Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Když slunečné Bike holiday, tak jedině s Alltraining.cz na Mallorce!

Publikováno | Sdílet:

Když slunečné  Bike holiday, tak jedině s Alltraining.cz na Mallorce!

Ptáte se, jaké to vlastně bylo? čtyřicetjedna účastníků dorazilo na Mallorku užívat prázdnin na kole. Počasí při příletu moc nadějí na opalování nedávalo, ale opak byl pravdou. Další dny se již slunce vrátilo nad místní silnice a Bike holiday camp se rozjel naplno. Jak si kemp užil Petr, Richard, Pepíno a Zuzka?

Po absolvování zátěžových testů, pro rozřazení do tréninkových skupin, se vyrazilo na čtyři rovinaté etapy s cílem roztočit po zimě nohy, získat kolo do ruky a užít si jízdy v balíku. První kopec přišel až ve 200 km etapě na Cap Formenor, kde mnozí pokořili sami sebe a potrénovali nejen nohy, ale i vůli. Po dni volna, kde se snažili načerpat síly masáží, Compexem či procházkou, přišly profilově náročnější etapy.

Odměnou byly skvostné výhledy z útesů a slunce v paprscích kola. Kořením kempu byl i trénink spurtů a různé techniky jízdy v kopcích, které byly několikrát pilovány a otestovány závodem na téměř 10 km dlouhý Lucc. Nezahálely však ani doprovody. Každodenně využívaly projížďky na dobře připravených kolech po krásách Mallorky. Odměnou byla relaxace, společné zážitky a kávička. Ve zkratce tento kemp byl směsicí kola, slunce a relaxace.


Pepíno užívá na mallorce nejen kolo, ale i skvělou místní kuchyni

Parta kluků z Chomutova pojala Bike holiday camp po svém. Po ranní rozpravě jsme vyráželi na poctivý cyklistický trénink po vlastní ose. Cyklistika v naší grupě byla okořeněna mnoha rozmanitými chutěmi Mallorky. Každý trénink jsme doplnili energii na trase místními specialitami především z pestré nabídky darů moře.

Díky perfektní Vojtově objednávce počasí nic nebránilo si naplno užít aktivní dovolenou v sedlech Specialized kol. Někteří zde přehodnotili svůj životní styl a rozhodli se přesídlit z pohodlí jachty a osedlali silničního kola. I díky namasírovaným svalům jsme zvládli za 7 dní 500 km, několik talířů delikates, pár litrů lehkého vinného střiku a užili spousty pohody.


Zuzka Víšková se otrkala se silničním kolem a užila slunné mallorské pláže a silničky

Mallorca Alltraining camp jsem absolvovala letos po třetí. První rok jako běžný doprovod, tento rok podruhé jako členka "holiday teamu". Využila jsem možnost jezdit na výborně připraveném kole pod odborným vedením.

S parťačkami z "holiday teamu"jsme absolvovali několik vyjížděk pod vedením trenérky Katky nebo i samy. Objevovaly jsme krásny Palmy, užívaly příjemných chvil v kavárničce, vyjeli na horskou prémii k hradu Bellver. Dalším cílem našich cest byl Cap Blanc nebo Cala-Pi s nádhernými výhledy na mořskou zátoku. Využili jsme i možnosti svést se doprovodným vozem do Valdemossy, kde slunce umocnilo dojem z tohoto romantického místa. Výborným doplňkem byly masáže, kterými masérky Kačka a Péťa zrelaxovaly naše těla.

Na několika večerních přednáškách jsme se dozvěděly množství zajímavých informací nejen pro vrcholové sportovce, ale přínosné i nám hobíkům. Strávili jsme tak spolu s našimi protějšky příjemnou aktivní dovolenou, umocněnou slunečným počasím. Partnerkám cyklistů, které mají jízdu na kole alespoň trochu rády, mohu takto strávené chvíle na Mallorce jen doporučit.


Je Mallorca s Alltraningem drahá nebo levná?

Klasické rčení říká, že nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci. A přesně to platí i o cyklistickém campu Alltraining Mallorca.


Na první pohled je to s Vojtou dražší, než u některé konkurence, ale opravdu jen na první pohled. Pokud si člověk spočítá, co za své peníze dostane, zjistí, že by těžko našel srovnatelnou nabídku za tak slušné peníze.

Začne to tím, že do letadla stačí si vzít jen trochu oblečení, tretry, pedály, tachák a brašničku pod sedlo (a trochu kondice…). Vše ostatní na účastníky čeká na Mallorce. Vyzvednutí na letišti, 4* hotel s vynikající stravou, karbonový Specialized Tarmac seřízený na účastníkovu velikost, dresík, neomezené ionty, možnost otestovat hned několik SWORKS silniček v různých velikostech, každá s cenovkou 200.000, k tomu denně profesionální, zkušený a ochotný mechanik – takže jen vyrazit na trénink.

Ten začne výkonnostním zátěžovým testem laktátové křivky a po rozdělení do družstev je dále odborně vedený profesionálním trenérem pro dosažení výrazného zlepšení výkonu. A je fakt, že ve skupině cca 12 cyklistů se člověk občas i hecne k výkonu, který by sám nedal ani náhodou.


A to nejlepší na konec, po tréninku skoro neomezené využití 3 profesionálních fyzioterapeutek (skvělá sportovní děvčata s vysokoškolským vzděláním z fyzioterapie a sportovní praxí) pro regeneraci unaveného těla cyklistova a večer velmi přínosné semináře o tréninku, regeneraci, fyzioterapii,… – no nekupte to, když tohle vše máte už v ceně.

Jistě, dají se pořídit levnější campy, ale poměr výkon/cena je u Alltrainingu fakt skvělý a když se k tomu přidá dobrá parta, kterou jsme tam měli, není jediný důvod nejet.

Pravda, stálo to trochu námahy, ale cca 900 km pod odborným vedením ve skvělé partě podobných bláznů za krásného počasí je balzám na tělo i duši !


Jen lituji toho, že jsem nezačal s Vojtou jezdit dříve. Myslel jsem si totiž, že na to zdaleka nebudu mít fyzičku, ale upřímně mohu potvrdit, že camp bez jakýchkoli problémů zvládne každý, kdo najede i třeba jen 2.000 km za rok. Jistě, bude v pomalejším družstvu, ale o to větší pohoda a legrace. No a 1. a 2. družstvo, to už je pěkná jízda – jednička střídá špic a naše dvojka se snaží uviset za ní v balíku, který se po rovině řítí někdy i 40 km/h – to nám pak ty kilometry pěkně přibývaly.

Ještě jednou díky celému týmu Alltrainingu a za rok určitě nashle na Mallorce. Ríša

Petr stihnul Mallorcu na poslední chvíli, ale užil si ji parádně!

Oceňuji, že jste mě vzali, i když byl “holiday” camp již plně obsazen.

Výborná je možnost vyzkoušet si na několik dní exkluzivní kola z celého sortimentu Specialized, kola jsou ve výborném stavu a péče mechanika vyloženě na míru. Mile mě překvapila možnost využití služeb fyzioterapeuta Terezy nejen na bolístky pořízené během vlastního kempu, ale i na ty, které si člověk už přivezl z domova. Hotel ok, výběr jídla výborný – člověk se musí hlídat, aby paradoxně ještě spíš pár kil nepřibral. Nejhorší pro nás, slabší povahy, je, když je něco v ceně.

Bál jsem se ježdění v neznámé skupině , ale sešla se parta, ve které se nikdo nemotal, do kopců se jezdilo co kdo snesl, ale vždy ohleduplně k ostatním. A vždy se případně počkalo na posledního, žádné stresování ani “natahování tlamy” se nikdy nekonalo.

Trenéři byli v pohodě, trpěliví, vysvětlili co může cyklista dělat pro svoje zlepšení a vždy dali každému svobodnou volbu zda si techniku vyzkouší či si pojede po svém. A neskončilo to jen obecnými radami, ale i individuálním doporučením – posed, držení řidítek, jak jet do kopce, jak svištět dolů. Přeci jenom každý na kole sedí trochu jinak.

Občerstvení na výletech vždy ve správný čas, jízda se nikdy netříštila zbytečně častým zastavováním. A vyjíždění v 10.30 znamenalo možnost se celkem vyspat i když se večer předtím trochu pařilo. Občasná večerní besídka byla příjemným zpestřením (Svorada, analýza laktátové křivky, základy regenerace).

Povedená akce, mínusy bych si musel vymýšlet. Tak za rok opět s chutí znova… Petr

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT