Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Jak pokračují dubnové cyklistické kempy na Mallorce?

Publikováno | Sdílet:

Co na té cyklistice všichni vidí? Neustálé šlapání, dlouhé kopce, žádný odpočinek.. tak přesně z tohoto úhlu pohledu cyklistiku jako sport naši účastníci kempu nevidí. Pro ně je šlapání forma aktivního odpočinku, kopce jsou kořením a celkově jim tento sport přináší pocit nadšení.

Jak celý kemp probíhal? Účastníci se na Mallorcu dopravili ve dvou vlnách. První byla v sobotu, druhá pak v neděli, kdy jsme zorganizovali společnou vyjížďku přes města Algaida a Llucmajor. Po příletu všech sportovců jsme se seznámili na úvodní besedě, předali jsme informace o organizaci a průběhu celého kempu a někteří z nás stmelili kolektiv na hotelovém baru.

 Pondělní den začal kvalitní rozcvičkou pod vedením naší fyzioterapeutky Terky na kterou jsme navázali lehkým rozjetím před zátěžovými testy. Byl to fičák a během odpoledne jsme otestovali na 35 cyklistů. Kooperace personálu fungovala na jedničku s hvězdičkou atak nikdo nečekal a v přesně stanovný čas absolvoval zátěžový test.

 Další, v pořadí druhý den, jsme se vydali do vyhřátého městečka Petra. Slunce nabralo razantně na síle a my uronili nejednu kapku potu bez které by nebyla vyjížďka vyjížďkou.Zátěž gradovala a my se v úterý vydali na kopec Col de Orient. Pouze třetí výkonnostní skupina se pošetřila a vyrazila na mírnější stoupání do města Valdemossa. Společně jsme se všichni potkali v Santa Maria del Camí a odtud se separé každý ve své skupině vydali k východnímu pobřeží potrénovat špurty. Závěrem jsme vyhlásili závod a nahecovali jsme všechny borce a borkyně. Všichni byli důkladně videodokumentování a večer garant kempu Vojtěch Beran dal všem špurtérům zpětnou vazbu při videorozboru.

 Čtvrteční den se nesl ve znamení regenerace. Celý den byl plný masáží, fyzioterapie a rozebírání zátěžových testů s garantem kempu Vojtěchem Beranem.V pátek byly ny progamu dne hory! Zvlnený terén západního pobřeží si v různých variantách projely všechny tři skupiny. Společně jsme se setkali ve městě Calvie a občerstvili se sportovní výživou od firmy Nutrend, kávou a malým zákuskem. Přes kopec přezdívaný Vojáky jsme se vrátili do hotelu Java.

 Jako zakončení kempu jsme již tradičně zvolili nejdelší etapu na Cap de Formentor a zpět. Malebně rozkvetlá Mallorca nás okouzlovala po celou dobu jízdy a letní teploty nám zpříjemňovaly trénink. Severnímu větru jsme museli všichni ze začátku vzdorovat. Za odměnu však byl návrat domů, kdy nám vítr foukal 100 km do zad a my tak jeli stále přes 30 km/h. Cyklopočítače Garmin pak na konci tréninku ukazovaly vzdálenost přes 200 km. S nejdelší vyjížďkou neměl sebemenší problém ani nejstarší účastník kempu Karel z Brna (73 let), který žije na plno a zdolat 200 kilometrů pro něj nepředstavuje žádnou překážku.

 Kde jsi se o Alltraining dozvěděl?

Nikos 65 let: "O Alltrainingu jsem se dozvěděl od kamaráda ze Slovenska, který je dlouholetý spokojený účastník kempů na Mallorce. Za pár minut mně přesvědčil, abych jel taky a já neváhal a jeho návrh okamžitě odsouhlasil. Kemp jsme sei prodloužili o 3 dny a určitě přijedu I přístí rok, pokud mi to zdraví dovolí."

Olda 57 let: "Na Mallorce jsem poprvé a rovnou s Alltraining.cz. Líbila se mi vaše prezentace na webu atak jsem se rozhodl vybrat si jarní kemp."

 Trénuješ systematicky?

Nikos 65 let: "Ano. Ale jsem samostatný jezdec. Kolu se věnuju posledních pět let a škoda, že jsem s kolem nezačal dříve. Kolo mi dalo hodně. Jsem míň nemocný, odolnější, shodil jsem přebytečná kila. Cítím se o hodně mladší, než ve skutečnosti jsem."

Olda 57 let: "Netrénuji systematicky. Dělal jsem jiné sporty – fotbal a běh. Zranění mi nedovolila pokračovat a sportovní lékař mi doporučil kolo. Minulý rok jsem začal jezdit a dnešní sezónu ladím na Mallorce s Alltraining. Jezdím pro radost a dobrý pocit."

Byl jsi spokojený s programem Alltraining?

Nikos 65 let : "Jsem spokojený moc. Péče je tu nadstandartní. Trvalo mi naučit se jezdit ve skupině, ale po pár vyjížďkách jsem se srovnal. Kemp předčil moje očekávání co se ubytování, jídla, vedení tréninku a hlavně personálu týče!"

 Olda 57 let: "Ze začátku jsem byl taktéž nervozní z jízdy ve skupině. Jsem tu se vším spokojený. Atmosféra byla super. Vysoká úroveň nabízených služeb. Nastavili jste vysoko laťku. Jen tak dál a hlavně neusněte na vavřínech. Jediné doporučení od nás je vzkázat leteckým společnostem, aby dodržovaly letové řády."

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT