Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Mallorca Specialized test camp 2013 s Alltraining.cz

Publikováno | Sdílet:

Mallorca Specialized test camp 2013 s Alltraining.cz

Slunečná Mallorca uvítala cyklisty s otevřenou náručí a na počátku března jim vytvořila ideální podmínky k najíždění prvních jarních kilometrů. Nejenom zázemí ostrova, ale i realizační team Alltrainingu.cz, v čele s Vojtou Beranem, dobře připravená kola Specialized a chuť poprat se s jarními kilometry vytvořily mix, který přispěl k pohodové atmosféře jedenácti denního kempu.

Čtyřicet cyklistů ve 3 skupinách se každodenně připravovalo ke skupinovému tréninku, kde si šáhli na dno svých možností a posunuli se v tréninkové přípravě zase o kus kupředu. První dny v rovinách zvládl peloton s přehledem a první polovinu kempu završili dosažením Cap Formentoru s více jak 200 km v nohách.

Poté přišel odpočinek, kdy se všichni maximálně věnovali nabírání sil v podobě masáží, Compexu a relaxaci u moře. Další dny připravili trenéři výjezdy do hor a rozvoj silových schopností. Námahu vždy odměnily parádní výhledy, a kde ubývalo sil, tak přišla podpora v podobě výživy HIGH 5 ze zásob doprovodného vozu.

Nezahálely ani mozkové buňky při přednáškách o technice, tréninku, výživě, regeneraci a setkání s cyklistickými ikonami Jirkou Ježkem, Leopoldem Königem a Martinem Hačeckým.

Sečteno a podtrženo Mallorca je nejvíc!

Dříč David si Mallorcu užil naplno!

Tréninkový kemp splnil to co jsem od něj čekal. S poskytovanými službami Alltraining týmu od servisu kola až po služby fyzioterapeutické jsem byl maximálně spokojen. Co se týče samotného hotelu, jak poskytované služby tak po výběr jídla, taktéž spokojenost.

Na vypůjčeném kole Specialized TARMAC SL2 COMP se mi jezdilo výborně. Taktéž testování kola konkrétně modelu Specialized venge jsem si maximálně užil.


Co se týče mého výkonu, na to že jsem od podzimu válel šunky tak jsem ze sebou celkově spokojený, první 2 dny jsem si celkem dával, následující dny to bylo den ode dne lepší. Ocenění drtič druhé skupiny mě velmi potěšil a další rok přijedu obhajovat :-D, tentokrát se připravím lépe a v sprintech a horách vám to natřu.

Jak už jsem zmínil na začátku, s tréninkovým kempem jsem spokojený a maximálně jsem si ho užil. Parta byla super a mě už nezbývá nic jiného než celému Alltraining týmu poděkovat za skvělý zážitek.

Lucka a Kuba na kempu s Alltraining.cz

Opět po roce jsem se vydal s Alltraining.cz na Mallorku. Letos jsem sebou vzal i svou manželku Lucku, která se mnou již na kole absolvovala mnoho, ovšem jarní tréninkový camp si zkusila poprvé. Nejela ovšem jen  jako doprovod, ale naplno absolvovala celý tréninkový camp. Po loňských dobrých zkušenostech jsem neváhal a opět zvolil osvědčené zázemí týmu Vojty Berana.

 Vše dokládá i to, že s řadou tréninkových parťáků jsme se zde setkali loni i letos. Velkou výhodou těchto campů je skutečně profesionální zázemí, za které by se nemusel stydět ani ProTour tým. Od úvodních zátěžových testů, přes mechaniky až po fyzioterapii, masáže či doprovodné vozidlo na trénink. Bonusem je možnost vyzkoušet regenerační systém Compex, nebo měřiče výkonu. 

Přesto, že jsme si na camp přivezli vlastní kola, mechanik se o ně skvěle postaral a byla tak vždy čistá a připravená na trénink. Nejen po náročném tréninku pak každý dvojnásob ocení skvělou a pestrou kuchyni včetně čerstvých ryb nebo těstovin. O jezdce je tu prostě postaráno 24 hodin denně a vždy Vám zde vyjdou vstříc.

Ty dva týdny byly pro nás dva super rozjetím do sezóny. V Evropě ještě sněží a na Mallorce si už opalujeme rukávky. Samotné tréninky probíhají v několika skupinách, takže si tu každý najde tu svou partu cyklistů a užije si podle svého gusta. Od nejrychlejší skupiny, kde jezdíte se špičkovými závodníky, až po pohodovou skupinku, která si klidně zastaví na pivko, Mallorku si tak užije asi úplně každý.


Pavel nevynechal jedinou rozcvičku a užil si mallorské silnice!

K nabídce Alltraining.cz zajet si na Mallorku zatrénovat jsem se dostal náhodou na cyklistických stránkách. Ihned jsem navštívil internetové stránky Alltraining.cz, prostudoval nabídku a po přečtení komentářů cyklistů, kteří kemp absolvovali vloni, nebylo proč váhat. Následovala domluva s Vojtou na příhodném termínu a potom už nezbývalo než se těšit na odlet.

Po příletu na Mallorku a příjezdu na hotel nás čekal usměvavý mechanik Zdenda s připravenými koly. Poté následoval krátký švih a doladění našich kol. Druhý den každý absolvoval zátěžový test a podle výsledku byl zařazen do skupiny odpovídající výkonnosti.

A potom už se jezdilo a jezdilo a jezdilo, nejprve po rovinách a ve druhém tréninkovém bloku i v kopcích. Jelikož jezdím hlavně MTB, tak jsem se ježdění ve skupině musel naučit. Jak se chovat, jak a co ukazovat a vůbec si zvyknout, že nejedu jen sám.


Chvíli jsem si, za přispění trenérů, ale i zkušených borců ve skupině, zvykal a na konci kempu byl pro mne pohyb ve skupině naprosto samozřejmý. Po absolvovaném tréninkovém dni jsme se svěřili do rukou fyzioterapeutek Terky, Péti a Zuzky, které dávaly dohromady naše bolavá těla tak, aby vydržela další porci kilometrů. A za to jim patří velký dík.

Po celou dobu kempu nás provázelo nádherné slunečné počasí, občas se vyskytl nějaký ten mráček, jen ten vítr nějak nechtěl přestat foukat. Ale i to patří k cyklistice.

Děkuji celému týmu Alltraining.cz - Vojtovi, Terezce, Pétě, Katce, Štěpánovi, Ferymu a Zdendovi za skvělý kemp. Už ze těším na příští rok.

Pavel


Zuzka s Mariánem si užili bezstarostnou Mallorcu!

Minulý rok jsme podnikli cyklistickou Mallorcu na vlastní pěst. Letos jsme si ale chtěli užívat plného, pro nás bezstarostného pobytu, a díky spolupráci s Vojtou byla volba, s kým jet na Mallorcu, vcelku jasná.

I přesto, že jsme přiletěli úplně poslední, díky Ferrymu a jeho rychlému vyzvednutí na letišti, již připraveným kolům a hotelovému pokoji, jsme stihli první vyjížďku,  která začínala hodinu po našem přistání, s celou naší skupinou. 


Další výhody na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve srovnání s minulým rokem jsme nemuseli řešit každodenní plánování tras, ani dilema kam a kde odbočit.

Každý trénink nás také vozem doprovázeli Zdeněk s Káťou a umožnili nám tak během tréninku pokaždé se občerstvit a doplnit chybějící tekutiny.  Zdeněk, náš mechanik, nám pak dolaďoval naše stroje.  Po  příjezdu  jsme mohli řešit naše unavené nohy a další „bolístky“ s fyzioterapeutkou nebo se  nechat  namasírovat, takže další plus..


Každý den jsme vyrážely ve třech skupinách, rozdělených podle výkonnosti. Pokud se tedy někdo cítil po předchozím dni trochu unavený anebo naopak až moc plný sil, měl možnost se na další den přesunout.

Tréninky byly pro nás často celkem náročné, přesto dobrá parta a slunečné počasí, které nás doprovázelo po celý pobyt nám z ježdění udělalo opravdovou zábavu. Tak zase příští rok.. Zuzka a Marián

Alpine Pro – Author Team na Mallorce s Alltraining.cz

Rok se s rokem sešel a nejen „eliťáci“, ale i „hobíci“ začínají kroutit kilometry na novou sezónu. Spousta cyklistů v zimním období využívá teplých krajin na kvalitní trénink a zároveň i na příjemnou dovolenou. Španělský ostrov Mallorca je oblíbenou destinací, kterou zvolil letos i náš tým pod vedení Alltraining.cz.

Jako první vyrazil na Mallorcu Honza Strož přestupující letos do elitní kategorie, který zde strávil celý únor a najezdil neuvěřitelný počet kilometrů.

Honza se do tréninku pořádně opřel a rád by potvrdil loňskou výbornou závodní fazónu. V polovině února přijel potrénovat i  Martin Splítek, který zde strávil 14 tréninkových dní. Nakonec na cyklistům zaslíbený ostrov zavítali Franta Klouček, Víťa Gӧrӧg a Martin Turner.


Tato trojice dorazila začátkem března na 12 dní a absolvovala většinu tréninkových dní spolu s týmem České spořitelny v čele s Pavlem Boudným. Zázemí našim bikerům letos poskytl Alltraining.cz vedený Vojtou Beranem ve čtyřhvězdičkovém hotelu Royal Cristina.

Celý tým Alltrainingu zajistil perfektní servis čítající vyřízení ubytování, letenky, zapůjčení kol a jejich servisování, masáže i fyzioterapie a také spoustu odborných rad a konzultací ohledně tréninku, výživy i regenerace.

Za profesionální přístup celého Alltrainingu patří určitě velký dík a jejich služby můžeme určitě doporučit všem začínajícím ale i protřelým cyklistům.


KOMPLETNÍ REPORTÁŽ Z KEMPU NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII - ZDE!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT