Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Dospělí a děti na MTB kempu v Novém Městě na Moravě 20. - 22. 9. 2019

Publikováno | Sdílet:

Tento víkend proběhl náš poslední cyklistický MTB kemp v Česku, konkrétně v Novém městě na Moravě, zakončující letošní úspěšnou sezónu. Jednalo se o rodinný kemp, nebo spíše řečeno o pánskou jízdu a jejich ratolesti.

Děti zde byly ve věku od 5 do 14 let, ale i s tímto věkovým rozpětím si náš realizační tým dovedl poradit. Trenér Vojtěch Beran si vzal na starost skupinku tatínků a skupinku dětí pak vedl trenér Adam Ptáčník. Každý trenér měl také svého asistenta, takže oběma skupinkám byli k dispozici dva zkušení odborníci, kteří dohlíželi na to, aby si účastníci odnesli z kempu co nejvíce. Dále byl také k dispozici šikovný mechanik Ferry, který celý víkend pečoval o naše kola.

Den začínal vždy ranním rozběháním a posílením celého těla pod vedením fyzioterapeutek Terky a Báry, po kterém následovala bohatá snídaně v našem oblíbeném penzionu Horácko. Během tréninků se začínalo od lehčích cyklistických prvků, kdy se nás trenéři snažili především naučit rozložit váhu našeho těla na kole, při jízdě z kopce, do kopce i při jízdě ze sedla a to nejdříve v lehčím terénu na louce. Postupně metodickou řadou jsme se dostávali do stále náročnějšího terénu, kde jsme si také osvojili těžší technické prvky jako nadhození předního a zadního kola, vyjetí prudkého kopce, či překonávání lehčích nebo obtížnějších překážek při jízdě.

Samozřejmě i naši malí bajkeři měli během dne velké vyžití, především formou her se všichni zlepšovali cvik od cviku a byla to radost pohledět. Ať už se jednalo o nácvik cyklistických prvků, jízdu v zábavném pumptraku ve Vysočina Aréně, či o večerní program plný her. Naší největší odměnou byla upřímná dětská radost s konstatováním, že příští rok pojedeme znovu. S dospělými naopak ve večerních hodinách probíhala tradičně beseda se sportovní tématikou spolu s videokočingem, kde se nám trenéři snažili předat co nejvíce informací o jízdě na horském kole a vychytat i ty nejmenší chyby, které při jízdě často děláme. Po besedě byl pak již prostor pro regeneraci, o kterou se skvěle postaraly fyzioterapeutky.

Celý kemp byl zakončen v neděli závěrečnými závody, protažením a vyhlášením vítězů. Všichni zúčastnění bajkeři, ať už malí či velcí, dokázali udělat za necelé 3 dny velký pokrok a my doufáme, že budou ve svém zlepšování i nadále pokračovat.

Veškeré fotografie naleznete ZDE

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT