Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Když bike Holidays, tak s Alltraining.cz na prosluněné Mallorce!

Publikováno | Sdílet:

Když bike Holidays, tak s Alltraining.cz na prosluněné Mallorce!

Aprílový duben se opravdu povedl a přivítal všechny nadšené cyklisty přímo královsky. Na účastníky čekal kompletní program a servis od Alltraining.cz a teplé počasí se sluníčkem, dobrou náladou a spousty kilometrů. Rozjezd do sezóny si přijela užít, jak jinak, než opět skvělá parta cyklistů ze všech koutů České republiky.

Pod odborným vedením trenéra Vojty Berana a kolektivu Alltraining.cz se uskutečnil kemp pro hobby cyklisty a všechny nadšence do kol s názvem Active bike holidays. Z názvu vyplývá, že hlavním cílem účastníků bylo užít si kilometry v sedle kola na prosluněné Mallorce, zlepšit kondici a užít si party cyklistů kolem sebe.

Na zahájení 1. 4. 2014 se sešla velmi různorodá parta cyklistů. Všichni se ubytovali ve čtyřhvězdičkovém hotelu Iberostar Cristina s výbornou kuchyní a těšili se na oficiální zahájení kempu a seznámení se všemi čtyřiceti třemi účastníky.

Na první besedě proběhlo představení realizačního teamu v čele se zkušeným trenérem Vojtou Beranem, který představil, co na naše cyklisty během nadcházejích deseti dnů bude čekat. 

Pro efektivní trénink je hned na počátek kempu zařazen zátěžový test. S využitím všech pomocníků, wattmetru od Cycleopsu a cyklocomputeru Garmin, byly všem stanoveny aerobní a anaerobní prahy. Podle výkonnosti byli cyklisté rozděleni do skupin, které pak vedli trenéři Vojta Beran, Tereza Trefná, Martin Čapek, Peťa Krtičková, Jirka Blažek a Terka Kinštová. Realizační team doplnil náš mechanik Petr Švík, který každému účastníkovi nastavil posed a každý den vyladil kola Specialized Tarmac tak, aby si každý užil Mallorcu naplno.

Specialized připravil pro účastníky i možnost otestovat jejich letošní top modely v malorském prostředí. Model Venge se výborně uplatnil v rovinatých etapách a v boji se soupeři na rovině a při spurtech, model Roubaix zas pomohl vyhladit každou nerovnost na silnicích během jakékoli etapy.


První den se skupiny vydali směrem na Llucmajor, aby se jednotliví účastníci sžili se skupinou a najeli první kilometry.Při zahájení všichni účastníci obdrželi Lawi dresy, které během dalších tréninků jednotily "balík" a celá skupinka tak vypadala jako řítící se profesionální team, který po pár dnech frčel pěkně rychle a tak si cyklisté mohli připadat jako opravdoví závodníci.


Následující den se počasí mračilo, ale i přes to se cyklisté nenechali odradit a vyrazili na Randu. Všichni si tak vyjeli první větší kopec, a protože jsme měli v turnusu hodně šumaváků, z nebe jim přistál krátký pozdrav tekutého sněhu ze Šumavy.

Od toho odpoledne už na Mallorku přišlo jen slunečné počasí a až do konce se na obloze neobjevil ani jediný mráček.

Posledním rovinatým tréninkem z prvního bloku byla legendární etapa na Cap Formentor. Většina skvěle připravených borců zvládla porci přes 200km s přehledem a vytvořila si tak osobní rekord, na který mohou být právem pyšní. Ti, kteří se necítili na takový výkon, využili přiblížení teamovým autem. Všichni se setkali na nejsevernějším cípu Mallorky a vychutnali si krásného slunečného počasí v sedle kola.

Díky komplexnímu programu, který nenabízí jen trénink, ale i profesionální přístup k regeneraci, mohli všichni využít během celého kempu masáže, Compex, bazén a saunu, aby byli na další trénink připraveni.

Večerním zpestřením byly i dvě naučné besedy. První besedu s tématem o využití novodobých metod k tréninku a výživě připravil Vojta Beran. Druhou pak byla přednáška zkušené fyzioterapeutky olympioniků Terezy Trefné o regeneraci ve sportu a jejích možnostech. 

Další blok se nesl ve znamení rychlosti a silové vytrvalosti. Zamířili jsme v něm i do kopců. Šestý den byly na programu spurty. Po rozjetí se cyklisté seznamovali se správnou technikou ovládáním kola, aerodynamickým posedem a dalšími dovednostmi, které vyvrcholily až v nácvik sprintu.

Všichni byli šikovní a rychle se učili novým dovednostem. Vše bylo zakončeno spurterským závodem, ve kterém vyhrál zkušený šumavák Láďa Šíma. Večer se pak všichni pobavili u videa, které každého zachytilo při jeho technických momentech nácviku techniky.

Dále na cyklisty čekaly dvě kopcovité etapy. Bylo tedy nutné mít dostatečnou zásobu tekutin a energie. Každodenní energetické doplňování ztracené energie bezvadně posloužily tyčky a gely od Nutrendu. I iontový nápoj Unisport byl vždy na blízku a jezdci jej mohli doplňovat i během tréninku z doprovodného vozidla na předem domluvených místech.

První den v horách byla připravena méně náročná stoupání, aby se nám všichni pěkně zapracovali do tréninku. Na trénink s námi vyrazil i cyklokrosař Martin Bína a ukázal, jak se jezdí nejen do kopce, ale taktéž i ve sjezdu. Cyklisté se vyhoupli do malebné Valdemosy a pokračovali přes Calvii do Palmy přes několik dalších stoupání.

Vrcholem kempu byla královská horská etapa, která přinesla krásné výhledy, okouzlující jarní přírodu a modré nebe.

Druhá horská etapa vyvedla ty nejzdatnější až na oblíbenou Calobru a většina našeho mužstva se pod vedením zkušených trenérů vydala do přístavu Sa Calobra a ten den nastoupala ke třem tisícům metrů.

Zkrátka nepřišli ani ti, kterým se tolik do pedálů šlapat nechtělo. Naše motospojka jim pomohla do největšího kopce a s náskokem si volně projeli taktéž centrálními horami a užili si výhledy na horská jezera a sjezd do Solleru.

Po slavnostním ukončení a ohodnocením výjimečných výkonů kempu, kde každý za své snažení obdržel ceny od našich partnerů -  Nutrend, Parktool a Specialized, se všichni rozloučili nad sklenkou lahodného „oblíbeného zla“ (alkoholu). 

Závěrečný trénink se nesl v pohodovém duchu do malebné zátoky Cala Pi, kde se rozloučili se sluníčkem a poté se všichni rozletěli s nevšedními zážitky zpět do České republiky.

Libor Menšík: "Rád se za tou skvělou partou vrátím!"

Zdravím na Mallorku a vzpomínám na krásné počasí, ujeté kilometry, odborné vedení a bezvadné zázemí. A to všechno díky Alltraining.cz a lidem, kteří za ním stojí.

Díky za prima aktivní dovolenou a za nastartování nové cyklistické sezóny. A už teď se těším, až vás, které jsem na kempu poznal, budu potkávat při závodech v ČR.

Za rok na Mallorce zase na viděnou! Libor

Pečenka Vratislav: "Alltraining.cz profesionálové na svém místě!"

Ještě jednou velké díky za uplynulé dny a skvěle připravený kemp. Klobouk dolů před profesionalitou a nasazením celého Tvého týmu. Není nic, co by mi scházelo, či se snad dalo vytknout. Jen tak dál a příští rok se budeme těšit na viděnou! Vráťa


Vašek Kutner: "Mallorka s Alltraining.cz - SKVĚLÝ NÁPAD A JEŠTĚ LEPŠÍ ZÁŽITEK!"

Když jsem někdy v září loňského roku začal přemýšlet o tom, jakým způsobem pojmout cyklosezónu 2014, tak mne, silničáře - amatéra,  napadlo zkusit něco nového, a sice poctivou zimní přípravu spojenou s aktivním a intenzivním najížděním jarních kilometrů, ideálně někde v teple.



Zbývalo vyřešit prostou otázku - jak a jakým způsobem, případně kde... Během dlouhých sychravých podzimních večerů a intenzivního bádání na internetu byla tato otázka zodpovězena - zkusím své štěstí na Mallorce pod vedením Alltrainingu. Pro tuto myšlenku jsem brzy nadchnul i svého bratra Pavla, rozhodli jsme se tudíž vyrazit oba dva.

Musím říci, že jsem byl velmi mile překvapen již na samém začátku vstřícností a přístupem lidí z Alltrainingu, neboť již druhý den po vyplnění objednávky na netu se mi ozvali, vše mi detailně vysvětlili a zodpověděli mi všetečné otázky. Pak již zbývalo jen přežít zimu a těšit se na duben.

Prvního dubna (ne, nebyl to Apríl) jsem se i s bratrem ocitnul na letišti v Palmě, odkud nás Vojta odvezl na hotel, kde proběhlo ubytování, a poté i večerní instruktáž a předání informací k průběhu celého kempu. Začal jsem tušit, že půjde tak trochu do tuhého - počínaje ranní rozcvičkou a konče tréninkovým výjezdem na mys Formentor, který měřil "pouhopouhých" 200 km, stejně tak i následným tréninkovým blokem v horách.

Další den proběhly zátěžové testy, dle kterých nás Vojta rozdělil do 3 výkonnostních skupin, já i bratr jsme se ocitli ve skupině číslo 2.

První tři dny byly ve znamení tréninku v rovinatém prostředí, ke zpestření došlo při výjezdu na vrchol Ronda, kde nás zastihla několikahodinová dešťová přeháňka připomínající konec světa.

Nakonec jsme ale všichni v pořádku dojeli zpátky domu na hotel, kde na nás už čekal mechanik Petr a masérky Péťa, Terka, Terka a masér Jirka, díky jejich pomoci, zkušeným rukám a radám jsme se brzy zbavili únavy a byli jsme připraveni na další tréninkový den.

Obávaný Formentor proběhl čtvrtý den, počasí se umoudřilo. Bylo krásně nebe bez mráčku a téměř bezvětří, tudíž ideální podmínky pro pokoření bájné hranice 200 km na kole v jednom dni.

Během každého tréninku jsme byli instruováni trenéry Vojtou, Martinem, Jirkou a Péťou o nutnosti pravidelně jíst müsli tyčinky a gely od firmy Nutrend, stejně tak i o pití iontového nápoje od stejné firmy.

Musím říci, že jsem byl příjemně překvapen tím, že tyto potravinové doplňky jsou plně funkční a že opravdu pomáhají. Večer po návratu z Formentoru proběhla v blízké hospůdce decentní oslava. Pro mnohé z nás to byla první dvoustovka v životě.

Po dni pauzy vyplněném lenošením u hotelového bazénu nebo návštěvou Palmy následoval blok věnovaný výuce sprintu a jízdy v horách.

Jízda ve sprintu byla nahrávána na video a večer pak konzultována během večerního sezení na hotelu. Je zajímavé vidět sám sebe na kole a poslechnout si rady od lidí, kteří této problematice dokonale rozumí.

Horský blok sestával ze dvou dnů ježdění v horách na západě Mallorky. Zvláště druhý den a druhá etapa, která byla neoficiálně nazývána Královskou, byla pro mne velmi zajímavá - na 160 km jsme dle skupin nastoupali něco mezi 2 300 - 2 700 metry převýšení. Pro mne též osobní rekord.

Rad bych zde podotknul, že bez perfektní organizace celého kampu, bez ranních rozcviček, strečinku před i po tréninku (zvláště chlazení unavených nohou v hotelovém bazénu bylo neobyčejně účinné) a večerních bloků masáží, fyzioterapií, compexu,

přednášek na téma sportovní výživy, trénink, regenerace a nastavení posedu na kole bych stěží byl schopen odjet Formentor i poslední etapu v horách. Je vidět, že když se věci vezmou za správný konec a dělají se poctivě a pořádně, tak je i nemožné možné...

Chtěl bych tímto zároveň i poděkovat celému teamu Alltrainingu, který se o nás celých deset dní bezchybně staral,  takže Vojto, Terko, Péťo, Terko, Jirko, Martine a Petře, díky moc za báječný čas strávený na Mallorce a příští rok opět na viděnou!!! Vašek



KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT