Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Kempy na Mallorce úspěšně zahájeny!

Publikováno | Sdílet:

První z našich kempů, který probíhal od 24.2. do 8.3. byl úspěšně zakončen a opustili nás i všichni jeho účastníci a věříme, že se brzy na něktré z našich akcí potkáme. Kemp byl plný cyklistických nadšenců od mladých nadějných cyklistů až po cyklity a cyklistky začátečnice, kteří hltali kilometry a užívali si krásy Mallorky.

 

V pondělí ukazoval teploměr 20 stupňů a obloha byla bez mráčku, proto první účastníci zamířili ihned  po příjezdu do naší půjčovny Mallorca cycling center, kde osedlali kola a vyrazili na projížďku po Mallorce. Druhý den ráno všichni podstoupili zátěžové testy a diagnostiku vnitřní stavby organismu, aby si každý mohl při tréninku hlídat tepovou frekvenci, regulovat své tempo a rozvíjet tak výkonnost. K tomu si mohli vyzklušet kvalitní přístroje Garmin a otestovat si co vše tyto chtré krabičky umí. Vše si mohli vyzkoušet hned odpoledne v praxi, když se vydali na první společnou vyjížďku s našimi zkušenými trenéry Vojtou a Adamem.

Pro každého účastníka čekal nachystaný a nastavený stroj od značky BMC nebo pro letošní sezonu kultovní zančka Colnago, takže každý si mohl vyzkoušet od základních modelů až po závodní speciály, které budou brazdit silnice na Tour de France.

V pátek dorazilo dalších 15 účastníků, kteří se k nám připojili. Kemp si přijely užít i dvě slečny, které obohatily jinak pánské osazení. Po zátěžových testech proběhlo rozdělení do skupinek, které se uzpůsobili výkonnosti a dané kondici. Skupinky se vytviřili tři a každá měla svého trenéra, který se po celou dobu tréninku byl vždy na blízku aby posktl rady a naučil všechny optimální jízdě ve skupině, ve které jsme strávili většinu vyjížděk.

První dny se jezdili spíše rovinaté terény, kdy se učili správnou techniku jízdy a sbírali kilometry a zkušenosti na trasy náročnější. První blok byl zakončený náročnou celodenní etapou na Formentor, kdy někteří poprvé v životě ujeli 200 km během jednoho dne. Únavu tak vystřídala radost a následoval zasloužený odpočinkový den, ve kterém se účastníci vydali do nedaleké Palmy nebo jen relaxovali u hotelového bazénu. Mohli také využít služeb našeho cyklistického centra, kde jsou speciální místnosti určené k regeneračním procedůrám a naše šíkovné masérky a fyzioterapeutky si umí poradit s každým problémem.

Poslední dny se jezdilo převážně do kopců, kdy si klienti mohli užívat nádherné výhledy po klikatých cestičkách kolem pobřeží. Projeli jsme celé pohoří Sierra de Tramuntana, kdy v královské horské etapě pokořili i bájný kopec Sa Calobra. Celé tato etepa měla opravdu velmi těžký profil (160km a 3000 výškových metrů) a velká většina našich účastníků bez problémů tuto naročnou etapu zvládla a za to jim patří velký obdiv. Na každém tréninku na doprovázelo naše auto, kde byla vždy na blízku energie od Nutrendu. 

Na kžadém tréninku nemohla chybět ani zastávka na nějakém oblíbeném místě, kde jsme okusili místní dortík a cafe 

Věříme, že si každý účastník kemp užil a že si posunuli své výkonnostní hranice zase o něco dál. Doufáme, že se setkáme na dalším kempu nebo v našem tréninkovém centru v Praze.

Rezervace na kempy naleznete ZDE.

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT