Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Druhý díl Alltraining.cz cyklistické školy techniky ve znamení slunce, radosti a plno výkonů!

Publikováno | Sdílet:

Druhý díl Alltraining.cz cyklistické školy techniky ve znamení slunce, radosti a plno výkonů!

Již podruhé se roztočila kola a zapružily tlumiče naší zábavné Školy techniky, která opět proběhla v malebné přírodě Šumavy. Tentokrát však v luxusním hotelu Rankl na Horské Kvildě. Od prvního dne bylo zcela jasné, že o krásné počasí a dobrou náladu nebude nouze. Parta téměř 30 bikerů se tak pod taktovkou zkušených trenérů Alltraining.cz pustila s chutí do ,,práce,,.

Plán byl jasný. Projít metodickou řadou pod vedením zkušeného trenéra Vojtěcha Berana  cvičení a průpravných prvků v modelových situacích a následně je v druhé polovině kempu přenést do praxe v reálném prostředí.

K úvodnímu nácviku opět skvěle posloužil námi vylepšený stadion na Zadově, kde za pomocí připravených umělých překážek, skoků a jiných atrakcí došlo k úvodnímu rozřazení do jednotlivých výkonnostních skupin a mohlo se jít krok po kroku na metodicky volenou výuku, kde jsme od úplného začátku došli po třech dnech, až k bikerskému umění bez strachu a zábran.

K rozdělení do skupin stačilo jen jediné, nechat všechny účastníky překonat řadu nastražených klád. Po tomto rozřazení se všichni svěřili do rukou svých trenérů a šlo se na věc. Skoky, klády, kořeny, slalom  a nebo houpačka, to čeho se velká většina hned na první pohled obávala se stalo již na konci dne téměř rutinou. Skupina číslo jedna se skládala téměř ze samých závodníků, proto byla jejich úroveň jinde než u ostatních a mohli tak rychleji přejít k nácviku a postupnému zrychlování v reálném prostředí na trati Českého poháru XC.

Později se ukázalo, že jediný rozdíl mezi skupinou jedna a dva byl ten, že první parta byla v prvních dnech o krok napřed.


Ovšem díky systematicky správnému přístupu k tréninku pod vedením trenérů Vojtěcha Berana, Martina Řeháka, Terezy Beranové a  odhodlání bikerů z dvojky, nebyl na závěr kempu žádný sjezd problémem  ani pro ně a všichni si poradili  i nejzákeřnějšími pasáže přímo z pohárového okruhu.




Ve skupině číslo tři bylo velké zastoupení  „ladies bikerek“, které měla na starosti zkušená závodnice a trenérka Tereza Beranová,



jež dokázala danou látku podat z dívčího pohledu a všechny ženy v našem pelotonu se tak velmi rychle zlepšovaly.



O tom, že je náš kemp vhodný pro celé rodiny, nebo páry svědčila velká účast těchto skupin. A není se čemu divit. Skvělý cyklistický program doplněný i špičkové zázemí hotelu, krásná přírodu a doplňkové služby od Alltraining.cz dělají z tohoto prodlouženého víkendu tři dny plné sportu a nevšedních zážitků.

Díky nám se můžete i Vy cítit jako profesionálové. Kromě tréninku si mohli všichni účastníci na vlastní kůži vyzkoušet profesionální regenerační služby v podobě masáží, nebo miostimulátorů Compex. Každý večer proběhla beseda zaměřená na prohloubení znalostí o tréninku, výživě, nebo regeneraci a díky stále častěji používanému video coachingu, při kterém byla detailně rozebrána technika každého účastníka se tak v průběhu večera trénink několikanásobně zefektivnil.




Na úplný závěr celého kempu proběhlo tradiční zakončení, kde na každého čekalo překvapení v podobě památečních listů.



Navíc se jako vždy vyhlašovali největší bojovníci a pokrokáři kempu, jež byli oceněni jak produkty od Alltraining.cz tak i dalšími cenami od našich partnerů mezi kterými nechybí Nutrend, Garmin a Specialized.


Pokud i Vy dostanete chuť něco nového se přiučit, nebo si zvednout kondici před vysněnými závody neváhejte, a už nyní se přihlašujte na týdenní školu techniky.



Kemp v Jizerských horách odstartuje letní dovolené a ta sportovní pro vás může být nejen zážitková, ale i velmi naučná a přínosná.  

Kemp v Jizerských horách bude zaměřen nejen na MTB, ale i na silniční cyklistiku. Více ZDE


Na Jizerce se na vás opět těšíme Martin, Vojta a Tereza


KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT