Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Jarní cyklistika na Mallorce v pohodovém tempu

Publikováno | Sdílet:

Máme za sebou další parádní jarní cyklistický kemp. Již od první chvíle bylo jasně vidět, že se nebudeme nudit a bude mnoho zábavy nejen na kole. Byly zde pravidelní účastníci a k nim se přidalo i několik úplných nováčků. Po celou dobu kempu panovalo naprosto skvělé slunné počasí s teplotami okolo 20 stupňů, tedy naprosto ideální podmínky pro cyklistiku. Během kempu jsme navštívili oblíbená místa na Mallorce, jak například náměstí v Petře, tradičně zakončená dobrou kávou a proslulým mandlovým dortem v místní kavárně, krásný kopec Sant Salvador, či kopcovité etapy s krásnými výhledy, jež nabízí západní pobřeží. Ve dni volna se naši účastnící věnovali regeneraci, ale také výletům, a někteří dokonce okusili mallorské speciality místní kuchyně v tradiční restauraci Sa Farinera a užili si tak nejen fantastické jídlo, ale také příjemné posezení ve společnosti. Na Mallorce je příznivá situace, kavárny i restaurace jsou otevřené a omezení jsou minimální.

Po příjezdu do hotelu Occidental a pozdní večeři jsme zahájili v pořádí již druhý kemp s přízviskem Bike Holidays. Hned druhý den ráno čekaly na naše účastníky zátěžové testy, které absoulovovali na špičkových kolech prémiové švýcarské značky BMC či legendární italské značky Colnago. Následně vznikla jedna vyrovnaná skupina, která mohla začít brázdit krásné mallorské silničky.

Po zátěžových testech jsme vyrazili na pohodovou vyjížďku do městečka Campos, kde na nás čekal doprovodný vůz naplněný pořádnou dávkou energie od firmy NUTREND. Po úvodním tréninku nesměl chybět společný strečink pod vedením fyzioterapeutky. Na večer byla přichystána v hotelové restauraci bohatá večeře formou bufetu a hned poté následovala tématická beseda o technice jízdy na silničním kole. Každé odpoledne si mohli všichni vybrat nějakou proceduru z našich regeneračních služeb, ketré zde nabízíme.  V první polovině kempu jsme společně pokořili přes 300 kilometrů s celkovým počtem přes 2000 nastoupených výškových metrů a po dni volna se vydali do kopců.

V druhé polovině kempu jsme se vydali objevovat krásy mallorských hor. V první etapě druhého bloku jsme vyrazili zdolat jedno z klasických stoupání na Sant Salvador, které mělo 5 km s průměrným sklonem 6,2 stupňů. Druhá etapa nás zavedla na západní pobřeží, kde jsme si mohli vychutnat úchvatné výhledy z místních útesů na moře. Pod vedením trenéra Vojtěcha Berana jsme se dozvěděli spoustu nových poznatků o tréninku či výživě a s fyzioterapeutkou Terezou Beranovou jsme se naučili, jak správně protáhnout a posílit své tělo, tak aby nás nic nebolelo a mohli jsme se tak naplno věnovat cyklistickému tréninku. Celkem jsme najeli přes 600 kilometrů a nastoupali úctyhodných 5000 výškových metrů.

Poslední den jsme si užili rozlučkovou vyjížďku do městačka Llucmajor, kde jsme si vychutnali poslední kafičku s místním skvělým mandlovým koláčem.

 

Na Mallorce je svět v pořádku. Přesvědčte se sami a přidejte se k nám na kemp ještě letos! Rezervace ZDE.

Veškeré fotgrafie naleznete ZDE

Alltraining.cz

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT