Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Kondiční blok na Benecku za krásného počasí s ideálními sněhovými podmínkami

Publikováno | Sdílet:

Kondiční blok na Benecku za krásného počasí s ideálními sněhovými podmínkami

Kondiční blok proběhl tak, jak má, procvičili jsme techniku skatu i klasiky, trénink síly i intervalů a na závěr bloku jsme si dopřáli borůvkové knedlíky U Piráta.

Veškeré prosby o sněhovou nadílku byly vyslyšeny, a tak kemp pod vedením Alltraining.cz nemusel být nahrazen bikovou variantou, ale účastníci si libovali v upravených běžkařských stopách právě čerstvě zasněžených.

Již pošesté sportovní nadšenci pilovali každodenně běžeckou techniku skate i klasiku.

Na prvním dni bylo nejtěžší dojet k hotelu, protože silnice byla zasněžená a hodně klouzala. Někteří uvízli pod kopcem, ale společnými silami jsme všechny účastníky „vystrkali“ k hotelu Žalý.

Čekal nás pětidenní tréninkový blok zaměřený zejména na kondici. Naši dlouholetí skalní příznivci se nenechali odradit původně nepříznivou sněhovou předpovědí a vyrazili již jako předvoj na několikadenní kemp rozvoje kondice na běžkách.

Každodenní rozcvička na rozhlednu Žalý prověřila připravenost všech sportovců hned po ránu. Zbytek dne byl strávený již na běžkách. Střídali jsme obě dvě techniky. Některým natolik chybělo kolo, že tréninky s námi absolvovali na snowbiku.

Náplň tréninku byla natolik pestrá, že se nikdo nenudil. Od soutěží a zábavných her, přes trénink techniky bez hůlek, pilování odrazu a skluzu až po specifický trénink síly a intervalů. Po intervalovém tréninku hlavní trenérka všechny pochválila, jelikož skoro všichni byli schopni intervalová měřená kolečka zvládnout téměř vždy ve shodném čase, a tak si zasloužili malou pauzu v místní chaloupce s borůvkovými knedlíky.

Kondiční blok je za námi a nyní očekáváme další účastníky, kteří přijedou vyladit techniku běžeckého lyžování ve čtyřdenním bloku.     

 

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT