Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

CO SE ODEHRÁLO NA BŘEZNOVÉM KEMPU CLASIC V RÁJI CYKLISTŮ

Publikováno | Sdílet:

Čas zde letí tak rychle, že jsme přivítali v pořadí již čtvrtou partu  nadšených cyklistů a cyklistek, kteří využili nadstandardní podmínky kempu tréninkového centra Alltraining.cz s názvem Classic (17.3 – 26.3. 2017). Pro účastníky kempu byl opět připraven velmi pestrý program plný cyklistiky, tréninku, učení nových věcí z tajů silniční cyklistiky. Na svoji závěrečnou jarní přípravu za námi přijel i mistr světa ve Fourcrossu a svěřenec trenéra Vojtěcha Berana, Michal Prokop.

Po oficiálním zahájení kempu se všichni hned druhý den od ranních hodin vrhli do tréninku. Od rána byly naplánované zátěžové testy a velmi oblíbené „okleštění“ kaliperem . Nádherné letní počasí s teplotami okolo 22 stupňů umocnilo už tak kouzelnou atmosféru ostrova Mallorca. Odpoledne se již všichni těšili na první trénink i na to, až osedlají připravené karbonová kola značky Specialized.  

Druhý den kempu byla naplánována etapa do malebného městečka Petra, kde jsme zavítali na místní náměstí a ochutnali místní specialitu, šťavnaté pomeranče. Samozřejmě nemohlo chybět kafe a zákusek za odměnu. Když jsme se blížili ke konečnému zhodnocení před hotelem od trenérů, bylo na našich computerech Garmin Edge 520 přes 120km.

Den třetí se nesl opět v letním duchu, všichni účastnici mohli vyrazit tzv. „kratký – kratký“ a užívat si cyklistiku v té nejlepší formě jaké je jen možné. V této etapě byl v půlce naplánovaný první náročnější výjezd na kopec zvaný Svatý kopeček, kde si mohli účastníci ověřit svoji fyzičku v prvním větším kopci kempu.

Poslední den bloku byla naplánována nejdelší etapa na vzdálený maják Formentor. Všechny skupinky pod vedením trenérů dorazily za svitu slunečných paprsků až na vrchol k majáku, kde se zaslouženě občerstvili a doplnili potřebnou energii prostřednictvím sportovní výživy od značky Nutrend. V cíly etapy měla velká většina osobní rekord co do počtu ujetých kilometrů, a že jich bylo přesně 211.

Po náročném prvním bloku tréninků byl na programu zasloužený den volna. O své prozatímní dojmy se s námi podělili:

Bohdan: „Aka otaz ka taka odpoved... skutocne sa mi na kempe paci. Dovod? Jazdenie v prijemnom prostředí, kvalitne  cesty a relativne teple pocasie, kde je doma na slovensku o cca 15 stuponov chladnejsie. Idealne by bolo zostat tu hned na dva tyzdne.

Petr: „Super camp, super parta a to nej rozjetí do sezony s top tréňou Vojtou a Adamem.“

Pavel  Otruba: „Jarní cyklistika v letním počasí v super prostředí pod vedením profíků a dokonalý servis k tomu. Co více si šlo přát? Prostě vše super."

Joško Mečiar: „ Camp Alltraining opať nezklamal. Náročný program, profesionálny team a skvělí  ľudia.“

Další blok zavedl naše nadšené cyklisty do Mallorských hor, kde si mohli všichni užít náročná stoupání i klesaní. První den po volnu byli všichni plní sil, a tak první horskou etapu zvládli s úsměvem a nadšením. Den druhý byl narušen deštěm, ale ani to nezabránilo připravit atraktivní program pro všechny, bylo na výběr: posilování, stabilizační cvičení, beseda, ergometry, bazén, vířivka, a to vše pod odborným vedením.

Poslední den kempu tedy na účastníky čekala královská horská etapa, která se nesla v duchu, co se dá vše zažít na kole. Přes všechny nástrahy se i několik statečných sneslo do horského přístavu Sa Calobra a domů se vraceli s pěknými 3000 nastoupanými výškovými metry. Po úspěšném dojezdu všech účastníků jsme kemp zhodnotili  a následně také oslavili, protože rozhodně bylo co!

O své dojmy se s námi podělil Milan: „Super dovolená. Super parta. Opět skvělé tréninky v nádherném prostředí pod vedením lidí, kteří svou práci milují a rozumí jí. Nejpozději na jaře příštího roku jsem tu zpět...."

Sylva: „Jsem zde podruhé, opět velká spokojenost se vším – trenéři, masáže, fyzioterapie, vynikající jídlo, letní  počasí, rozmanité cesty a terény, co si můžu víc přát?“

Jirka: „SPOKOJENOST!!! Tenhle kemp plně vyplnil mé představy a motivuje mě k další práci na sobě. Je tady skvělá parta a výborné podmínky.“

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ Z KEMPU NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT