Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Dovolená na kole a k tomu zážitky s hvězdnými hosty, takový byl náš speciální kemp

Publikováno | Sdílet:

Ve skvělé náladě a spousty osobních rekordů na kole, takový byl kemp aneb dovolená na kole - Bike Holidays, který probíhal v datu 1. - 8.5.2022. Této termín byl opravdu výjmečný, a to zejména díky účasti profesionálního týmu Česká Spořitelna Accolade, v čele s olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým, Markem Rauchfussem a Tomašem Višňovským. Nesmíme zapomenout na manažera týmu Radima Kořínka, také velmi úspěšného cyklistu a s ním k nám zavítal také náš nejznámější silniční cyklista a účastník 18 grand tours Pepa Padrnos. Díky těmto skvělým cyklistům získal náš kemp opravdu parádní náboj a skvělou atmosféru...

Sešla se tu jedna velká parta lidí a zejména sportovců z České spořitelny, a s nimi jejich hosté, kteří se znají a navzájem podporovali a dokazovali, že jim kolo a sport není cizí. Mezi nimi se zde našlo i několik nováčků, kteří si Mallorku očima cyklisty hned zamilovali.

Celý týden probíhal ve velmi poklidné a přátelské atmosféře. Celý program byl nastaven podle tréninkové koncepce Vojtěcha Berana, tak abychom nikoho hned v prvních dnech nepřetížili a celých osm dní si naši účatníci užili. Již první den ráno naše veselá parta třiceti cyklistů a cyklistek absolvovala zátěžové testy a na jejich základě vznikly tři tréninkové skupiny. Nutno podotknout, že první družstvo bylo opravdu rychlé a srovnatelné s brzkými březnovými termíny.

V první třídenní bloku jsme se pohybovali v rovinatějším terénu na jihovýchodě Mallorky, navštívili jsme cyklistická městečka Llucmajor, Porreres, Sa rapita a celý blok jsme vygradovali královskou horskou etapu po západním pobřeží, která měřila 125km a převýšení 1900m. Obrovským spestřením byl závod s Pepou Padrnosem na vrchol kopce Valdemossa, je vidět, že když to v nohách jednou bylo už to jen tak nezmizí.

Nechyběla také beseda s našimi hosty s týmu Česká spořitelna Accolade, která byla opravdu velmi zajimavá a všichni se dozvěděli mnoho ze zákulisí silniční i horské cyklistiky. Po besedě jsme se odebrali do místní Mallorské restaurace Sa farinera, kde jsme ochutnali místní delikatesy a výborné víno.

Po volném dnu plném regenerace, výletů a koupání v moři následoval dvoudenní blok a kratší rozlučkový trénink. V každé skupině se alespoň nechvíli objevili Jaroslav Kulhavý nebo Marek Rauchfuss aby se s našimi účastníky svezli a udělali si památeční foto do svého alba. Závěrečná etapa dlouhá 150km nás zavedla na krásný kopec Sant Salvador, který prověřil, co ve všech zbylo. Za odměnu nám byl úžasný výhled po celém ostrově a pohled na dresy mistrů světa, které jsou v místním klášteře vystavené.

Veškré fotgrafie naleznete ZDE

Alltraining.cz

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT