Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Cyklistický kemp v NMnM aneb zábava na kolech

Publikováno | Sdílet:

Druhý MTB kemp letošní sezony v termínu 6. – 9. 8.2021 se uskutečnil na kraji Vysočina a konkrétně v malém rodinném penzionu Horácko, který nabízí skvělé zázemí se skvělou kuchyní a wellnes. V dojezdové vzdálenosti se nachází trailové centrum ve Vysočina aréna, která skýtá mnoho možností pro horská kola. Tím největším lákadlem je trať Mistrovsví světa a světových pohárů, které se zde pořádají.

Již od příjezdu prvních účastníků bylo jasné, že na kempu bude super atmosféra. Sešla se sice různorodá ale jinak kompaktní skupinka bikerů, bikerek. Tentokrát se sešel téměř stejný počet žen a mužů, což bylo velmi příjemné, na základě toho a samozřejmě šikovnosti vznikly dvě skupinky. Program kempu byl opravdu nabitý od pátečního zahájení až do nedělního ukončení.

Kemp jsme zahájili v pátek odpoledne, kdy jsme po seznámení s programem a následném protažení pod vedením fyzioterapeutky vyrazili na první seznamovací jízdu, která byla plná základních cviků podle metodické řady Vojtěcha Berana. Následně v podvečer na naše účastníky čekala beseda se sportovní tématikou a videorozbor prováděných cviků.

Následující den jsme zahájili ranní rozcvičkou a stabilizačním cvičením, pod vedením zkušené fyzioterapeutky Terezy Beranové. Tímto jsme nastartovali tělo a připravili ho na celodenní výkon. Na kole jsme trávili celé dopoledne i odpoledne. Během tréninků jsme se vrhli na náročnější terén do Vysočina arény, kde jsme aplikovali naučené prvky z předchozího dne do praxe. Projeli jsme traily, kterých je v Novém městě mnoho různých náročností a následně dopilovali techniku v klopených. Po večeři už naše účastníky čekala jen masáž či fyzioterapie unavených svalů.

Závěrečný den, tedy neděle byla třešničkou na dortu. Na všech již byla znát sice únava, ale energie od Nutrendu byla vždy na blízku, a tak jsme vše zvládli. Většina našich účastníků se pustila do tratě Světového poháru a překonala několik těžkých překážek včetně obávaného Rock and rollu, za to tleskáme a smekáme klobouk. Celý kemp vyvrcholil krátkým závodem, tak  aby si všichni zkusili co je to technika jízdy v rychlém tempu. A úplný závěr patřil dekorování vítězů a rozdání diplomů za účast na našem kempu.

Postřehy našich účastníků:

Jirka: „Na kempu jsem již tento rok podruhé a moc jsem se těšil. Musím říct, že teď to bylo náročnější a jsme rad, že jsem zvolil vše postupnou návaznost.“

Jana: „Já jsem naprosto nadšená, úplně úžasně jsem si odpočinula od dětí, a kdyby to šlo, klidně bych zde zůstala dalších týden. Co se týče kola, jsem naučila jak správně v určitých situacích a za to jsem moc ráda. Už plánuji další akci, kam s klukama vyrazím.“

 

Veškré fografie naleznete ZDE

 

Alltraining.cz

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT