Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Dezerty, kafíčka, pomeranče a spousty slunečných paprsků, takový byl závěrečný cyklistický kemp

Publikováno | Sdílet:

Profesionální cyklisté se připravují na sezónu již v prosinci, amatérští cyklisté o něco málo později a účastníci posledního kempu na Mallorce s Alltraining.cz najíždějí první pořádné kilometry právě teď. Někdo si možná pomyslí, že už je moc pozdě. Není tomu tak. Tito sportovci jezdí hlavně pro dobrý pocit, pro vedení zdravého životního stylu a každou vyjížďku si užívají plnými doušky. Pod vedením garanta kempu Vojtěcha Berana dostávají tu nejlepší možnou péči. Na trénincích a při večerních besedách se tak naše osazenstvo dozvídá hodně nových, přínosných informací a tak následuje vždy po ukončení besedy věcná diskuze o tréninku, posedu, stravě, regeneraci. Tedy o všech věcech s cyklistou a sportem celkově spjatých.

Jaký byl však program pro květnové jezdce? Hned po příletu jsme je s velkou grácií přivítali, sdělili jsme organizační informace, vyladili jejich prémiové švýcarské stroje BMC pedály, sedly a cyklopočítači. Druhý den ráno jsme již tradičně zahájili rozcvičkou a pokračovali v mírnějším potrápění našich borců a borkyň zátěžovými testy. Po někalikohodinové pauze jsme vyrazili společně na první trénink přes městečko Algaida a Llucmajor. Zhruba v půlce trasy jsme se rozdělili na 3 skupiny a každý pak tedy pokračoval správným tempem.

 Rčení, že neděle je od toho, aby se nic nedělalo, jsme porušili na plné čáře a vydali se směrem na kopec Randa. Zde na nás čekalo naše doprovodné vozidlo. Občerstvili jsme se tyčinkami Raw bar a Flapjack od Nutrendu a vrátili se z kopce dolů do hotelu Java. V pondělí si první skupina vyšlápla na kopec Orient. Druhá skupina pak pojala trénink v kavárenském stylu a udělala si okruh okolo městečka Santa Maria.

Prioritou pondělka byly však sprinty. Pro všechny bylo nacvičování této techniky novinkou a tak bylo vidět hned po několika korekcích rapidní zlepšení.Unaveným svalům jsme dali odpočinout v následujícíc den volna. Slunili jsme se na pláži, ochutnali mísní speciality a využili regeneračních služeb Alltraining.cz.Dvě výkonnostní skupiny vyrazily po dni volna do městečka Petra. Trénink byl veden přes vrcholek Bonany, kde se odehrála vrchařská prémie. Večer jsme vyhlásili první tři místa z obou skupin.

Na středeční rozjetí v mírně kopcovitém profilu jsme navázali ve čtvrtek horskou etapou začínající městem Valdemosa přes městečko Deia až do Port de Sollér. Zde jsme si vychutnali úžasný výhled na přístav, vystoupali poslední kopec Col de Sollér a svezli se po větru do hotelu Java v Can Pastilla. Naše cyklopočítače Garmin ve finálně ukazovaly vzdálenost 114 km a 1500 nastoupaných výškových metrů.

 V pátek potom ti nejvytrvalejší podstoupili poslední rozlučkovou etapu na vyjetí k útesům do Cala Pí. Turnusem Sunny Holidays jsme ukončili sérii jarních kempů na našem ¨detašovaném¨ pracovišti Mallorca. Tím ale tréninkový koncept Alltraining.cz nekončí. Máme pro vás nachystané další tréninkové kempy v ČR! Navštivte proto stránku www.alltraining.cz , kde se dozvíte všechny důležité informace!

Rozhovor – Tomáš, 38 let, aktivní cyklista

Jak dlouho se věnuješ sportu?

V podstatě od brzkého mládí. Závodně jsem nedělal žádný sport. Všechno jsem dělal rekreačně ať to byla jízda na kole, běhání po horách, běžky, alpské lyžování. Prohlašuji se za všestraného sportovce. Posledních pár let se ještě věnuji fitness zhruba dvakrát až třikrát do týdne – podle času.

 Co ti sport přináší?

Hlavně relaxaci, uvolnění. Například u vysokohorské turistiky objevuji nová místa, krásnou přírodu. Na kole pak poznávám krásná stoupání, malebná údolí a rozmanitou krajinu.

Jaká pozitiva vidíš na kempech s Alltraining.cz a co by jsi případně zlepšil?

Vidím pouze samá pozitiva. Byl jsem z toho nadšený. Je to tu dobře zařízené – s takovým komfortem jsem se ještě nesetkal. Neshledávám žádné negativum na vašich kempech a nenapadá mě, co by se dalo měnit k lepšímu.

Doporučil by jsi kemp?

Určitě ano! Doporčuil bych ho těm, co chtějí poznat jak správně jezdit na kole. Odstranit zažité chyby. Hodně se tu člověk naučí.

Celou fotogalerii naleznete ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT