Úžasné Mallorské počasí přivítalo závěrečnou tréninkovou dovolenkovou partu. V tomto turnusu se sešla opět pohodová partička cyklistů, kteří hned během prvních čtyř dnů ukázali, že pěkné počasí využijí opravdu naplno. Mezi ně se zařadil také šťastný výherce zájezdu na Mallorku ze seriálu Kolo pro život Jindra Hampl.

" />
Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Cyklistika, opalování a koupání v moři, takový byl závěrečný kemp jarní Mallorky

Publikováno | Sdílet:

Úžasné Mallorské počasí přivítalo závěrečnou tréninkovou dovolenkovou partu. V tomto turnusu se sešla opět pohodová partička cyklistů, kteří hned během prvních čtyř dnů ukázali, že pěkné počasí využijí opravdu naplno. Mezi ně se zařadil také šťastný výherce zájezdu na Mallorku ze seriálu Kolo pro život Jindra Hampl.

Úvodní blok kilometráže se vyšplhal na pěkných 350 kilometrů. A ani v tomto turnusu jsme nemohli vynechat klasická cyklistická městečka Llucmajor, Petra či Port de Soller a stejně tak tradiční miniprémie a mini závody v jednotlivých stoupáních, ve kterých se svedli opravdu tuhé boje. Každý večer byla nachystána beseda se sportovní tématikou a s ní spojené vyhlášení vítězů. Nevynechali jsme ani trénink techniky sprintů pod vedením zkušeného dráhaře a trenéra Adama Ptáčníka. Dále jsme se dle koncepce Vojtěcha Berana naučili, jak optimálně projíždět zatáčku nahoru nebo jak nejrychleji projet zatáčku ze sjezdu a užít si tak nádherné sjezdy, které místní terén nabízí.

Čtvrtý den si všichni účastnící užívají zaslouženého volna a naši profesionální maséři a fyzioterapeuti, pod taktovkou fyzioterapeutky olympioniků Terezy Beranové, léčí bolavé nohy z objemových dlouhých tréninků. Po každém tréninku nesmělo chybět protažení, které díky nádhernému slunečnému a teplému počasí probíhalo vždy na pláži, a to včetně povinné „koupačky“.

Krásné počasí nám umožnilo se v následujících dvou dnech podívat do předhůří hor Serra de Tramuntána, konkrétně přes Valedemossu až do Antraxu a zpět do Palmy. Celá skupina se po volném dnu krásně rozjela a do kopce to všem šlapalo jedna báseň. Nepolevil ani soutěživý duch celé skupiny, a tak každý kopec našel svého vítěze. Na tomto turnusu si všichni odnesli krásné cyklistické opálení (krátké/krátké) a tak se následně mohli doma pochlubit, jak vypadá správný cyklista. Celkově jsme na kempu najeli 600 km a tím pádem pro všechny krásný cyklistický základ do sezony!

A co na svoji výhru říká Jindra Hampl?

Jindra Hampl strojní inženýr z Pardubic a především šťastný výherce našeho tréninkového kempu na Mallorce ze soutěže se seriálem horských kol Kolo pro život. Jak na svůj dárek Jindra vzpomíná a co si nejvíce pochvaloval, čtěte níže.

„Vaše Tréninkové a rehabilitační centrum samozřejmě znám. Nejsem nováčkem v závodech horských kol a neznat Alltraining.cz snad ani nejde, proto jsem neváhal a do soutěže jsem se hned přihlásil. Velkou neznámou pro mě bylo kompletně silniční kolo, na kterém věřte nevěřte sedím poprvé. Měl jsem z toho opravdu velký strach, ale je vidět, že kluci trenéři Adam Ptáčník a Vojtěch Beran jsou velcí profesionálové a své řemeslo ovládají na jedničku. Na mém vypůjčeném stroji BMC na kotoučových brzdách (jsou boží) jsem objel celý kemp, na kterém jsem ujel něco přes 600km a nastoupal 5000 výškových metrů. Kolo bylo skvěle nastaveno a nic mě z něj nebolelo, stejně tak díky zátěžovému testu na začátku kempu, jsem všechny etapy zvládl bez větších problémů. Abych vše shrnul, na kempu mi nic nechybělo. Od servisního auta, doprovázejícího nás na každý trénink trénink, přes regenerační procedury po besedy... Super! Na otázku, jestli se znovu uvidíme na Mallorce, musím odpovědět, že rozhodně ano, jen zvolím dřívější termín, abych využil tréninkový kemp jako efektivní přípravu na MTB závody. Děkuji Vám za zážitky, které si odtud můžu odvézt a už se těším, jak na trénink pod vaším vedením, tak i na nastavení posedu na kole, které rozhodně hodlám využít.“

 

Alltraining.cz

 

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT