Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Jak si užili únorový Alltratraining Mallorca Specialized test Racer camp první účastníci?

Publikováno | Sdílet:

Jak si užili únorový Alltratraining Mallorca Specialized test Racer camp první účastníci?

První kemp máme již úspěšně za námi a další opět již zítra začne. Kromě krásného teplého a prosluněného počasí, spousty kilometrů a dobré nálady si všichni účastníci užili taktéž kupu sportovních zážitků a nevšedních prožitků, které je každý den provázeli po cyklistických poutích napříč ostrovem cyklistům zaslíbeném. Jak si svých dvanáct dní užili Jirka, Petr a Richard?

Mallorca pohledem Richarda a fotografky Petry

Po absolvování tréninkového kempu na Mallorce v roce 2011 jsem se rozhodl, že s Alltrainingem pojedu na Mallorcu i letos. Před odjezdem jsem měl obavu, jak to vše zvládnu, protože jsem si koncem ledna na běžkách zvrtnul kotník, který mě omezoval v tréninkové přípravě.

Zlepšení nálady přišlo už po příjezdu, kdy na nás společně s usměvavým Štěpánem Trmatou a Ivanem Rybaříkem na letišti čekalo slunečné a teplé počasí, které nás provázelo po celou dobu kemp. Hned první den jsme odpoledne vyjeli na seznamovací padesátikilometrovou vyjížďku, kde jsem zjistil, že tréninkové tempo bude vysoké, nicméně kotník to zvládnul. 

První část kempu na nás čekaly rovinaté terény Mallorcy, po dnu volna v půli pobytu se začalo jezdit v horách. K pocitu profíka přispělo nejen skvěle připravené a seřízené kolo Specialized od Tomáše Jičínského (Tome díky), péče Terezky Trefné a maséra Rendy, rady trenéra Vojty, ale i společný trénink s Peterem Velicem, členem týmu Omega Pharma Quick Step.

Po najetí 1250 km (někdy i v dost rychlém tempu :-D) mě teď čeká týden zaslouženého odpočinku a regenerace.

Richard Sotorník

Ani černá kočka mě neodradí od kempu s Alltrainingem

Nikdy mi numerologie, coby okultní věda, nepřipadala nijak zajímavá, ale podivuhodný shluk dvojek v datu 22. 2. 2012 22:00 můj zájem udržoval trvale celý rok. Byl to totiž přesně ten čas, ve který jsem sedl do auta a vyrazil směr Mnichov-Letiště.

Cestou jsem nabral kamarády z týmu Alltraining-Lawi, aby nám společná trasa na jarní cyklistický kemp lépe utíkala. Poté, co nás Air Berlin přenesl bezpečně přes skoro 400 km Baleárského moře, jsme vystoupili plni očekávání na letišti v hlavním městě Palma de Mallorca. 

První pohled na španělské letištní techniky zabalené do šál a huňatých kulichů nás lehce zaskočil, ale jak se později ukázalo, domorodci křehnou již při teplotách, které našinec vnímá jako velmi příjemné.

Navíc bylo teprve osm ráno. Počasí nakonec bylo naprosto famózní po celých 11 dní. Jasno a teploty od 20 – 25 stupňů. Co víc si člověk může přát při najíždění prvních kilometrů. I když jsem byl zpočátku opatrnější a raději se oblékal tepleji, dalo se v některé dny jezdit bez rozpaků krátký/krátký.

Na úvod, po prvním seznamovacím dni absolvovali všichni účastníci zátěžový test, aby získali představu o své aktuální fyzické kondici. Vojta Beran všem rozpracoval tréninkový program, který se skládal ze dvou 5-ti denních bloků a rozdělil celý kemp do dvou výkonnostních skupin, aby se nikdo zbytečně nepřetáhl, či naopak neflákal.

První objemový blok jsme objeli pohromadě v rovinatém terénu a zakončili ho dvoustovkou na Formentor. Po dni volna následovala silová příprava v kopcích a ukázka rychlostního tréninku. Vojta Beran společně s Ivanem Rybaříkem nás učili správné technice spurtu, dále jsme trénovali silové intervaly v kopcích a po zimní pauze si osvěžovali správný pohyb ve skupině.

 

I když dost z nás celou sezónu závodí na amatérské úrovni, je vždy dobré nechat si poradit od ostřílených mazáků. Zkušenosti, které nasbírali během svých závodních let, ochotně předávají svým svěřencům dál za což jim patří můj dík. Nedílnou součástí každého tréninkového kempu se již tradičně stala ranní rozcvička.

Ta na Mallorce je velmi příjemná, protože většině z nás se během roku nepoštěstí se před snídaní proběhnout podél moře na svěžím vzduchu. Jednou z věcí, které mám na soustředeních s Alltrainingem rád, je možnost zapůjčení a otestování si špičkového vybavení partnerů kempu. Já jsem se letos projel na raketě Specialized Venge S-Works a alespoň na jeden den mohl sedlat takového plnokrevníka. Jak jsem na začátku psal, nevěřím na numerologii ani na babské pověry, ale možná na nich něco bude.

Dva dny před odletem mi přes cestu přeběhla černá kočka a za pět minut už jsem šel přes řidítka. Naštěstí to bylo jen v malé rychlosti kousek od pláže, když mi přední kolo zmizelo v mřížovaném kanálu při tom, co jsme se rozhlíželi po nějaké kavárně na občerstvení.

 

Naražená ruka mně vyřadila z posledního dne tréninku. Tereza Trefná, zkušená fyzioterapeutka Alltraining teamu, mi ji zatejpovala, což zabralo, ale na trénink jsem se stejně necítil. Ani tahle malá lapálie na závěr mi nezkazila dojem z celého kempu. Díky všem, kteří se o nás starali, ať už to byl masér Renda, trenéři Vojta a Ivan, mechanik Tomáš, nebo zmíněná Terezka.

Dnes, den po příletu, jsem plný skvělých zážitků a proto bych nerad, aby tento článek vyzněl jako nestranný chvalozpěv, faktem ale zůstává, že kempy s Alltrainingem stojí vždy za to. Díky všem a už se zase těším na to aby bylo 23. 2. 2013 23:00.

Petr Nagy

Příští rok jedu na Mallorcu zase!

Ke konci loňského roku jsem se rozhodl, že je nejvyšší čas vyzkoušet najíždění kilometrů na Mallorce. V práci všechno klaplo a mohl jsem vyrazit. Už od příletu bylo o nás vzorně postaráno. Transfer z letiště na hotel, provedení po hotelu atd.

Hned mě čekala večeře formou švédských stolů. Tam jsem hned poznal, že hubnutí na Mallorce nebude na pořadu dne ;-) Výběr jídla opravdu velký, jenom bych snesl lepší výběr masa. Snídaním už nešlo absolutně nic vytknout. Ráno jsem vyrazil na vyjížďku, abych zjistil, jestli je na kole všechno nastavené jak má. Odpoledne nás čekala první společná vyjížďka kempu. Večer bylo oficiální zahájení. Od dalšího dne začal pravidelný režim kempu.

 

Od 8h rozvička, snídaně, 11h odjezd na trénink, návrat, regenerace, případná přednáška, večeře a spánek. Nepočítaje první den nás v prvním tréninkovém bloku čekaly 4 dny v rovinách na rozjetí. Ze začátku jezdili všichni společně. Postupem času vyplynulo rozdělení do dvou výkonnostních skupin. Nejkrásnější vyjížďka z prvního bloku byla ta nejdelší (200km), která nás zavedla až na nejsevernější místo Mallorcy Cap Formentor.

Po úvodním boku čekal všechny zasloužený den volna, který každý mohl využít dle libosti. V druhém bloku jsme zavítali do místních hor, které byly nádherné. Vyjížďky nebyly tak dlouhé, ale o to náročnější. Počasí vyšlo nad poměry, každý den sluníčko a jasno. Na jednu z večerních přednášek se povedlo zajistit Petera Velitse a Jarmilu Machačovou. Peter s námi dokonce další den vyrazil na kola. Celý realizační tým šlapal jako hodinky. Od mechanika Tomáše řešícího technické problémy, maséra Rendyho masírujícího naše bolavá těla, fyzioterapeutky Terky odstraňující naše bolístky, až k trenérům Vojtovi, Ivanovi a Tomášovi, jež nás pořádně proháněli.

Celkově jsem na kempu odjezdil 1378km za 46h. Pokud práce dovolí, pojedu na Mallorcu zase.

Richard Novák

Soustředění na Mallorce pro přípravu na RAAM

Zatímco v Čechách stále vládne zima, tady na Mallorce jsou ideální cyklistické podmínky! Máme za sebou první čtyři dny tréninku a do tréninkového tempa jsem doslova vlétl.

 

Jak si užil a viděl tréninkový kemp Jirka Hledík? .. Více ZDE!

 

 

Odjel jsem 620 kilometrů na mne docela vysokým průměrem, ale stále v s průměrnou tepovkou pod aerobním prahem. Každý den ráno si také najdu čas na 30 minutový fártlek u moře a na strečink při východu slunce.

Zkrátka paráda, opravdu optimální podmínky pro pokračování přípravy na RAAM. Dnes je den odpočinku a následně další dny už nás tady čeká trénink v horách a ve vyšších tepovkách.

Jiří Hledík

KOMPLETNÍ FOTOREPORTÁŽ Z KEMPU NALEZNETE ZDE!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT