Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Mallorca má oranžovou aneb první kempeři Alltrainingu na Mallorce

Publikováno | Sdílet:

Mallorca má oranžovou aneb první kempeři Alltrainingu na Mallorce

S prvními chladnoucími dny podzimu se snad v každém sportovci oddávajícímu se letním sportům probouzí touha po hibernaci. Letos jsem shodou okolností patřil ke skupině těch, kteří měli pobyt v teplých krajinách zajištěný dříve, než se ve mně samotná touha probudila.

Tréninkové zázemí Alltraining spadající pod odborné vedení Vojty Berana, jehož jsem svěřencem, mi umožnilo zúčastnit se prvního termínu po všech stránkách zabezpečeného kempu „Mallorca jaro 2010“.

Na samém konci února, po hektickém přeorganizování pracovního harmonogramu a důležitých technických a materiálních přípravách, jsem společně se patnáctičlennou skupinou konečně vyrazil do jižní části Evropy. Celonoční cestování na nás sice zanechalo jistou daň, ale touha po prvních letošních kilometrech a jasně stanovený tréninkový plán nás ihned po snídani a bleskovém zabydlení posadili na kolo a do poloviny obnažené nohy se rozmotali v záři prvních hřejivých paprsků.

Tréninkový deník hlásal „kompenzace, 3 hod, volně a švihově“. První kilometry, i přes desítky strávených hodin na trenažéru a válcích, navodily pocit lehké nejistoty ve skupině, kterou se nám všem po pár dnech podařila překonat. Velkou mírou k tomu přispělo odborné nastavení posedu, pedálů a pravidelná konzultace s Vojtou Beranem, doprovod a zkušenosti několikanásobného mistra světa Jiřího Boušky a přehlídka a živá demonstrace dokonalé techniky jízdy vysloužilých úspěšných českých reprezentantů Romana Čermáka a Radima Kořínka. Svaly, které jsme si během dne stupňovaně zatěžovali, nám neúnavně ošetřovala stále se usmívající terapeutka Terezka Trefná. Nutno podotknout, že s námi poctivě absolvovala každý tréninkový blok a po tréninku nám věnovala intenzivní péči až do pokročilých večerních hodin! V hotelu nám bylo k dispozici kompletní technické zázemí včetně mytí kol a mechanika. Nadstandardem byl také výběr ze čtyř příchutí iontových nápojů, které byly k mání po celý den zdarma. Důležitou součástí bylo stanovení tepových zón pomocí zátěžového testu, který byl rovněž zahrnut v ceně pobytu.

A jaký byl náš každodenní program? Každý den pro nás začal krátkou rozcvičkou a protažením pod odborným vedením, kdy jsme cíleně nastartovali metabolismus tuků. Následovala snídaně bohatá zejména na jednoduché cukry a po ní přišla příprava na vlastní trénink – dvouhodinové trávení nadmíru uspokojující snídaně, příprava kol, zajištění pitného režimu, finální nasoukání se do dresů a společný odjezd od hotelu. Všechny tréninky probíhali organizovaně ve skupině, kde bylo možné, jak nám Vojta během týdne dokázal, skloubit různorodé výkonností skupiny. Při jednom tréninku se naše skupina dokonce rozrostla až do počtu asi osmdesáti jezdců. Tréninkové objemy a intenzita představovaly opakující se čtyřdenní koncept – rozvoj AEP/základní vytrvalost/základní vytrvalost/kompenzace. Při objemnějších trénincích nám dělalo doprovod auto Alltraining, které přišlo nejednou velmi vhod – postihlo nás i několik nepříjemných defektů a v případě větší únavy jsme tak měli zajištěn odvoz zpět na hotel. Jeho posádka nám také zhotovila stovky památečních akčních snímků z tréninku. Neprodleně po tréninku jsme vždy odstartovali regenerační blok zpravidla v tomto pořadí: společný strečink, nadstandardní konzumace těstovin, sprcha, Compex, masáže a další procedury jako například detoxikace organismu. Poněvadž všechny tyto procedury byly zahrnuty v ceně pobytu, snažili jsme se je všichni opravdu hojně využít. Po velmi pestré a dlouhotrvající večeři následovalo vyhodnocení tréninku, konzultace a besedy s několika úspěšnými reprezentanty. Svou návštěvou nás tak poctili mistr světa na dráze Alois Kaňkovský, jeden z nejúspěšnějších profesionálů Milan Kadlec a trojici dráhařských mistrů doplnil Jirka Hofman. Náš večerní program by se pak dal označit jako individuálně společenský.

Za dvanáct dní pobytu jsme namotali téměř 1450 km a podívali se na nejproslulejší místa ostrova – Soller, Andrax, Inca, Llucmajor, Randa, Formentor a další. Tím největším zážitkem pro nás byly zejména právě výstup na Soller, či dvousetkilometrový švih na druhý konec ostrva k majáku Formentor. Počasí nám celkově velmi přálo, většina dnů byla příjemně prosvícena sluncem a dobrou náladou.

Na kemp Alltraining se prijel podíva i Radim Kořínek

Závěrem bych chtěl jménem všech zúčastněných poděkovat za neutuchající inspiraci všech výše zmíněných hostů a za veškeré zázemí, které nám celý tým Alltrainingu poskytl, a bez něhož bychom nebyli schopni absolvovat náš tréninkový pobyt v takové míře a intenzitě.

Děkujeme a příští rok jedeme s vámi na Mallorcu zase!

všechny bikery a bikerky zdraví

David Florián

CHCETE SI UŽÍT POHODOVÝ TRÉNINK S PROFESIONÁLNÍM VEDÉNÍM A ZAPRACOVAT NA SVÉ KONDICI A ZDRAVÍ?

POSLEDNÍCH 10 VOLNÝCH MÍST (25.3. - 6.4. 2010)

NA JARNÍ ALLINCLUSIVE TRÉNINKOVÝ KEMP NA MALLORCE S ODBORNÝM VEDENÍM ALLTRAINING.CZ

 

Kompletní fotoreportáž najdete ve fotogalerii na www.alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT