Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Kempy na Mallorce 2012 jsou tady - vše je připraveno na nevšední sportovní zážitky!

Publikováno | Sdílet:

Kempy na Mallorce 2012 jsou tady - vše je připraveno na nevšední sportovní zážitky!

Vše připraveno na šest turnusů tréninkových kempů s Alltraining.cz. Perných čtrnáct dní příprav na jarní tréninkové kempy jsou za námi. Dnes příjemných osmnáct stupňů, slunce a do hotelu nám přijíždějí první nadšení sportovci Racer kempu!

Když se trenéra Vojty Berana  a závoďáka Ivana Rybaříka stali kamioňáci, kteří se z Prahy rozjeli v mínus dvaceti plně naloženi naší jedenácti metrovou nákladní soupravou, netušili jsme, že vystoupíme v Barcelóně v kulichu a na Mallorce skoro s běžkama.

Ano, je to tak. První dny příprav v krásném hotelu Royal Cristina začaly krušně a než jsme za dvanáct dní projeli všechny trasy s výslednými 1800kilometry v nohách, vystřídali jsme všechny druhy oblečení a při našich „výletech“ okolo ostrova společně s našimi předními cyklistickými profesonáli (Václav Ježek, Martin Horák, Milan Kadlec, Tomáš Vokrouhlík, Robert Novotný, Roman Kreuzinger starší,..), nás doprovázelo zprvu studené počasí se sněhem, poté déšť a dnes krásné slunce s teplotou okolo 18 stupňů. V závěru přijel celý mallorský tým Alltrainingu. Mechanik Tomáš připravil krásná kola od Specialized a masér Renda s fyzioterapeutkou Terezkou nachystali pro všechny účastníky celou škálu regeneračních služeb se slovy: „Přijeďte cyklisti, už se na vás těšíme!“

Pohádka o tom jak Beran Rybě hřbet ohnul aneb přípravný kemp na Alltraining-Mallorca training camps 2012

Vždy jsem si přál stát se po vzoru svého táty kamioňákem a po několikaleté praxi učitele a profesionálního závodníka, se mi to konečně splnilo.

Vyrazili jsme s nadupaným Alltraining VW Crafťákem a velkým přívěsem směr Barcelona. Příjemná cesta trvala krásných několik dnů a na trajekt v Barceloně jsme se nalodili celkem bez problémů. Dokonce jsme si poprvé vyzkoušeli, jak se couvá s vlekem a jaké to je běhat po kolonádě v Barceloně v Alltraining elasťáčkách. Ihned po příjezdu jsme si totiž loupli klasický ranní běh s posilováním a přímořské klima nás hodilo do pohody.

Mallorca nás přivítala poměrně chladným počasím-studená vlnase nás asi držela v háku až z Čech. My se už ale viděli na kole. Hotel Royal Cristina byl plný všech možných Pro tour mančaftů a potkali jsme se s klukama z Kaťuše, Radio shacku a dalších. Zjistil jsem tak, že i profíci mají mezery v jídelníčku a umí si na talíř naložit velmi zajímavé věci.Po vyložení našeho náklaďáku jsme vyrazili protočit kopyta.

První den na mém Treku na vysokých kolech mi dodal chuť, kterou v Čechách bortil velký mráz.

Mistr Beran nám připravil nemilosrdný plán s ranními rozcvičkami a švihy které nešly pod pět hodin.

Na jednom ze švihů mi Vojta povídá: „Kamaráde, uděláme Ti posed.“ A tak mi Vojta po letech profesionálního závodění za hodinu ohnul záda a já poprvé v životě sedím na kole jako profík. První smíšené pocity vystřídalo nadšení a padla i první dvoustovka, na níž jsme v balíku rozebrali vše možné i nemožné.

Po dvou objemových blocích se začínáme cítit velmi silní a tak se už těšíme na účastníky prvního kempu. Vše je nachystáno na nevšední cyklistické zážitky pod vedením celého týmu Alltrainingu.

Ivan I., zelenanář:-)

Mallorca a náš Ivan II.:-)

Jak ideálně začít cyklistickou sezónu? Určitě někde v teple začít najíždět první kilometry. Pro většinu cyklistů v Evropě je tím teplým místem Mallorca. V první polovině února činil rozdíl teplot mezi ČR a zmiňovaným španělským ostrovem cca 20 stupňů. K překvapení všech i sem dorazila zima a sníh se objevil i na pláži. Tato podívaná naštěstí netrvala dlouho a teploty se vrátily k přijatelné hodnotě 8 – 12° a ve druhé polovině měsíce už bylo krásných dvacet.

Oproti loňskému roku jsme změnili hotel. Tentokrát jsme se zabydleli v komplexu Iberostar. Opět to bylo kousek od pláže, kde probíhaly ranní rozcvičky. Pro někoho je těžké se ráno přemluvit, když vlastně „nemusí“, ale při návratu na hotel je rád, že ji absolvoval a i ta snídaně pak líp chutná. A to nemluvím o tom, že se tělo „nastartuje“ a začátek tréninku je pak daleko přijatelnější.

Samotný cyklistický trénink je docela něco jiného, než člověk zná z domácích podmínek. Je zde pohromadě tolik cyklistů, že by se zde mohlo pořádat několik světových šampionátů najednou a ještě by se na hodně lidí ani nedostalo.

Z toho vyplývá, že není nijak složité si na začátku tréninku „chytit“ nějakou skupinu, svůj „vláček“ a s ním daný trénink absolvovat. A že jsou to kvalitní tréninky nemusím moc zdůrazňovat. Když se po nezvykle rychlém začátku rozkoukáte, zjistíte, že se ve vaší skupině pohybují jezdci stájí Leopard Trek, Kaťuša nebo jiní z ProTour popř. jiní profesionálové z ostatních týmů, kteří již ladí formu před závody. Pohybujete se tedy v kvalitním pelotonu a v intenzitách, které na domácím poli zažijete až za pár měsíců.

Po náročných trénincích (během deseti dnů se průměr na trénink pohyboval na 150km), je potřeba dobře zregenerovat. Tady poslouží již zmiňovaný čtyřhvězdičkový hotel se svým zázemím a velmi kvalitní a chutná kuchyně.

Za sebe musím říci, že těchto prvních 14 přípravních dní mě natolik naladilo, že už se nemůžu dočkat, kdy přijdou první závody. Ještě to chvíli potrvá, ale už teď je vidět, že dobře naplánovaný trénink a systematická příprava s kvalitním trenérem vás dokáže v relativně krátkém čase posunout hodně kupředu.

Ivan Šípal, člen Alltraining Lawi Racing teamu

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT