Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Díl I. - Vašek a Martin 2 měsíce do startu 1000 Miles Adventure s tréninkem od Alltraining.cz

Publikováno | Sdílet:

Díl I. - Vašek a Martin 2 měsíce do startu 1000 Miles Adventure s tréninkem od Alltraining.cz

Představujeme vám farmáře a manažera, kteří mají před sebou velkou výzvu - zdolat 1000 Miles Adventure. Budeme sledovat jejich příběhy...

Přesně za dva měsíce odstartuje ojedinělý závod, který bude mít v České republice velkou premiéru. Závod, který původně nesl název Trans Czecho-Slovakia jsme vám představili již v článku Kopka představil novou dimenzi závodů: 1000 Miles Adventure.

Dnes nebudeme představovat extrémistu Jana Kopku, který stojí za celým projektem, ale představíme vám dva muže, kteří se rozhodli v závodě startovat. Dvě odlišné osobnosti, i když svým způsobem stejně bláznivé a nabité vůlí. Stříbrného z mistrovství světa veteránů v zápase, ekofarmáře Václava Silovského a dvojnásobného absolventa dlouhého Salzkammergutu a PR manažera Kofoly Martina Klofandu.

Stejně jako je celý závod postaven na odlišném pojetí závodění, kde nejde jen a pouze o fyzický výkon, přistoupili jsme i projektu i my. Nebude to klasická reportáž ze závodu, tak je u nás téměř na denním pořádku. Po nadcházející dva měsíce budeme sledovat dva muže - cyklisty amatéry, kteří se rozhodli dobrodružný přejezd od ukrajinských hranic až po ty německé absolvovat.

V následujících týdnech se tedy dozvíte více o našich ostře sledovaných dobrodruzích. Prozradíme vám, jak trénují, jaké mají fyziologické parametry, jak se připravují na samotný závod, čím budou vybaveni, jaké jsou jejich strategie, čeho se nejvíce obávají a zejména potom, jak se poperou s výzvou dlouhou více než 1600 kilometrů. Uvidíme dva různé přístupy, dva různé příběhy.

Martin Klofanda při Salzkammergutu 2010

Nyní můžeme prozradit, že Václav je osmatřicetiletý srdcař ze Soběsuk u Nepomuku, kde provozuje jednu ze svých restaurací a zabývá se ekologickým farmařením. Kromě toho má ženu a čtyři děti. Na kole za rok najezdí jen něco málo přes 2000 kilometrů. Jeho muskulatura prozrazuje, že cyklistice se příliš nevěnuje, připomíná totiž guvernéra státu Kalifornie. Václav ji však má vypěstovanou díky své celoživotní lásce k zápasu.

Vloni se stal veteránským vicemistrem světa ve volném stylu. Mimochodem tenhle pořízek má za sebou dva marathony a rekord činí 3 hodiny a 24 minut! V neděli ho můžete vidět v Pražském marathonu znovu.

Zatímco druhý muž je o pět let mladší, svobodný a bezdětný. Když nevymýšlí reklamní slogany pro naši milovanou Kofolu, tráví téměř veškerý volný čas na kole. Mluvčí a PR manažer Kofoly "Klófa" - jinak mu totiž prý nikdo neřekne - žije ve Strančicích u Prahy.

 

 

Ročně spolyká až deset tisíc kilometrů v sedle kola. Absolvoval legendární závod Grand Raid ve Švýcarsku nebo 211 kilometrů dlouhý Salzkammergut. A to hned dvakrát. Na přejezd 1000 Miles Adventure si vzal 10 dnů dovolené...

 

Foto: archiv aktérů, zdroj: MTBS.CZ

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT