Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Druhý příměstský cyklotábor plný zábavy a cyklistiky

Publikováno | Sdílet:

Druhý turnus příměstského tábora pro děti proběl v týdnu od 24.- 28.7.2023. Na kempu se nám sešlo téměř 20 dětí, které jsme rozdělili do dvou skupin, mladší kolem 5 let a starší od 8 let výše. Pro děti byl připravený program plný cyklistiky, sportovních her, soutěží a Tour de Camp v podobě celotáborové hry a honby za pokladem. Každý se tak mohl těšit, že se naučí něco nového a užije si mnoho nových neopakovatelných zážitků.

První den jsme se s našimi mladými závodníky seznámili a zahájili tábor seznamovacími hrami, aby se děti poznaly mezi sebou. Během krátké projížďky před obědem jsme zjistili, jak na tom děti jsou a jak ovládají svá kola a abychom zjistili, jaký terén a náročnost máme zvolit pro další tréninky. Procvičili jsme rovnováhu a základní polohu jezdce, což jsou základní a velice důležité prvky z metodické řady Vojtěcha Berana.Po obědě jsme se věnovali nácviku slalomu a zdokonalovali rovnováhu pomocí nejrůznějších překážkových tratí.

Druhý den jsme pokračovali s metodickou výukou a děti se tak naučily přenášet těžiště za sedlo, aby mohly sjet i prudké kopce. Po krátké projížďce si to mohly ihned vyzkoušet v praxi. Většina z nich tak překonala svůj strach a sjela obávanou kamenitou skalku, které se doposud bály. Po obědě jsme děti naučily, jak vyměnit duši v případě defektu. Aby se děti naučily pohybovat v provozu, vydaly jsme se s nimi na nedaleké dopravní hřiště, kde si nacvičily cyklistické signály, které procvičovaly a výborně dodržovaly až do posledního dne kempu.

Za již slunečného počasí jsme se středeční dopoledne vyrazily na téměř celodenní etapu, do kukuřičného bludiště. Zde si děti v družstvech zahráli hru a vyluštili tajenku. V cíli dnešního dne jsme v nohách měli přes 30km. Čtvrtý den, tedy ve čtvrtek nás čekal výlet do parku Stromovka, kde na ně čekalo mnoho vyžití v podobě nejrůznějších typů hřišt. Na místním malém pumptracku se potom naučily, jak projet klopenou zatáčkou. Odpoledne jsme se vydli na nedalekou bikrosovou trať, kde jsme se naučili jak optimálně pumpovat a najíždět na skoky.

Závěrečný den se odehrával již režii vyvrcholení celotáborové hry Tour de Camp aneb najdi poklad a všem se to krásně podařilo. Usměv a spokojenost s dárky byl tou největší odměnou v cíli.

 

Veškeré fotografie naleznete ZDE

Alltraining.cz

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT