Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Kemp na Mallorce s Alltraining.cz v letním duchu

Publikováno | Sdílet:

Předposlední cyklistický kemp na Mallorce s názvem Bike Holidays I., který byl určen pro všechny sportovce pokročilejšího věku, je za námi! V tomto květnovém týdnu plném cyklistiky účastníci dokázali, že sportovat se dá v každém věku a sportovní kondice jim rozhodně nechybí. Pod vedením garanta kempu Vojtěcha Berana a díky propracované tréninkové koncepci každý den zvládali více a více kilometrů a naučili se systematicky trénovat.

Po přivítání všech účastníků jsme kemp klasicky odstartovali zátěžovými testy v příjemném prostředí hotelové zahrady. Zjistili jsme aktuální tělesnou kompozici, otestovali sílu nádechu a výdechu a zjistili hodnoty tepové frekvence, aby byly všechny tréninky co nejefektivnější.

První polovinu kempu jsme na kolech BMC brázdili střed a východ ostrova, kde jsme si vychutnávali krásné výhledy na moře a díky perfektním silnicím s hladkým asfaltem to byl ideální rozjezd pro všechny naše účastníky. Navíc nám přálo i počasí, kdy nás hřejivé sluneční paprsky provázely po celou dobu pobytu.

Jelikož jsou kopce kořením cyklistiky, nemohly chybět ani horské etapy na západním pobřeží Mallorky či výšlap na Orient. Stoupání, krásné výhledy a panoramata, slunečné počasí = skvělá forma aktivního odpočinku, který přináší pocit nadšení a euforii po zdolání každého kopce. O přestávkách jsme se občerstvili tyčinkami od Nutrendu, které nám dovezlo doprovodné vozidlo, a nezapomněli jsme si zpříjemňovat náročné cyklistické vyjížďky kávou a dortíkem v prosluněných mallorských kavárnách.

Po trénincích se naše osazenstvo na večerních besedách dozvědělo hodně nových, přínosných informací o tréninku, nastavení posedu, stravě a regeneraci. Na úplný závěr proběhlo slavnostní ukončení a odměnění těch největších dříčů a sportovců. Nyní už se těšíme na úplně poslední jarní kemp na Mallorce! Neváhejte a přidejte se k nám i Vy – startujeme už 17.5.!

 A co o kempu řekli naši milí účastníci?

Tonda

Celý kemp Bike Holidays s Alltrainingem byl krásný – úžasný program, super počasí, špičková péče o klienty, zkrátka jsem si to užil se vším všudy. Co se týká tras, nejhezčí pro mě byly vyjížďky v horách – na Orient a také nádherné výhledy západního pobřeží Mallorky. Jsem rád, že jsem se mohl naučit i hodně věcí z cyklistické teorie a stravování při sportování. Rád bych poděkoval Terezce, která mi dala do kupy rameno, a díky tomu jsem si mohl užít každý den na kole naplno. Velké díky patří i trenérům, kteří vždy byli skvělými motivátory a dokázali člověka vyhecovat k lepšímu výkonu – hlavně Vojta, když mě hnal do kopce pro prémii. J

Víťa

Ještě teď vzpomínám na náramné výhledy z horských etap, kdy jsme zdolali kopec na Orient a užili si spoustu krásných cyklistických zážitků. Chtěl bych také poděkovat celému realizačnímu týmu, který poskytoval všem účastníkům velkou péči. Zájezd jsem si užil a mnohdy jsem překonal sám sebe.

Petr

Z pohledu sedmdesátiletého vysloužilého sportovce velmi pozitivní celkový dojem z celého kempu! Užil jsem si krásnou cyklistiku a líbila se mi koncepce tréninků, kdy jsme se vždy před hlavním stoupáním pozvolna rozjeli po rovině a postupně se dostali do tempa. Díky!

Honza

Cyklistický kemp na Mallorce s Alltraining.cz jsem absolvoval v květnu 2019 a doporučuji jej všem silničářům jakékoliv výkonosti, kdo si chce zajezdit v prima počasí s bezva lidmi, o nic se nestarat a užívat si krásné krajiny a rozmanitého terénu je zde na pravém místě. Na začátku každého dne se dozvíte zajímavé věci o technice ježdění, sprinty, jízda ve skupině, jízda do stoupání, na větru, vše pod vedením bývalých profi jezdců. Zátěž je dávkována s nabývající intenzitou, ale vždy rozumně k aktuální výkonnosti. Všechny jízdy absolvujete na perfektně připravených kolech BMC, jsou to opravdu pěkná a kvalitní kola a hlavně dobře seřízená dle aktuálního jezdce, s čímž vám na kempu pomohou.  Po každé absolvované vyjížďce je účastníkům kempu věnována péče prostřednictvím řádného protažení vedené fyzioterapeutkou s následnou možností masáže či fyzio. Den je zakončen besedou na některé z aktuálních témat, trénink, výživa, rozbor techniky jízdy atd. kdo si myslí, že už vše ví, tak si to alespoň zopakuje J V hotelu je k dispozici bazén, fitko a hlavně tam výborně vaří pro doplnění přes den vydané energie. Za mě mohu říct, že kemp splnil moje očekávání a vyčistil mi hlavu, nic jsem neřešil a prostě frčel každý den na kole…

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT