Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Květnová cyklistika na Mallorce s Jaroslavem Kulhavým

Publikováno | Sdílet:

Závěreční kemp s podnázvem Bike Holidays ukončil sérii jarních cyklistických kempů na Malorce a nutno říct, že to byla rozlučka, jak se patří. Na kempu se sešlo více jak třicet účastníků, kteří byli na kolo a zejména na místní pohodovou atmosféru doslova natěšeni. Tento kemp byl výjmečný i tím, že se zde sešli rovnou tři olympionici, z nichž tou největší hvězdou byl bezpochyby olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý. Naši účastnici se tedy mohli těšit na program, který byl od rána až do večera nabitý a zejména skvěle propracovaný, a to díky tréninkové koncepci Vojtěch Berana. Na našich kolech prémiových značek Colnago a BMC jsme navštívili oblíbená cyklistická místa, jako je náměstí v Petře. Zde jsme jako vždy etapu tradičně zakončili dobrou kávou a proslulým mandlovým dortem v místní kavárně. Opět jsme obdivovali krásy západního pobřeží včetně perly Port de Soller a nevynechali jsme ani královskou etapu na nejsevernější cíp ostrova. Ve dni volna se naši účastnící věnovali zejména regeneraci, výletům nebo slunění na pláži. Pomyslným hřebem byla večeře v nedaleké tradiční Mallorské restauraci SaFarinera, kde jsme si užili skvělou neformální zábavu s fantastickým jídlem a neméně skvělým vínem.

Dle programu jsme celý kemp zahájili zátěžovými testy, na základě kterých vznikli dvě výkonnostně vyrovnané skupinky. Po úvodní instruktáži od profesionálních trenérů, kteří nedočkavým cyklistům vysvětlili, jak se pohybovat ve skupině, nám již nic nebránilo vydat se na první seznamovací vyjížďku. Vše se vydařilo na jedničku a my jsme se již mohli těšit na další tréninky. V následných třech etapách, jsme zvyšovali nájezdy. Třetí den před volnem jsme vygradovali první blok zvlněnou etapou měřící 120km s výškovým profilem 1350m. Poté následoval zasloužený den volna, kde si naši účastníci mohli vychutnávat regenerační služby, které naše Mallorca Cycling center nabízí. V útulných prostorách si mohli vychutnat masáž, fyzioterapii či myostimulátor compex. Mohli také využít služby trenérů a diskutovat s nimi o tréninku nebo výživě.

První rozjezdová etapa nás zavedla za krásami západního pobřeží, kde se jen těžko hledá rovina. Avšak díky úžasným výhledům, krásné přírodě a skvělým silnicím, patří tato etapa mezi top destinace pro cyklisty na Mallorce. Závěrečná etapa se nesla ve znamení výzev a překonávání sebe sama. Náš cíl byl nejsevernější cíp ostrova, bájný maják Cap Formantor. Tuto výzvu dokončilo sedm statečných, ale nejen jim patří velký obdiv. Všichni, kdo vyrazili, si vytvořili svá osobní maxima, když ne celoživotní, tak letošní. Takže za rok těch 200km padne znovu!

Celý kemp probíhal jako na drátkách. Od ranních rozcviček, přes jízdu na kole a následný strečink, až po večerní besedy. Naši účastníci se tak mohli cítit jako profesionální sportovci. Aby našim účastníkům nedošly síly, byla vždy na blízku sportovní výživa od firmy Nutrend. Velkým zážitkem byla aktivní účast Jaroslava Kulhavého na několika trénincích a nechyběla ani beseda, na které jsme se mohli dozvědět, jaké to je být úspěšným sportovcem, cyklistou.

Jaroslav Kulhavý a jeho hodnocení k našemu kempu:Velmi mě překvapila profesionální úroveň, na jaké je celý koncept kempů postaven, od zátěžového testu přes nastavení posedu na kole až po optimálně zvolené trasy a doprovodné vozidlo. Parádní jsou také možnosti regeneračních procedůr. Nejvíce se mě libí, že každý může zažít, jaké to je být alespoň na několik dní profesionálním cyklistou.“

A jak to viděli samotní účastnici kempu?

Libor: „Zhodnocení od Libora Vošickýho: Kemp na Mallorce s Alltrainingem je pro každého, kdo si chce, stejně jako já, za pouhý týden zvýšit počet najetých kilometrů z 50 na 700, idealní volbou. Neznám lepší místo, které by nabízelo takové množství různě náročných tras, což v kombinaci s partou sehraných cyklistických profilků a sportovních nadšenců z Alltrainingu učinil z cyklistiky radost a nikoliv boj o prežití. Již vstupní fyzický test pod vedením "šéftrenéra" Vojty Berana každého ubezpečí, že v následujících dnech nevypustí duši. K dispozici jsme měli perfektně vyladěná a Petrem servisovaná kola BMC, Terka s Verčou masážemi a fyzioterapií rozháněly poetapové bolesti nohou a zad a k tomu všemu ještě pravidelný strečink a užitečné rady Adama, co dělat, když má člověk pocit, že zítra už další etapu nedá. Takto špičkové zázemí, včetně doprovodného vozidla, pak umožní i méně zdatným cyklistům úspěšně absolvovat královskou, 208km dlouhou, etapu na Formentor. A co víc...druhý den být schopný opět dobrovolně sednout na kolo Ti, kdo kemp na Mallorce s Alltrainingem absolvovali mi dají jistě za pravdu, že strávený týden byl úžasný zážitek, který si zcela jistě bude chtít každý znovu zopakovat!“

 Veškeré fotografie naleznete ZDE

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT