" />
Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Hobíci,rychlí jako vítr, se proháněli v letním počasí na Mallorce!

Publikováno | Sdílet:

Hobíci,rychlí jako vítr, se proháněli v letním počasí na Mallorce!

Druhý kemp, ač s názvem hobby, rozhodně pro úplné "hobíky" nebyl, najeli jsme přes 1600km a podívali jsme se i na nejvzdálenější část ostrova, na Formentor, kde jsme měli v nohách 100km a zpět nás čekalo dalších 100km. Pro některé to byla první dvoustovka v životě, na kterou budou vzpomínat minimálně do dalšího kempu. Ozdobou tohoto turnusu byla i beseda s nejlepšími cyklisty ČR. Jak prožili kemp Filip, Jana a Jirka?

Z běžkaře cyklistou na slunné Mallorce!

V prosinci jsem potkal Vojtu náhodou na běžkách a bral to jako znamení, že s ním mám vyrazit na tréninkový kemp. Termín Hobby mi vyhovoval, prože akorát nahradil závody v Gronsku, kam se nejelo, protože se nás přihlásilo málo.

Co to znamená HOBBY u cyklistů jsem zjistil rychle. Od prvního dne 100-150km v tempu určitě rychlejším, než jsem kdy jel. Nejtěžší bylo přizpůsobit se jízdě ve skupině. Mazáci se rozhodli nás dát rychle do latě, abysme se co nejdřív naučili střídat, jezdit u sebe, co nejvíc rovně, těsně za ráfkem a co nejméně narušovat plynulou jízdu.

Mile mě překvapila i beseda s naším nejúspěšnějším paralympionikem Jiřím Ježkem, bikery Kristiánem Hynkem a Pavlem Boudným, kteří ač velkými výkony jsou skromní kluci.

Ze začátku to byl docela stres a já usínal jenom s práškem na spaní. Naštěstí jsem na rozcvičce ráno zjistil, že se můžu ještě hýbat a mám chuť objet všechny kilometry. Řidil jsem se tím co mi tlouk do hlavy mechanik Tomáš, že se ve skupině prostě MUSÍM udržet. Tak jsem zavíral oči (abych neviděl na jak vysoký tepy jedu) a šlapal jako o život. Den za dnem jsem si na tempo zvykal a poslední dny a kopce si doslova užil. S kolem díky Tomášovi nebyl sebemenší problém a Terka s Rendou nás daly na masážním stole vždycky dohromady. Nakonec mě ta super-sportovní atmosféra pobytu úplně pohltila, a těším se na příští rok, jak si užiju, jak letíme v balíku a nic jinýho nás nezajímá. Taky děkuju Vojtovi, Ivanovi a Štěpánovi, protože bez jejich pomoci a rad bych těch 1000 kilometrů ve zdraví neobjel.

 

Mallorku s Alltrainingem jsem si užila!

Pro mě tento kemp byl premiérový nejen s týmem Alltraining, ale i místem. Pro najíždění kilometrů jsem volila spíše levnější variantu jako je Chorvatsko. Předloni jsem vyrazila s Louňáky do  Itálie ( do Cesenatica), kde už byla organizace podobná s tímto kempem, přesto tento kemp na Mallorce má  řadu předností, že ani nevím kterou začít.

Už na začátku se vyskytly starosti s leteckou společností, která zkrachovala, ale vše se bez problému vyřešilo a nakonec byla možnost pobyt prodloužit. Bohužel tyto problémy jsou a budou. Hned, jak jsem věděla, že poletím, začala jsem přemýšlet, jak zabalit kolo, jestli díky přestupům vůbec dorazí ve  a právě vyfasování kol přímo na místě, bylo pro mě velkým stejný den  překvapením a uvítáním, protože mi to ušetřilo čas a starosti. Věděla jsem, že sice nastanou problémy s posedem, i přesto, že kolo bude připraveno dle míry, kterou jsme si zadali, ale hold v tom jsem detailista a na každou změnu citlivě reaguju.

Byla jsem ráda, že na doladění posedu jsem nebyla sama, že si mi pomohl a mechanik měl se mnou trpělivost a já si za pár dní zvykla. Zároveň bylo super, že jsme nemuseli trávit čas čištěním kol. Jako krosařka jsem na to zvyklá, ale všichni určitě byli rádi.

Co se týká ubytování a stravy, tak luxusní…..možná zmínit příště do mailu, že má pokoj vlastní kuchyňku s lednicí, přeci je to nadstandard pokoje.

Terka a Rendy taky bez konkurenční, věděla jsem, že zdraví není nic moc, ale přes veškerou péči jsem to zvládla, že nevím, co si doma bez nich počnu.

Lidi tu byli super, je fajn, když se sejde tolik lidí, udělají se družstva a v případě potřeby a pocitů, je možné si zvolit každý den svůj level. Na začátku jsem tedy hodně trpěla, občas se to zbytečně rozjíždělo, když člověk nemá nic najeto a nechce se hned první dny hnát, tak možná víc usměrňovat. To se týká i projíždění měst a úzkých uliček. Je potřeba, aby špice tohle věděla a nerozjížděla to hned za překážkou, tak aby se jezdilo více plynule. Na semaforech si nikam nehrnou, pak se to akorát rozděluje a lidi remcají.


Profilově byl kemp rozložený metodicky, i když v závěru 3 dny po sobě kopce- měla jsem trochu pochybnosti, ale zvládla jsem to a v případě krize jsem věděla, že druhý den mohu přejít do druhé grupy. 


Co víc dodat, než že to bylo moc moc fajn a všem, co nám zpříjemňovali pobyt, bych chtěla vřele poděkovat.

Děkuji. Janča Kyptová

Když jsem rozhodl a na potřetí vyplnil rezervační formulář – vyrazil jsem na kemp!

Letos  v březnu jsem se zúčastnil  cyklistického kempu pro hobíky. Předcházelo tomu však dlouhé rozhodování, pročítání všech možných komentářů ostatních účastníků předešlých ročníků, včetně několikrát vyplněného a znovu smazaného přihlašovacího formuláře.

Hned po potvrzení přihlášky jsem začal mít obavy, jestli jsem nepřecenil svě síly. Hned na letišti v Praze jsem se v tom utvrdil, když jsem se setkal s několika účastníky a slyšel historky z minulého ročníku.

Mírně rozechvělý jsem přístál na letišti v Palmě, kde nás přivítalo „typické“ středomořské počasí... zima, déšť a mraky až na zem. Nicméně už přivítání na letišti ve mě rozehnalo veškeré nejistoty a optimistické tváře Rendy a Ivana mě ujistily, že jsem na správném místě.

 

To se záhy potvrdilo i na kole... mimochodem skvěle připraveného od šikovného mechanika Tomáše. Po celou dobu kempu jsem se cítil jak v profesionálním týmu, čemuž odpovídalo i zázemí, počínaje hotelem a šikovnýma rukama  maséra Rendy a fyzioterapeutky Terezky konče.

Tréninky pod vedením Vojty, Ivana nebo Štěpána byly připravovány a vedeny podle výkonnosti tak, abychom si to především užili. Nicméně nás nešetřili a nezřídka z nás vymáčkli výkony, o kterých jsme ani netušili, že v nás jsou. Systematický přístup, rozvoj rychlosti i síly nám umožnili dojet třeba na druhou stranu ostrova, na Cap Formentor i vystoupat do úžasných kopců a okusit tak bolest i slast, kterou cyklistika přináší.

Tím bych chtěl moc a moc poděkovat celému týmu, za jejich výbornou pěči a profesionalitu, starost i trpělivost, za mnoho užitečných rad.

Tím vším se Alltraining Camp liší od ostatních a tahle investice se rozhodně vyplatí a několikanásobně vrátí.

A když už nic jiného, tak je to super zážitek.

DÍKY!!! Za rok ahoj! Jirka

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT