Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Druhý příměstský tábor v Praze a jeho velké dobrodružství

Publikováno | Sdílet:

Druhý turnus příměstského tábora pro děti proběl v týdnu od 25. - 29.7.2022. Na kempu se nám sešlo deset dětí, převážně ve věku 6 až 13 let. Některé z nich již kemp v minulých letech navštívili, a tak se těšili, jak si opět užijí spousty zážitků na kole i mimo něj. Pro děti byl připravený program plný cyklistiky, sportovních her, soutěží a Tour de Camp v podobě celotáborové hry a honby za pokladem, která vyvrcholila poslední den našeho tábora. Každý se tak mohl těšit, že se naučí něco nového a užije si mnoho nových neopakovatelných zážitků.

První den jsme se s našimi budoucími závodníky seznámili a představili jim, na co všechno se mohou během týdne těšit. Den jsme odstartovali seznamovacími hrami, aby se děti poznaly mezi sebou. Jako dárek dostal každý z účastníků náš chytrý dres Alltraining.cz, aby každý věděl, že patří do našeho týmu malých bikerů. Před první vyjížďkou proběhla krátká technická kontrola stavu kol, aby nedošlo k nějakému problému, potom již jsme mohli vyrazit na první trénink. Během krátké projížďky před obědem jsme zjistili, jak na tom děti jsou a jak ovládají svá kola. Procvičili jsme rovnováhu a základní polohu jezdce, což jsou základní a velice důležité prvky z metodické řady Vojtěcha Berana.

Druhý den jsme pokračovali s metodickou výukou a děti se tak naučily správně pracovat s těžištěm. Naučili se dávat zadek za sedlo, aby mohly sjet i prudké kopce. A tak jsme se vydali do nedaleké přírodní rezervace Draháň, kde jsme mohli vše vyzkoušet v praxi. Většina z nich tak překonala svůj strach a sjela prudký kamenitý kopec, ze kterého měli všichni velký respekt. Aby se děti naučily pohybovat v provozu, vydaly jsme se s nimi na nedaleké dopravní hřiště, kde si nacvičily cyklistické signály, které procvičovaly a výborně dodržovaly až do posledního dne kempu.

Třetí jsme si udělali celodenní výlet do Klíčan, kde na děti čekalo překvapení v podobě kukuřičného bludiště. Děti si tak mohly naučené signály z předešlého dne procvičit v plynulém provozu. Vedly si při tom naprosto skvěle. Odpoledne je čekala bikrosová dráha, kde jsme se zaměřili na správné pumpování a přenášení váhy při přejíždění boulí. Za celý den jsme ujeli přes 50km a bylo vidět, že některé děti jsou již unavené.

Čtvrtý den, jsme se Zavítli do nedalekého parku Stromovka, kde jsme naučili optimálně projíždět klopenou zatáčku a také jsme změřili síly v krátkém závodě. Odpoledne jsme za slunečného počasí vyrazili, osvěžit na koupaliště Stírka, které nabízí ideální podmínky pro děti. Byla na našich malých bikerech vidět již únava, a tak to byla ideální volba si před posledním pátečním dnem trošku odpočinout.

Celý kemp jsme se snažili postupovat od nejjednodušších technických prvků až k těm nejsložitějším. Děti se naučily ovládat svá kola a mít je plně pod kontrolu a nemusí se bát žádného náročnějšího terénu. Poslední den jsme zakončili průjezdem brodu i většího potoka. Nechybělo ani sjíždění schodů, které se nese velké oblibě. Celý kemp jsme ukončili honbou za pokladem, který na děti čekal v restauraci Bonaccia v podobě zmrzlinového poháru a sladké limonády.

 

Veškeré fotgrafie naleznete ZDE

Alltraining.cz

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT