Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Kemp Holidays: Chlapi pořádný trénink a ženy pohodové cyklovýlety po Mallorce?

Publikováno | Sdílet:

Kemp Holidays: Chlapi pořádný trénink a ženy pohodové cyklovýlety po Mallorce?

Účastníci si užili legraci, spousty kilometrů, ale i aprílové počasí. První skupina hltala tréninkové kilometry v tréninkovém tempu a mohla by konkurovat ostatním skupinám z předešlých kempů. Na špici tahali bývalí profesionálové, jejich manželky však neleželi na pláži, ale vytvořili skupinku Holidays, která si užívala cyklovýlety po Mallorce. Závěr kempu nám zpestřili naši nejlepší cyklisté František Raboň a Zdeněk Štybar, kteří nám povyprávěli jak to chodí v profipelotonu. Jak si užili kemp Petrové, Ctirad, Anička a Lenka?

Týden  cyklokempu na Malorce- Holliday

První obavy z výletu za sportem, vzhledem ke špatné předpovědi počasí , se rozplynuly milým přivítáním na letišti zalitým sluncem. Čekal na nás trenér Ivan a celou skupinu přepravil do krásného hotelu. Hned po večeři následovalo  seznámení s programem kempu a celým týmem alltrainingu.

Po otestování  naší výkonnosti  nás Vojta rozřadil do tří skupin. Po prvních dvou dnech hezkého počasí a trénování jízdy v rovině i v kopci, jsem se mohla na dlouhý výlet na Formentor přesunout do výkonnostnější skupiny.  Pod vedením Ivana a Terezky, posléze i Vojty , jsem zdolala 108 km k majáku. Kopečky mi daly zabrat , ale  zážitek to byl nádherný.

Další dny nám trochu pršelo, ale i přes to se program podařil. Naše skupinanavštílilaSoller,  Valldemosu i Palmu.  Při regeneraci v Palmě, promoklé na kost, jsme zaskočili číšníka v kavárně.  Potřebovali jsme svařák, abychom si zahřáli ruce a usušili  promoklé bundy. Venku šla pára od pusy.  Horké víno jsme dostali, ale dotazem na cukr byl Malorčanvyveden  z konceptu zcela.  Celá kavárna nás měla na mušce. Večer jsme završili v sauně. Na druhý den již nepršelo pauza v treninku nám prospěla a mohli jsme najíždět další kilometry.

Moc se nám líbily společné večery s besedou nad proběhlým tréninkem v hospůdce či při setkání s profesionály – závodníky  Štibarem a  Raboněm. Úžasnou relaxaci pro nás přichystal masér René a fyzioterapeutka  Terezka, bez nich by to nešlo. Vojta měl připravené hezké tréninky při kterých jsme poznali velkou část ostrova.

Budeme se rádi na Malorku vracet  , škoda , že už týden končí

 S pozdravem Lenka

Jak strávit aktivní dovolenou aneb jak si nezkazit oči

Jako bývalý aktivní cyklista se občas svezu na kole a s kamarády jsme řešili, zda si nezajezdit někde v teple, kde by to bylo příjemné. Vzhledem k tomu, že jeden z kamarádů měl zkušenosti z Mallorky s „alltrainingem“, tak bylo více méně vše jasné. Společně jsme se přihlásili na poslední termín pod názvem „ Holiday“. Tak jsem si nabalil hodně civilního oblečení a čtení, protože na dovolené přece pojedeme tak 60-70 km a pak si budu číst, povalovat se u bazénu a chodit po kavárničkách, no prostě dovolená.

Po příletu na Mallorku a seřízením kol jsme vyrazili na krásný prosluněný výlet, paráda. Avšak při společném večernímsetkání nám Vojta vyjevil svůj tréninkový plán, no připomnělo mi to přípravu na 100 km družstev na olympiádě…Naštěstí díky skvělému zázemí fyzioterapeutky Terezky, masérovi Rendymu, mechanikovi Tomášovi a trenérům Vojtovi a Ivanovi jsme to zvládli, a to včetně dosažení opačné stany ostrova- Formentoru, bratru nějakým 213 kmv jednom zátahu. A zvládli to opravdu všichni. No,pravda, časem se našli nějací simulanti, ale tréninkové dávky nakonec zvládli všichni. Byli jsme zasvěceni do tajů spurtování, jízdy na těžký převod do kopce, nástupů v kopci, no prostě taková malá Tour de France.

Celý pobyt byl ještě proložen zajímavými besedami na téma správného tréninku, výživy, regenerace, strečinku, takže skoro jako profíci...Joo, ti tam byli taky, na besedě jsme měli F. Raboně a Z. Štybara, takže byl čas i na otázky, které se v televizi moc neřeší. Dokonce jsme na jeden trénink vyrazili s F.Raboněm st. A F. Raboněm ml. A ti nám v kopci ukázali jak se jezdí, udělali z nás prostě trhací kalendář.

Příjemným faktem byla skutečnost, že jsem se zde sešel se svými bývalými souputníky R.Čermákem
(Kolo pro život) a F. Raboněm st, takže bylo na co vzpomínat.

Závěrem mohu všem milovníkům cyklistiky takovýto camp jedině doporučit, je to opravdu o opravdové cyklistice.. i na posezení u sangrie či piva se čas našel..  Jo.. a oči jsem opravdu neměl čas si zkazit čtením..

Ctirad

Teď vím, že chci na kole jezdit víc

Už si moc dobře nepamatuji větu, kdy mě kamarádi zvali na kolo do Alp na super poježdění při závodech Tour de France. Za to si ale velice dobře pamatuji na jména Col du Calibier, Croax de Fer a Col de la Madeleine. Ano jsou to sedla ve francouzských Aplách, sedla, kde jsem krvácel za kochajícími se kamarády. Zdravě jsem se naštval a vyhrálo přesvědčení, že kochání na kole v Čechách mě už dál nedovede. A tak přišla na řadu změna, celosezónní trénink začínající se vším všudy – jarním základem na Mallorce.

Jsou to už 4 roky, tím pádem absolvované letošní jarní objemy na Mallorce můžu srovnávat už se 3mi jarními výlety na Mallorcu. První z nich byly nesmělé a neorganizované, zařídit si sám hotel, musel jsem si sbalit vlastní kolo do letadla a vymýšlet program kudy kam jet. Něco kilometrů jsme sice najeli, ale tento rok jsem si uvědomil, že slogan „Trénuj Chytře“ má něco do sebe. I proto se s vámi chci podělit o dojmy z organizovaného campu Alltraining.cz.

Jsem amatérským hobby cyklistou a tak mě výzva kamaráda „pojeď na Holiday camp“ nenechala chladným. Trénovat trochu systematicky jsem chtěl, ale rozhodně nemám na to se prohánět se závodníky. To se ukázalo jako dobrá volba. Měli jsme k dispozici zařazení do 3 skupin podle výkonnosti, nikdo nemusel mít strach, že bude trénovat pod své možnosti, nebo že se přetrénuje. I rozdělení je profesionální, podle zátěžového (laktátového) testu, který má každý v ceně. Tam se zjistí kolik mé tělo vydrží při dané zátěži. A podle toho nám i do jednotlivých skupin trenér „naordinoval“ trénink.

Na začátku jsem vyfasoval luxusní kolo Specialized Tarmac se slovy mechanika Tomáše:„ Kolo máš nastavené na míru. Chci, aby ses cítil jako závodník. O kolo se ti budu kompletně starat , stačí říct, co budeš potřebovat“. A to se tak i dělo. Po třech dnech jsem ani nemusel nic říkat a kolo bylo namazané a dofouknuté, já mohl jen nasednout a jet na naplánovaný trénink podle Vojty Berana. To mě snad nadchlo nejvíce, protože Mallorku zná dokonale, nemusíme sami bloudit a hledat v mapách, kam jet. Naplánoval nám trénink nejen podle délky, ale i systematicky. Na začátek rovinky na rozjetí, potom zařazení silového tréninku a samozřejmě i kopce v druhé půlce kempu. Zařadil nám i trénink spurtů, který byl příjemným zpestřením.

Počasí nám přálo tak akorát (nerad jezdím ve vedru) a tak byl super i příjem ionťáku, který nám vždy na trasu přivezl sympaťák Renda v doprovodném voze (ionťák byl v ceně campu zdarma). Od Rendy jsme si mohli vychutnávat profi masáž - jako opravdový závodníci. Na relax bylo času dost, mě se líbila možnost vyzkoušet uvolnit svaly Compexem, nebo i protažením s fyzioterapeutkou Terezkou, to byl nádherný pocit ze skutečné cyklistiky.

Možná ten svět cyklistiky, který mě v těchto momentech obklopoval ze všech stran, mi udělal největší radost. Díky tomuto campu jsem tak v deseti dnech měl možnost dozvědět se spoustu zajímavých informací od závodníka Ivana Rybaříka, který nás trénoval spolu s Vojtou.

Nezapomenutelný byl i krátký rozhovor se Zdendou Štybarem a Ferym Raboňem, díky kontaktům Vojty Berana, který je ve světe cyklistiky doma. Možná i proto jsem se součástí cyklistiky cítil i já sám. A to byl ten důvod, proč jsem byl moc rád, že na Mallorcu nejezdím sám, ale zaplatím si kompletní camp se vším všudy od Alltraining.cz .

Doporučuju všem co váhají , jestli tomu kolu nedat nějakou šťávu,

Petr

Dovolená na Mallorce se nám zdařila!

Petr Kodys (1955):

Se společností All Training jsem se seznámil, když jsem si chtěl dát seřídit posed na kole. Nakonec se z toho vyvinula spolupráce s trenérem Vojtou Beranem. Ten mi také sestavil tréninkový plán na míru. Dozvěděl jsem se i o tréninkových kempech na Mallorce. Protože jsem nechtěl jet sám, uvítal jsem, že je organizován program i pro můj doprovod, který na kole třeba vůbec nejezdí. Z objemu jsem měl zprvu trochu strach, a tak jsem se v rámci možností připravoval dopředu (cca 2 000 km – trenažér + silnice). Nakonec jsem se přesvědčil, že budu stačit první skupině, se kterou jsem v průběhu kempu najel necelých 950 km (za 7 dní).

S radostí mohu konstatovat, že jsem se v kempu naučil spoustu užitečných věcí pro své další sportování a seznámil se s partou stejně „postižených“. Určitě bude zdejší pobyt přínosem pro moji účast na závodech. S velkým překvapením mohu konstatovat, že jsem se naučil i regenerovat (protahování, které jsem nikdy nedělal a velice oceňuji, jak mi to pomáhá). Každému cyklistovi doporučuji, včetně začátečníků. Hodně se mi líbilo, že jsem se o nic nemusel starat, o kolo se staral vzorně mechanik, o tělo fyzioterapeutka a masér, o organizaci tréninku trenéři. Ubytování a strava byly na příjemné úrovni. Připadal jsem si jako profesionál, všem děkuji a nadále hodlám s trenérem pokračovat ve spolupráci, protože plnění tréninkového plánu mě skutečně posunulo k lepšímu výkonu. Kemp jsem si užil.

Anna Kodysová (1958)

Po pravdě řečeno jsem se na tuto dovolenou pranic netěšila a dokonce litovala, že zbytečně promarním vzácné pracovní volno. Manžel, cyklista, neřekl dopředu ani polovinu informací, a tak skutečnost, že místo oblíbeného trekového kola sednu na silniční speciál s nášlapy, byla nemilým překvapením. Jsem vcelku nesportovní typ s minimálním fyzickým fondem. Po zařazení do skupiny Holiday pod vedením trpělivého a milého Tomáše se chmury začaly lehce rozptylovat. Najeli jsme poměrně hodně kilometrů, užili si krásných malebných městeček s architektonickými zajímavostmi. Počasí nám sice příliš nepřálo, ale o to větší radost jsme měli z možnosti užít si masáže, seznámit se se základy protahování zkrácených svalů a v neposlední řadě byly zajímavé i večerní přednášky o lidském těle, jeho fungování a výživě.

Líbil se mi i zátěžový test v úvodu soustředění, který nám Vojta každému individuálně vysvětlil a doporučil další možné sportovní aktivity. Potěšil mě skutečně srdečný a milý přístup všech organizátorů i k nám, kterým velocipéd zase tak blízký není. Za strávené chvilky na Mallorce srdečně děkuji a upřímně mohu tento typ dovolené každému doporučit.






MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT