Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Kemp v koutech: zábava, výuka techniky a skvělá tečka za bikovou sezónou!

Publikováno | Sdílet:

Kemp v koutech: zábava, výuka techniky a skvělá tečka za bikovou sezónou!

Druhá polovina října patřila již tradičnímu kempu techniky v bikeparku v Koutech nad Desnou. Za pravou mountainbikovou zábavou přijela skvělá parta lidí se stejným cílem - užít si poslední možnost vypilovat jezdecké mouchy před tuhou zimou po d vedením zkušených trenérů tréninkového centra Alltraining.cz.

Program kempu byl zcela jasný. Projít metodickou řadu technických prvků jízdy na horském kole od jednoduchých cvičení na rovné louce, až po komplexní zvládnutí těžkých sjezdů, klopených zatáček, pumtrackových úseků a na závěr i stále vídanějších rock garden


Program vždy začal ranní rozcvičkou, následoval denní program plný cyklistiky a ani večer jsme se nenudili. Tréninkové centrum Alltraining.cz pod koncepcí zkušeného trenéra Vojty Berana připravilo komplexní program, který efektivně a zábavně naučí jezdit na kole všechny výkonnostní i věkové skupiny.


Cílem celého prodlouženého víkendu bylo všechny naučit trénovat chytře a to se i povedlo!


Abychom, ale nestrávili celý víkend jen tvrdým drilem, naplánoval šéf trenér Vojta Beran i výlet k českému unikátu, vodní spádové elektrárně Dlouhé stráně. Všichni tak mohli i při krátkém výletu užít techniku hned v praxi a potrápit i trochu fyzičku.

Vyvrcholením každého učení je však vždy zkouška a převedení naučeného prvku do reálné situace, proto byl zcela logicky závěr kempu věnován závodu.

Všichni účastníci na vlastní kůži vyzkoušeli moderní postupy učení, které zahrnují nejen praktickou ukázku a nácvik, ale vše bylo názorně večer rozebráno i ve videorozboru, který velmi napomáhal individuální zpětné vazbě každého účastníka. Všichni se tak velmi rychle zbavili hrubých chyb a lepe si uvědomovali vlastní pohyb při průjezdu terénem. 

Večery byly věnovány teorii tréninku a historkám z uplynulé sezóny, masážím a potřebné regeneraci, která podpořila chuť do opětovného tréninku. To všechno mělo za následek rapidní zlepšení jízdních dovedností všech bikerů. Za velmi krátký časový úsek pouhých 3 dnů všichni udělali obrovský skok a posun kupředu.

 O pohodovém průběhu celé akce svědčila i rodinná atmosféra panující po celou dobu kempu. Třešničkou na dortu bylo počasí, které nám poměrně přálo a dodalo akci ještě bikově drsnější nádech. 

Na závěr patří poděkování i partnerům. Za možnost  pořádných biků děkujeme Specialized. Na jejich kolech se jezdilo opravdu krásně a lehce. Všem přišly vhod i energetické doplňky od Nutrendu, které napomohli tomu, abychom na kole užili naplno celý den.

 Daniel Matušek:

„Napříč všemi účastníky kempu jsme se shodli na tom, že jsme se za tyto tři dny naučili více než za svůj dosavadní život a také na tom, že bez těchto tří dnů bychom se na kole takto neposunuli do konce svého života.“

 

Zdeněk Morávek

„Na kemp jsem se těšil již celý podzim. Děkuji všem trenérům, že mě opět posunuly v technice o kus dále. Přínosem byly i besedy o tréninku a velmi mně pomohl i videorozbor, který mě upozornil na chyby pro mě neviditelné.


Koncepce pod vedením trenéra Vojty Berana, je přínosná pro všechny a vůbec se nedivím, že jeho nejlepší svěřenci patří k české špičce. Doufám, že se tam taky propracuji!“

 Zuzana Rajnochová

„Kemp byl super! Moc jsem si to užila. Největším přínosem pro mne bylo zbavení strachu, získání jistoty v průjezdu těžšími pasážemi v terénu. Za to celému Alltraining.cz děkuji a již teď se těším na další akcičku!“

 Zdeněk Víšek

„Ztuhlost na kole a strach z obtížných pasáží byla moje slabina. Uplynulé tři dny mě přesvědčili o opaku a teď si techniku z kopce dolů i užívám. Pro mne v mém věku je důležitá jistota a tu teď díky klukům trenérům z Alltraining.cz mám zarytou podkůží! Za to jim děkuji…“

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT