haškem, hokejovou legendou, na Mallorce!

Publikováno | Sdílet:

Česká spořitelna v čele s Dominikem Haškem, hokejovou legendou, na Mallorce!

Poslední jarní kemp byl ve znamení modré, kdy nám „oranžový“ expres osedlali manažeři a bankéři pod hlavičkou České spořitelny v čele s legendárním hokejistou Dominikem Haškem. Skvělá parta najela spousty kilometrů a potkala se i s naším vynikajícím cyklistou ZDEŇKEM ŠTYBAREM.

Kemp jsme odstartovali opět dopolednem, kdy jsme všechny otestovali, zjistili jejich aktuální výkonnost a rozdělili si všechny účastníky do třech výkonnostních skupinek. Odpoledne oranžový expres v dresech Alltraing.cz vyrazil do městečka Llucmajor a pronikli do prvních tajů výkonnostní cyklistiky. Všichni ovládli jízdu ve skupině i háku, naučili se střídat a sžívali se s cyklistickou hantýrkou. Druhý den byl již ve znamení modrobílých dresů České spořitelny a také prvního většího kopce – Sant Salvador, letos jsme na tomto kopci byli vůbec poprvé.

Do nadmořské výšky 510 m vystoupal jako první Vašek Hrbek v závěsu s Jirkou Krejčím, jako třetí dorazil Pavel Pavlátka. Poté, co se všichni pokochali krásnými výhledy a doplnili energii formou krátkého odpočinku, vyrazili zpět pod kopec do města Fellanitx. V místních restauracích pak proběhlo další občerstvení a slunění. Spokojeni se svými výkony pak všichni vyrazili zpět na hotel, kde se každý po svém věnoval regeneraci těla i duše. Třetí den byl ve znamení kopců. Tréninková koncepce zkušeného trenéra Vojtěcha Berana zavedla peloton na krásné a členité západní pobřeží zakončené stoupáním na krásný kopec plný pomerančovníků a serpentin – Coll de Soller.

Hned poté, co se na Soller vyřítil vynikající cyklista Vláďa Šístek, zahlásil:  „Postupně mě opouští respekt vůči Mallorským kopcům. Zatímco včera jsem se v závěru vyloženě trápil, dnes jsem přejel kopce jako nic. Je tady o nás velmi dobře postaráno - milý personál by nám snesl i modré z nebe, a tak můžeme šlapat každý den naplno, co to dá.“ Po první porci kilometrů následoval zasloužený den volna, vyplněn regenerací masážemi a volným projetím se setkáním s naším nejúspěšnějším cyklistou a několikanásobným mistrem světa, Zdeňkem Štybarem.

Oblíbený „Štyby“ nám věnoval chvíli svého času a dotazy s fotkou celebrity byly odměnou pro nás všechny. Večer pak naše zkušená fyzioterapeutka olympioniků, Tereza Beranová, poradila všem, jak se správně protáhnout a jak posílit své tělo. Pátý den byl dnem D. Již v 9 hodin vyrazilo s předstihem třetí družstvo na královskou etapu - pověstný Formentor. S půlhodinovým odstupem vyrazili i zbylí účastníci kempu a dvousetkilometrová výzva mohla začít. Všichni dodržovali doporučené dávkování přísunu energie a tyčinky od Nutrendu mizely jako voda. Na samotný Cap de Formentor, se naším handicapovým startem po skupinách, i přes hodinovou startovní ztrátu dostala jako první pětice neskutečně našláplých cyklistů z první skupiny, kde se jako první z dobytí nejsevernějšího cípu ostrova radoval Pavel Pavlátka,

za ním hned Tomáš Polišenský, Venca Hrbek, čtvrtý Jirka Krejčí a první skupinku chrtů uzavřel Dominik Hašek. Po krátkém odpočinku jsme osedlali své oře Specialized a následovala náročná cesta zpět. Na hotelu tachometr ukazoval 202km s čistým časem jízdy 7:30, které byly pro drtivou většinu rekordem a velmi pěkným výkonem. Úspěchy a vítězství SE MUSÍ SLAVIT, a tak večer následovala nejen oslava jmenin Jirků a Marků, kterých jsme na kempu měli hned několik, ale i oslava samotného dobytí legendárního majáku. Legrace a smích zněli do pozdních večerních hodin a historek se zážitky z prožitého dne nebylo konce.

Poslední den čekala na peloton rozlučková etapa s lehkým tréninkem techniky jízdy, a tak všichni odjížděli spokojeni, ale s nápisem kompletní cyklista!

Petr Witowski

„Letos tu jsme už po druhé, měli jsme fantastické počasí a opět je o nás skvěle postaráno. Výborná parta, výborní trenéři, něžní maséři, zkrátka vše jak má být. Příští rok určitě pojedeme zase. Jestli bychom měli něco zlepšit, tak snad jen to, že bychom měli chodit dříve spát.“


Petr Syrovátko

„Byl jsem tu letos poprvé a bylo to pro mě nesmírně poučné. Dozvěděl jsem se spoustu nových informací a vyzkoušel si věci, které jsem doposud znal jen z televize. Hlavně je tu skvělá parta lidí a naštěstí se ani nikomu nic nestalo. Když budu pozván, s radostí pojedu příští rok znovu.“


Dominik Hašek

„Po druhé a opět nezapomenutelné. Navíc cítím, jak se všichni neuvěřitelně zlepšujeme. No a opravená silnice na Formentor? To je úplně o něčem jiném!!“


KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT