Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Druhý díl MTB školy techniky s Alltraining.cz proběhl na Benecku!

Publikováno | Sdílet:

Spojení krásného horského prostředí Benecka s tréninkovým a rehabilitačním centrem Alltraining.cz je známé zatím pouze v zimních měsících. Avšak díky úžasným mountainbikovým podmínkám v krkonožském národním parku, se zakladatel tréninkových kempů a odborník v oblasti výuky široké sportovní veřejnosti Vojtěch Beran rozhodl, využít tuto lokalitu pro další díly naší školy cyklistické techniky po celé léto.

Měsíc se přehoupl jakoby nic a je tu druhý díl mtb školy techniky s tréninkovým a rehabilitačním centrem Alltraining.cz. Nyní již s označením Hobby slibujícím oproti minulému kempu vyšší technickou úroveň. Trenérské trio Vojtěch Beran, Tereza Beranová a Martin Řehák si pro své nové i staronové svěřence připravili plno zábavných tratí přímo v reálném prostředí Krkonoš. Ze všech koutů republiky se sjela skvělá parta bikerů všech věkových kategorii včetně té dětské. Nejmladším účastníkem byl 11 letý Adam, který se s technikou i výkonností popasoval na výbornou.

První den kempu počasí cyklistice a to ani té horské příliš nepřálo. Počasí, že by bikera ven nevyhnal, ale to rozhodně plány zkušeného trenéra řady vrcholových sportovců, Vojty Berana, nepřekazilo. Jako na každém kempu se rozhodl uspořádat akci na špičkové úrovni a ani počasí nemá tu moc mu v tom zabránit. Páteční den tedy patřil především teoretickým základům cyklistiky.

Všichni se tak hned na začátku dozvěděli jak správně trénovat, stravovat se a regenerovat. A jelikož se jedná o sportovní akci, nemohli jsme účastníkům odepřít trochu toho potu. Fyzioterapeutka olympioniků Tereza Beranová si připravila kruhový trénink zaměřený na posílení hlubokého stabilizačního systému. Komu byl úvodní program málo, mohl využít další složky full servisu služeb poskytovaných tréninkovým a rehabilitačním centrem Alltraining.cz. K dispozici tak byly masáže, fyzioterapie, nebo miostimulátor Compex. Kdo rád relaxuje ve společnosti, využil například saunu, kde si mezi sebou účastníci vyměňovali zážitky z uplynulých dní.

Již druhý den ráno při pravidelné ranní rozcvičce bylo znát, že počasí se k nám obrátilo vlídnější tváří a všichni se tak mohli těšit na pořádné bikování pod vedením zkušených trenérů. Jelikož byli na kempu přítomní i závodníci Alltraining.cz Lawi Teamu, kteří na mnoha závodech atakující přední umístění rozdělila se skupina na dvě vyrovnané party. První vyrazila vstříc seznámení se s kolem a horským prostředím, zatímco druhá vyrazila přímo intenzivního nácviku.

V uplynulých třech dnech si tak všichni prošli metodickou řadou cvičení a technických prvků, které tvoří základní pilíře bezpečné, ale především efektivní jízdy v terénu. Každý tak zakončil kemp  s tím, že dokáže sjet sjezd rychleji a jistěji, vyjet výše, doskočit dál a celkově si jízdu v terénu daleko více užít.

A jako je každé učení zakončeno zkouškou je i náš kemp zakončen bikerskou zkouškou. Tou není nic jiného než závod v přátelské atmosféře, v rámci kterého si každý vyzkouší absolvovat technické úseky pod mírným tlakem.

Díky slunečnému počasí proběhlo slavností zakončení pod širým nebem. Ocenění si převzali největší pokrokáři kempu a vítězové kvalifikačních klání. Všichni se tak loučili s úsměvem a plní nových zážitků. Své hodnocení nám zanechal bývalý profesionální cyklista Lubor Kosička, který svou parádní disciplínu dráhu, vyměnil za horské kolo, když vloni během cyklistické reality show S Čt sport na vrchol vyhrál jednu z hlavních cen, kterou byl právě tento tréninkový kemp.

,,Jako bývalý profesionál mám zkušenosti z mnohých soustředění, kde jsme měli kolem sebe neustále tým lidí, jež se o nás staral. Po ukončení aktivní kariéry jsem si nemyslel, že někdy podobný pocit opět zažiju, ale s partou od Alltraining.cz tomu přesně tak bylo. Neustálý servis od rána až do večera. Rozcvička, snídaně, trénink, oběd, trénink, večeře, regenerace, režim a zároveň pohodlí jež důkladně zná každý profesionál mi pomohl zapomenout na starosti všedního dne. Každému, kdo chce podobný pocit zažít a odpočinout si od práce tréninkový kemp s Alltraining.cz rozhodně doporučuji. “

Pokud jste nadšení cyklisté a chcete se stále ještě něčemu přiučit využijte již další z našich kempů, který proběhne od 10. do 16.7. opět na Benecku. Budete mít jedinečnou šanci vyzkoušet v praxi i silniční kolo, které Vám rádi zapůjčíme.

Kompletní fotogalerii naleznete ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT