Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Maják Formentor letos poprvé pokořen Alltraining.cz aneb nová silnice až na samotný cíp!

Publikováno | Sdílet:

Maják Formentor letos poprvé pokořen Alltraining.cz aneb nová silnice až na samotný cíp!

Rovinatý blok jsme uzavřeli tradičním tréninkem na maják. Jako milé překvapení pro nás Mallorčani připravili krásnou silnici až na samotný cíp ostrova. Počasí nám vyšlo perfektně: slunce a teplo každý den. Dnes máme volný den vyplněný regenerací a odpočinkem na další horský blok.

První tréninkový blok je úspěšně za námi a všichni účastnící tréninkového kempu Mallorca 2015 nabírají o volném dni nové síly do dalších švihů.

A sil budou potřebovat opravdu hodně, protože další, 4denní blok je zaměřen spíše na rozvoj výkonnosti a směřuje přímo do hor.

Ale to bychom předbíhali. Uplynulé 4 dny charakterizoval především rozvoj vytrvalosti a ekonomiky jízdy. Proto nejdelší tréninkům předcházely zátěžové testy, po kterých se všichni dozvěděli hodnoty svých tréninkových prahů.

Každý tak věděl, zda jede nad své síly nebo naopak pod své možnosti. Díky tomu mohl celý blok končit královskou etapou směřující tradičním směrem.

Tím byl nejsevernější cíp ostrova se svojí dominantou, majákem nesoucí název všem cyklistům známý- Formentor. Pro ty, kteří nevědí, o co se jedná, jde při jízdě s tímto cílem o jistých více jak 200 km.  


Ty jsou navíc v závěru okořeněny vždy prestižním špurtem ceduli „kruhový objezd“ nedaleko hotelu. Nejrychlejším mužem letošního prvního špurtu se stal Bruno Biscontini, v patách mu však byl Franta Klecker a v těsném závěsu Martin Bárta.

Tímto pánům špurtérům rovinaté královské etapy gratulujeme.


Nyní mohou všichni účastnící plnými doušky využívat regeneračních služeb a krás samotné Mallorky, aby načerpali energii pro další průběh kempu. Brzy se těšte na další informace o průběhu tréninku na slunné Mallorce.
 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT